Vs: Re: WMC:n MM-vyö Suomeen

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut WMC:n MM-vyö Suomeen Vs: Re: WMC:n MM-vyö Suomeen

#66238

pertsa

Osallistuja

Kiitos ensin Miljan puolesta (ja omasta) kaikille onnittelijoille!

Täällä uutisissa (https://muaythai.fi/index.php/blog/entry/ammattilaisten-maailmanmestaruus-suomeen) onkin virallinen raportti, jonka lähetin mediallekin, sen vuoksi siinä on vielä kerrattu Miljan aiempia meriittejä ja kerrottu lajin levinneisyydestä. Sitä kannattaakin aina kerrata medialle, koska moni ei vielä todellakaan tiedä, miten laajasti Thainyrkkeilyä treenataan tosissaan. Monelle toimittajalle se tulee yllätyksenä.

Aika monessa paikassa näyttää olevankin juttuja tästä, jos laittaa Googleen hakua ja vielä eri puolilla Suomea. Sehän on erittäin hyvä asia lajille ja kaikille seuroille. Kun lajista tulee hyviä uutisia, niin se tietää aina lisää väkeä peruskursseille ja lajin pariin, sekä lisää median ja “suuren yleisön” kiinnostusta. Näin saamme lajia vietyä eteenpäin.
En tiedä, ylittikö TV:n urheilun uutiskynnystä, mutta teksti-TV:ssä näytti olevan ainakin tietoa ja mm kuulimme, että mm Radio Energyllä oli tullut asiasta juttua. Lehtiä en ole ehtinyt vielä katsoa. Monen lehden verkkosivuilla oli ainakin tietoa, mm Hesarin ja Aamulehden jne.

Itse tapahtumasta:

Lähdimme aika lyhyellä varoitusajalla otteluun. Alunperin Milja oli kutsuttu Thaimaahan ottelemaan joulukuun 16. TV-kanava 9:n pääotteluun (ilmeisesti sen mestaruusottelu), mutta emme olleet oikein halukkaita nyt matkustamaan Thaimaahan vielä ennen joulua, ajattelimme, että siirrämme sen ensi vuoden puolelle. Hieman alle kolme viikkoa sitten tuli kutsu tänne ja mietimme hetken ja päätimme sitten lähteä, olemme kuitenkin pitänyt hyvää treeniä päällä koko ajan ja lisäsimme sitten vielä hieman tahtia.
Promoottori oli meille entuudestaan tuntematon, Dan Green Promotions, joten hieman pelotti, miten tuomarit työskentelevät (yksi huono kokemus Englannista, joka onkin kuulemma tunnettu siitä siellä), mutta kyselin tutuilta sieltä päin (+Simolta) ja sain hyvää palautetta tästä promoottorista. Hehän järjestävät paljon isoja tapahtumia ja haluavat yleensä nimenomaan pääotteluihin hyviä otteluita, aiemmin on ollut ottelijoita myös Thaimaasta (seuraavassa mm Anuwat).

Järjestelyt ja kaikki muutkin pelasivat kyllä erittäin hyvin. Lentokentällä oli vastassa heti autonkuljettaja mustalla mersulla, joka vei meidät hyvään hotelliin ja punnitukset sun muut menivät ilman mitään sähläyksiä. Ainoa asia, mikä harmitti (tuon Finlandian-hymnin puuttumisen lisäksi), oli se, että Englannissa (ainakin täällä) naiset eivät voi otella kyynerpäillä. Järjestäjä pahoitteli, että jos naisille tulee vekkejä päähän, niin media innostuu kuulemma mollaamaan lajia huolella. Meidän mielestämme mestaruusottelussa olisi pitänyt kyllä olla kyynerpäät mukana, treenammekin niitä paljon, mutta siitä nyt oli turha valittaa.

Tuomareilla oli WMC:n paidat päällä ja tuomaritoiminta näytti muutenkin hyvältä, kuten ottelutkin.
Englannissahan on paljon hyviä ottelijoita, joten nuo IFMA:n amatöörikisat eivät oikein anna oikeata kuvaa heidän tasostaan. Tuolla moni alkaa ottelemaan suojattomia otteluita lähes heti ja tähtäävät vain ammattilaisotteluihin. Ja lisäksi ne sisäiset liittokinat estävät parhaimpien lähettämisen kisoihin, joskin he harvoin ehkä sinne haluavatkaan em syistä johtuen.

