Kilpailutilanne

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut Kilpailutilanne

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)
 • Julkaisija

  Artikkelit

 • #40521

  pertsa

  Osallistuja

  Meidänkin kundit ovat otelleet yleensä ylemmissä sarjoissa ja paljon kokeneempia vastaan, kun vain saa ottelun. 3-eräisessä ei voi käydä vahinkoja, joten se etenkin on turvallista, vaikka olisi kokemuseroa ja kokeneempaa vastaan otellessa kehittyy paremmin.

  Kun me tultiin liittoon, niin vastaan kundeille laitettiin muutaman kerran ensimmäiseen otteluun joku juuri amatöörien MM-mestaruuden voittanut kaveri ja sanottiin vain, että “kokemusta se vain on”, nyt valitaan todella tarkkaan ja kokeneillekin kavereille tuodaan vastaan ulkomailta jotain kokemukseltaan selvästi heikompia kavereita. Se ei paljon kehitä ja sitten ihmetellään, kun ei enää pärjätä arvokisoissa.

  Parempi varmaan saada ottelu, kuin valitsee liikaa, ottelijoita ei näytä paljon olevan?
  Olen itsekin soitellut muutamaan seuraan ja heikolta näyttää.
  Kilpailijatilanne näyttää todella heikolta, jos toistamiseen peräkkäin esim puoli vuotta treenannut 48 kiloinen nainenkin jää ilman ottelua.

  Nuo meidänkin kundit ovat lähdössä ulkomaille ja olisi hyvä saada edes jotain ottelua alle, mutta heikkoa on.
  Näköjään pitää tuoda ulkomailta joku vastus, tai lähteä entistä enemmän sinne. Monissa seuroissa, jossa oli ennen paljon ottelijoita, on nyt todella hiljaista. Eikö seurat panosta enää kunnolla ottelijoihin, vai missä vika?

  Liiton puolelta ei myös tule juuri tukea “maajoukkueelle”. Arvokisa-“valinnat” on mitä on, eikä mihinkään tule näköjään enää tukea juuri kisareissuille, jonka vuoksi mitaliehdokkaita jää kisoista pois. Se ei myös paljon innosta treenaamaan ainakaan arvokisoihin. Eikä myöskään SM-kisoihin, jos mestarit dissataan valinnoissa arvokisoihin.

  EM-kisoihin jaettiin pari sataa/ottelija, jotka oli saatu erikseen OPM:ltä, MM-kisoihin ilmeisesti sama ja PM-kisoihin ei tule mitään tukea. “Köyhien” seurojen ottelijat ovat heti ulkona, ellei ottelijalla ole itsellä varaa pistää 1500€ siihen, että pääsee edustamaan Suomea arvokisoihin. Esim vuonna 2006 maksettiin koko joukkueen matkat MM-kisoihin, mihin rahat nyt laitetaan? Monissa maissa rahoitetaan koko reissu ja annetaan vielä kunnolla extraa, jos tulee kultaa. Olisikin houkuttelevaa vähitellen pistää joku hyvä ottelija edustamaan jotain toista maata, joka arvostaa menestystä.

  Miehiä on ilmeisesti lähdössä nyt MM-kisoihin 1-2? Naisia 2 kokeneempaa ja yksi junnu ja yksi vähemmän kokenut. (Tämä tieto huhujen perusteella, kun hallitushan ei ole antanut mitään tietoa julkisesti)
  Osalla ei ilmeisesti varaa, osa ei lähde, vaikka piti ja joku on kuulemma treenannut itsensä täysin ylikuntoon, ettei pysty ottelemaan. Anteeksi vaan, mutta hieman amatööritouhulta vaikuttaa nyt tämä meininki.

  Ehkä jotain keskustelua tästä voisi saada kuitenkin aikaiseksi, itseäni ainakin huolestuttaa nykyinen tilanne, jos omalla salilla kuitenkin yritetään panostaa tosissaan tähän kilpailutouhuun. Sekään ei ole tulevaisuuden kannalta terve tilanne, että ne, jotka panostavat treenaamiseen ja ottelemiseen touhuavat pakosta ulkomaisten kontaktien kanssa ja sitten ne loput harvat “harrastelija-kilpailijat” ottelevat keskenään täällä.

  #64435

  sm

  Jäsen

  @pertsa wrote:

  Anteeksi vaan, mutta hieman amatööritouhulta vaikuttaa nyt tämä meininki.

