Vs: Re: THE EUROPEAN MUAYTHAI CLUBS’ CUP 2011

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut THE EUROPEAN MUAYTHAI CLUBS’ CUP 2011 Vs: Re: THE EUROPEAN MUAYTHAI CLUBS’ CUP 2011

#69535

tku

Osallistuja

Oli hieno reissu.

Tuloksia.

Lahden Ossi Kokkoniemi jota vastaan tulee Valkovenäjän Kiryl Lchankou.

Ossi kyykytti valkovenäläistä aika rajusti lähiottelussa, veti monta polvea päähän ja yhden nappiosumankin, josta taisi tulla luvunlasku. Erätauolla belaruksen kulmassa otettiin vähin äänin suojat pois ja luikittiin paikalta korvat luimussa. Törmäsin pukuhuoneen käytävällä nuorukaiseen, näytti aika henkisesti lyödyltä.

Turun ottelijoista finaalissa ottelevat Pasi Luukkanen vs Staravoitau Liubamir(belarus)

Järjestelijöiden sekaannuksen vuoksi Luukkanen oli suoraan finaalissa ja Liubamir oli otellut jo kaksi matsia. Pasi vei todella pitkää Liubamiria 1. erässä miten tahtoi ja käytti tätä luvunlaskussa etujalan vartalopotkulla. Toinen erä oli myös Pasin. Kolmannessa ja neljännessä valko-venäläinen sai oman ottelunsa käyntiin ja varmaan veikin ne erät, mutta mitään 1. erän kaltaista rökitystä ollut. Ottelun vei hiuksenhienosti Liubamir 2-1, joka vähän ihmetytti. Tuomaripisteet menivät 1 punaiselle, 1 siniselle ja kolmas tuomari sai pisteet tasan (kaksi ekaa pasille 10 -9 ja kaksi vikaa belarus 10 – 9). Koska voittajaa haettiin, niin tuomari oli piirtänyt vastustajan nimen ympärille ympyrän ja se voitto meni sitten sinne. IFMA:n mukaan voitettu erä + lattiaanlyönti ei tuota 10 – 8, vaan 10 – 9.

sekä Jussi Santalahti vs Staszczak Oskar (puola)

Tämä ottelu oli hyvä esimerkki millaisia ottelijoita monet maat tuottavat. Oskarilla ei ollut kuin vasta 15 ottelua, mutta on jo treenannut pikkupojasta alkaen. 1. ottelussaan hän pieksi vastustajansa keskeytyskuntoon, leikki kädet alhaalla ja paukutti sellaisia koukkusarjoja ja kaikkia thainyrkkeilytekniikoita, että vähän hirvitti ensimmäistä kertaa ulkomaalaista vastaan ottelevan Santalahden puolesta. Santalahtipa ei antanytkaan Oskarille tilaa toimimiseen ja kaksi erää mentiin tasalukemissa, kun Jussi ei antanut mistään periksi ja vaikutti olevan vahvempi varsinkin lähiottelussa. Kolmosessa kokemus puhui ja Oskar täräytti sellaisen takakäden suoran, että kypärä pyörähti Santalahden päässä varttikierroksen ja kehätuomari laski luvun. Ihme kyllä, Jussi ei ollut milläsäänkään.
Santalahdelta mainio ottelu, kun ottaa huomioon millainen nuori tekijämies oli vastassa.

Kisoissa oli mukana 11. maata.
Suomi
Latvia
Venäjä
Puola
Englanti
Turkki
Kazakhstan
Tanska
Norja
Valko-Venäjä
Viro

Joissain sarjoissa taso oli todella kova. Kazakhstanin joukkue oli kisojen paras. Enpä ole vähään aikaan nähnyt moista nopeutta, liikkumista ja teknistä osaamista mitä kasakit useimmissa sarjoissaan esittivät. Heidän joukkueensa oli kasattu Almatysta ja kyseessä ei ollut edes maajoukkue. Kazakhstanin mestaruuskilpailut ovat kohta tulossa (osallistujia 100 – 200) ja mestarit lähtevät Uzbekistanin MM-kisoihin. Kazakhstanin MT-liiton puheenjohtaja on maan pääministeri. Heikäläisten tyyliä voisi hyvinkin luonnehtia thaimaalaisten veroisiksi, mutta he nyrkkeilivät paremmin. Liikkuminen muistutti sähäkkyydessään huippuluokan amatöörinyrkkeilyä. Eräässä monista Kaz vs. Belarus matsissa kasakki liikkui yksinkertaisesti niin nopeasti, että vastustaja oli aina myöhässä. Tätä seurasi sitten pikainen selkäsauna ja tyrmäys, vaikka belaruksen kaveri oli kaikin puolin hyvä. hän oli vain yksinkertaisesti myöhässä.
Mieleen jäi junnusarjan kasakeista 15v. Manapov Rassulla 54kg. Ei ollut ihan Samartti, mutta se nyt tuli 1. mieleen. Tyrmäsi vaivatta molemmat vastustajansa. Varsinkin eka matsi oli ihan jäätävän hyvä.

Yhdessä kasakki ottelussa vedeltiin aika pitkään nyrkkeilytyylillä, kun molemmat ottivat sivuttaisemman asennon ja sitten nähtiin helkkarin nopeaa hyökkäys-välttö liikettä, jossa vaan hanskat suhisivat. Luulin katsovani jotain amatoorinyrkkeilyn kevyen sarjan em-karsintaa, mutta sitten tajusin olevani vain IFMA:n pikkuturnauksessa.

Eipä ihme, että Kazakhstan oli viime vuonakin MM-kisoissa monesti palkintopallilla.

Turkista tuli myöskin moniin sarjoihin kovia ottelijoita. 71 kiloisissa turkkilainen pamautti vastustajansa vasemmalla koukulla luvunlaskuun ja viimeisteli päivän kääntöpotkulla vatsaan. Kaiken maailman tyrmäyksiä näkyi vähän väliä. Eipä ollut tekniikkaa millä ei oltaisi lukua saatu laskemaan. Pysärillä päähän oli eräs erikoisimmista. Muutenkin meno oli varsin rajua. Joka kerta kun vastustaja kaatui, niin kaatuvaa tai kaatunutta potkaistiin polvella, tikattiin päälakeen kyynärpäällä tai potkaistiin päähän. Kehätuomarit olivat näissä tilanteissa auttamatta myöhässä, polkaisipa eräs ottelija vastustajaansa mahaan, kun ei muuta ehtinyt. Niin ja polvi edellä päälle kaatuminen oli ihan normaalia. Jokaisessa erässä oli joko kääntötekniikoita (-kyynärpää, -lyönti, -potku), -hyppy tai muita erikoistekniikoita. Eräässä ottelussa hyppykääntöpotkun tiputettiin ilmasta pysärillä, niin että vastustaja tuli aika korkealta alas kyljelleen.

Kaikki ottelijat eivät suinkaan olleet huippuja, sekaan mahtui ihan perusottelijoita, joille suurimmaksi osaksi kävi köpelösti. Yhtään ns. heikkoa maata en turnauksesta enää keksinyt. Kansainvälisen amatöörithainyrkkeilyn taso on noussut hirvittävästi ja se maa, jolla ei ole jo juonioreita kasvamassa, voi sanoa tulevaisuudessa hyvästi kaikenlaiselle kansainväliselle menestykselle.

TIMURille jättikiitokset reissun organisoimisesta ja kaikesta muustakin avusta!

p.s. Saabille tehtiin ristinmerkki Tallinnan satamassa. GAU siirtyi ajasta iäsyyteen laivan autojonossa.