Alkuotteluita oli ensin 11 kpl ja varsinaisia “isompia” otteluita 6 kpl. Ottelijoita oli Englannista, Ruotsista, Suomesta,Hollannista ja Tsekeistä.

Muista otteluista voisi mainita esim vuoden 2006 IFMA:n Eurooppa Cupin voittaja (sarjassa silloin yli 30 ottelijaa), tsekkiläisen Adam Chajkin, joka sai todellisen selkäsaunan Englannin Scorpions Gymin Michael (Stephenin-veli) Wakelingiltä. (http://www.scorpionsthaiboxing.co.uk/fighters.htm). Ottelu keskeytettiin neljännen erän jälkeen kun tsekki sai n 4 sentin vekin päähän englantilaisen kyynerpäistä, jota ommeltiin kasaan jälkeenpäin pukuhuoneessa.

Ruotsin Elias Daniel otteli K1-säännöillä englantilaista Ollie Watsonia vastaan (ainoa K1-ottelu pääotteluista), voittaen aika helposti pisteillä, vaikka englantilaiselle laskettiinkin pari kertaa lukuakin toisessa erässä. Tämä oli muuten kuulemma Eliaksen 11. ottelu tänä vuonna.

Miljan ja Ruthin ottelu oli illan pääottelu ja Ruth oli tämän promoottorin vakiottelija, joka olikin yllättävän vahva ja hyvä ottelija. Ottelumäärä olikin tarkemmin 22 ottelua, joista 18 voittoa ja kuten aiemmin oli puhetta, lähes kaikki luultavasti suojattomia otteluita. Hän on voittanut Ruotsin Angelica Falkin (joka oli nyt MM-finaalissa IFMA:n kisoissa) lisäksi vähän tunnetumpiakin ammattilais-ottelijoita, kuten Michelle Grizzlen, Leonor Agostinhon,Erika Monforten, Felix Ameerdorianin jne.

Hän todella halusi voittaa, eikä ottelussa kyllä ollut lainkaan kyttäilyä, vaan vauhdikasta toimintaa lähes koko ottelun ajan. Heikompi ja vähemmän kokenut ottelija olisi kyllä jäänyt alakynteen, mutta Milja on tottunut thaimaalaisten kanssa, ettei ottelussa olekaan paljon kyttäilyä.
Ruthin potkut eivät yltäneet thaimaalaisten naisten tasolle, jotka potkivatkin kuin miehet, mutta muuten hän tuli kyllä vahvasti lyöntien lisäksi myös potkuilla eteenpäin.
Milja vei ottelun tilanteet kuitenkin selvästi itselleen ja oli lähiottelussa etenkin vahvempi, kuten odotimmekin.

Englantilainen ei ollut kuitenkaan todellakaan mitenkään huono vastustaja ja ottelun päätyttyä olin itse kuitenkin varma, että ottelu meni meille, mutta tuomarien mielipide jännnitti, kun oli heidän “oman ottelijan” titteli katkolla.
Kehätuomari iski minulle kuitenkin jo silmää ja hymyili, kun haki papereita ja tuomio olikin oikeutetusti voitto meille kaikin tuomariäänin. Ja WMC:n MM-vyö (Muaythai Against drugs-teemalla, kuten näytti olevan Thaimaassa nyt Kuninkaan syntymäpäivilläkin) saatiin vielä mukaan.

Tuomarit ja paikalliset kehuivat Miljaa vielä erittäin tekniseksi ja älykkääksi ottelijaksi, joka haki hyvin tilanteet itselleen. Oli jälleen hieno suoritus häneltä.

Koko reissu meni siis erittäin hyvin ja voin suositella tämän järjestäjän tapahtumia. Huonosti valmistautuneena ei kannata kuitenkaan lähteä, nuo englantilaiset ovat hyväkuntoisia ja vahvoja ja teknisiäkin. Treenaavat paljon Thaimaassa ja ottavat myös thaimaalaisia saleilleen tasaisesti vierailemaan.