  Eiks tää ole amatooriliitto 🙂

  @pertsa wrote:

  Ehkä jotain keskustelua tästä voisi saada kuitenkin aikaiseksi, itseäni ainakin huolestuttaa nykyinen tilanne, jos omalla salilla kuitenkin

  Oliskos nyt menossa pieni “sukupolven vaihdos” ??

  Jos multa kysytään (ei taideta kysyä, mutta sanonpa silti… :)) niin noi neljä eräiset ottelut ajaa lajia ihan väärään suuntaan. Ei varmaan liity nyt asiaan mitenkään, mutta olipahan pakko sanoa. Kattelin just kesällä mm. ruotsalaisia ja muita Eurooppalaisia amatooriottelijoita tuolla thaimaassa ja kyllä ne on menneet meidän tasosta ohi teknisesti ja voimallisesti. Kukaan niistä ei ollut otellut mitään neljä eräisiä michelinukko otteluita kotimaassaan. (Ja ihan amatoorien kanssa olin tekemisissä)

  #64436

  janne

  Osallistuja

  On harmi, että kaikki halukkaat ottelijat eivät saa haastavia matseja salikisoissa, mutta olen järjestänyt itse kahtena viimeisenä vuonna kauden ensimmäiset salikisat, eikä ole ollut helppoa löytää edes jonkunlaisia ottelupareja. Tiedän, että viittaat viestissäsi GB:n kisojen ottelupariin Viinikianen vastaan Kyynäräinen. On totta, että matsi ei vie ainakaan Kyynäräistä eteenpäin, enka usko, että matsista on juurikaan hyötyä möskään Viinikiaselle, olithan jälkeenpäin laitamassa Kyynäräistä EM-kisoihinkin, eli tasoero on varmasti selkeä. Toinen ottelija on ihan pelkkä harrastellija ja toinen tähtää maailmalle. Lisäksi 3-eräisessä matsissa voi sattua ihan yhtä hyvin vahinkoja, kuin missä tahansa muussakin matseissa, lisäksi 3-eräset matsit on niitä kaikista haastavimpia, koska jos aloitteleva ottelija ottaa selkäsaunan matsissa, hyvin monelle harrstajalle tämä jää usein viimeiseksi treeniksi.

  Myös teidän kundeille olisi yritetty järjestää matsit meidän kisoihin sekä fitnes expoon, jossa olisi voinut samalla antaa näyttöä tai karsia PM tai MM paikasta, mutta puhelimessa mainitsit, että olette lähdössä ennemmin ulkomaille ottelemaan. Tässä todistetaan myös se, että yhtään Suomenmesteria ei ole dissattu, jos ei anna näyttöä + tule leireille, ei ole pätevää syytä arvostella arvokisojen valintakriteereitä.

  On aivan totta, että liitolle ei ole varaa tukea ottelijoita kovinkaan paljoa. Herra Nurmi on ollut mukana tekemässä yhtä isoa päätöstä, jossa yhdestä suurimmista liiton tulonlähteistä on raapaisu osuus pois. Olen pyrkinyt hoitamaan hommani mahdollisimman hyvin vajaan vuoden ajan, mutta en ole saanut vielä monikertaistettua liiton varoja. Tämäkin on jo kauan sitten tehty päätös, että jos on edellisen vuoden MM1, liitto maksaa automaattisesti matkan seuraaviin MM-kisoihin, nyt meillä ei ole yhtään viimevuoden mestaria, lisäksi osa ottelijoista on lähdössä ihan puhtaasti hakemaan kisoista kokemusta, eli ei ole perusteltua maksaa heidän matkaansa.

  Mitä liiton varoihin sekä niiden käyttöön tulee, tänä vuonna on tingitty monista kuluista, että rahaa jäisi esim. ottelijoille sekä liiton sivujen korjauksesta aiheutuviin kuluihin. Tämä nyt vaan tiedoksi näin ohimennen, että tänä vuonna yhdellekkään hallituksen jäsenelle ei ole maksettu aiempien vuosien tapaan kilometrikorvauksia hallituksen kokouksista, kokoukset hoidetaan nykyjään toisella tapaa.

  Joukkueen kokoonpano ei ole salaisuus, mutta tiedotus on jätetty tarkoituksella vähän myöhäisemmäksi, koska on ollut epäselvää muutaman ottelijan kohdalla, että ovatko ottelukunnossa vai eivät. Olisi ehkä hyvä jos uutisia tulisi kokoajan lisää, mutta näille ottelijoille, jotka joutuvat perumaan lähtönsä on hyvin kiusallista selittää kaikille jos nimiä lisäillään ja vähennellään ennen kuin lopullinen tieto on käsillä. En lähtisi ainakaan julkisesti arvostelemaan ottelijoita heidän kunnostaan tai ylikunnostaa, koska syitä voi olla enemmän kuin kukaan osaa arvatakkaan. Joku toinen voi sanoa, että ei ole kovinkaan ammattimaista toimintaa olla osallistumatta liiton/päävalmentajan järjestämille leireille, jos samaan aikaan on muuta tärkeätä tekemistä, sehän kertoo siitä että ei arvosta päävalmentajan tietotaitoa tai panosta lajiin, mutta tässäkin asiassa on monta puolta, joten en ota tähänkään kantaa.

  Tilastotieteellisesti tutkailin viimevuoden tilannetta ja tiedottamista MM joukkueen osalta. Löysin uutisista jutun jonka Jenni (Jenni lisäilee uutisia + pitää yllä ottelijatietokantaa) on sinne kirjoittanut ihan omasta aloitteestaan, eli silloinkaan tiedotus ei ole tapahtunut puheenjohtojan taholta ja uutinen oli kirjoitettu noin kuukautta ennen kisoja.

  Monissa seuroissa treenataan varmasti kovaa ja pyritään saamaan uusia ottelijoita, ei vain ole kovinkaan helppoa pyörittää pienehköä seuraa, jonka resulssit ovat rajalliset, uskoisin tilanteen olevan tällainen monien kohdalla. Kilpailevia lajeja löytyy nykyisin hyvin paljon, jotka jakavat näitä hyviä ja lahjakkaita nuoria urjeilijoita, sekä ottelemaan lähtemisen kynnys on nykyjään todella korkea. Pidän itsekin rimaa korkeammalla kuin jokunen vuosi sitten, tämä siksi, etten halua hyvien tyyppien joutuvan kehään liian varhain, koska jos vastustaja onkin liian hyvä ja ottelussa käytettävä kontakti liian kova, voi tämä nuori tulokas jättää lajin kovemmille kavereille. Toivotaan kuitenkin, että lajimme vetää tulevaisuudessa yhä enemmän uusia harrastajia sekä sitä kautta saisimme uusia nousevia kykyjä kehään.

  #64437

  pertsa

  Osallistuja

  @janne wrote:

  On harmi, että kaikki halukkaat ottelijat eivät saa haastavia matseja salikisoissa, mutta olen järjestänyt itse kahtena viimeisenä vuonna kauden ensimmäiset salikisat, eikä ole ollut helppoa löytää edes jonkunlaisia ottelupareja. Tiedän, että viittaat viestissäsi GB:n kisojen ottelupariin Viinikianen vastaan Kyynäräinen. On totta, että matsi ei vie ainakaan Kyynäräistä eteenpäin, enka usko, että matsista on juurikaan hyötyä möskään Viinikiaselle, olithan jälkeenpäin laitamassa Kyynäräistä EM-kisoihinkin, eli tasoero on varmasti selkeä.

  Myös teidän kundeille olisi yritetty järjestää matsit meidän kisoihin sekä fitnes expoon, jossa olisi voinut samalla antaa näyttöä tai karsia PM tai MM paikasta, mutta puhelimessa mainitsit, että olette lähdössä ennemmin ulkomaille ottelemaan. Tässä todistetaan myös se, että yhtään Suomenmesteria ei ole dissattu, jos ei anna näyttöä + tule leireille, ei ole pätevää syytä arvostella arvokisojen valintakriteereitä.

  On aivan totta, että liitolle ei ole varaa tukea ottelijoita kovinkaan paljoa. Herra Nurmi on ollut mukana tekemässä yhtä isoa päätöstä, jossa yhdestä suurimmista liiton tulonlähteistä on raapaisu osuus pois. Olen pyrkinyt hoitamaan hommani mahdollisimman hyvin vajaan vuoden ajan, mutta en ole saanut vielä monikertaistettua liiton varoja. Tämäkin on jo kauan sitten tehty päätös, että jos on edellisen vuoden MM1, liitto maksaa automaattisesti matkan seuraaviin MM-kisoihin, nyt meillä ei ole yhtään viimevuoden mestaria, lisäksi osa ottelijoista on lähdössä ihan puhtaasti hakemaan kisoista kokemusta, eli ei ole perusteltua maksaa heidän matkaansa.

  Mitä liiton varoihin sekä niiden käyttöön tulee, tänä vuonna on tingitty monista kuluista, että rahaa jäisi esim. ottelijoille sekä liiton sivujen korjauksesta aiheutuviin kuluihin. Tämä nyt vaan tiedoksi näin ohimennen, että tänä vuonna yhdellekkään hallituksen jäsenelle ei ole maksettu aiempien vuosien tapaan kilometrikorvauksia hallituksen kokouksista, kokoukset hoidetaan nykyjään toisella tapaa.

  Joukkueen kokoonpano ei ole salaisuus, mutta tiedotus on jätetty tarkoituksella vähän myöhäisemmäksi, koska on ollut epäselvää muutaman ottelijan kohdalla, että ovatko ottelukunnossa vai eivät. Olisi ehkä hyvä jos uutisia tulisi kokoajan lisää, mutta näille ottelijoille, jotka joutuvat perumaan lähtönsä on hyvin kiusallista selittää kaikille jos nimiä lisäillään ja vähennellään ennen kuin lopullinen tieto on käsillä. En lähtisi ainakaan julkisesti arvostelemaan ottelijoita heidän kunnostaan tai ylikunnostaa, koska syitä voi olla enemmän kuin kukaan osaa arvatakkaan. Joku toinen voi sanoa, että ei ole kovinkaan ammattimaista toimintaa olla osallistumatta liiton/päävalmentajan järjestämille leireille, jos samaan aikaan on muuta tärkeätä tekemistä, sehän kertoo siitä että ei arvosta päävalmentajan tietotaitoa tai panosta lajiin, mutta tässäkin asiassa on monta puolta, joten en ota tähänkään kantaa.

  Tilastotieteellisesti tutkailin viimevuoden tilannetta ja tiedottamista MM joukkueen osalta. Löysin uutisista jutun jonka Jenni (Jenni lisäilee uutisia + pitää yllä ottelijatietokantaa) on sinne kirjoittanut ihan omasta aloitteestaan, eli silloinkaan tiedotus ei ole tapahtunut puheenjohtojan taholta ja uutinen oli kirjoitettu noin kuukautta ennen kisoja.

  Monissa seuroissa treenataan varmasti kovaa ja pyritään saamaan uusia ottelijoita, ei vain ole kovinkaan helppoa pyörittää pienehköä seuraa, jonka resulssit ovat rajalliset, uskoisin tilanteen olevan tällainen monien kohdalla. Kilpailevia lajeja löytyy nykyisin hyvin paljon, jotka jakavat näitä hyviä ja lahjakkaita nuoria urjeilijoita, sekä ottelemaan lähtemisen kynnys on nykyjään todella korkea. Pidän itsekin rimaa korkeammalla kuin jokunen vuosi sitten, tämä siksi, etten halua hyvien tyyppien joutuvan kehään liian varhain, koska jos vastustaja onkin liian hyvä ja ottelussa käytettävä kontakti liian kova, voi tämä nuori tulokas jättää lajin kovemmille kavereille. Toivotaan kuitenkin, että lajimme vetää tulevaisuudessa yhä enemmän uusia harrastajia sekä sitä kautta saisimme uusia nousevia kykyjä kehään.

  Ensiksikin, en ollut jälkeenpäin panemassa Kyynäräistä mihinkään. Hallituksen ja toisen päävalmentajan kanssa on ruodittu tuo EM-kisavalinta-asia jo kertaalleen ja ne, joiden kanssa olin yhteydessä olivat samaa mieltä, että se ei mennyt toivotulla tavalla. Jos puhutaan Kyynäräisestä, niin hänen sarjassaan minulle kerrottiin ilmoitusluontoisesti vain, että Hynynen on lähdössä, eikä kysytty, onko halua karsia, kuten on sovittu oikeudeksi, mikäli on hallitseva mestari. Myös muissa sarjoissa kävi näin ja asiasta keskustelleet em henkilöt olivat yhtä mieltä siitä, että ei toimittu, kuten olisi pitänyt.

  MM-karsintoja ei tietenkään voinut enää suorittaa Hyvinkäällä, tai Expossa, Hyvinkäätä ennen joukue oli pitänyt jo ilmoittaa. PM-kisoista ilmoitin, ettei kundit tule karsimaan Expoon, vaan on lähdössä ulkomaille, mutta mikäli sinne pääsee ottelemaan esim aiemmin puhutun tavan mukaan (hallitsevat mestarit, tai kakkoset, mikäli mestari ei lähde), niin on kiinnostusta. Nämä arvokisavalinnat ja -karsinnat olisi pitänyt hoitaa jo ajat sitten, tätä mieltä ovat olleet jo muutkin, jopa “kisajoukkueessa” olijat.

  Jos tarkoitat “isolla päätöksellä” SM-kisojen järjestämisestä sovittua jakoperustetta: järjestävä seura/liitto, joka oli ennen 20% seuralle ja 80% liitolle ja nyt on toisinpäin, niin olin nimenomaan muutosta vastaan, koska se syö liiton varoja ja nyt se näkyy. Olemme järjestäneet itse tuolla pienellä osalla SM-kisat ja ne ovat helpoin kisa järjestää, kun ottelijat ja tuomarit tulevat valmiina ja siinä mielessä se on helppo tulonlähde myös järjestäjille.

  Rahoituksesta noin muuten: SMTL:n vuosittainen avustushan on toistakymmentätuhatta euroa ja siihen päälle seurojen vuosimaksut ja passirahat ja vakuutuksesta tuleva liiton osuus + tuo SM-osuus. Jos EM-kisoihin meni tuomarin ja huoltajan kulu ja puolet Katrun matkasta ja nyt MM-kisoihin liitolta menee yhden huoltajan ja tuomarin kulu, niin eikös sitä rahaa jäisi vielä vähän ottelijoille? Nuo muutamat satasethan tulevat ilmeisesti niistä OPM:n ylimääräisistä kisoja varten anotuista avustuksista? Ei kai niitä muita kuluja nyt niin järkyttävästi enemmän ole ollut, kuin ennen, jos tosiaan silloin 2006 maksettiin kahden huoltajan ja tuomarin kaikki kulut + koko joukkueen (joka oli selvästi isompi, kuin nyt) matkat?
  Ainakin minulle ilmoitettiin ettei EM-, MM- ja PM-kisoihin tule mitään avustusta, paitsi sitten sijoituksen mukaan kullasta matkan hinta takaisin ja hopeasta puolet.

  Aiemmin hallituksen jäsenet saivat kilometrikorvauksen kokouksiin, mutta nyt niitä ei ole maksettu, koska hallitus ei ole kokoontunut. Kuulemma kerran ison kokouksen yhteydessä ja ilmeisesti pari kertaa puhelinkokouksena koko vuoden aikana. Omaa PJ kauttani ennen, kun olin myös hallituksessa, kokoontumistiheys oli todella pieni ja mielestäni hallituksen kokoukset livenä tuovat paljon asioita ja ideoita esille ja asoita saadaan vietyä hyvin eteenpäin ja saadaan päätöksiä. Pyrin silloin myös tuomaan asioita esille myös täällä foorumilla, nythän on ollut aika hiljaista.
  Tiedotusosioon minulla ei ole olut koskaan tunnuksia ja vaikka päätimme, että pöytäkirjat tulevat kaikkien nähtäville, niin siten ei koskaan tapahtunut, en tiedä miksi, vaikka liitolla oli joku, joka muutakin kamaa laittoi nettiin. Siitähän puhuttiin useammassakin kokouksessa. Se nettipäivittäjähän oli joku Hyvinkäältä?

  Kilpailevista lajeista puhuminen on turhaa, täällä kurssit ovat ainakin täynnä ja joihinkin ryhmiin pitää “myydä ei-oota”, kun ei pysty edes ottamaan kaikkia, jotka haluaisivat tulla mukaan. Kyllä se lähtee ihan vetäjistä se ottelijoiden innostus, eikä se välineiden pitäminen vaadi isoja resursseja.

  Jos näitä leirejä nyt tarkoitetaan, joista ilmoitetaan sen jälkeen, kun ne ovat alkaneet, tai tyyliin “sparraajia tarvitaan, tervetuloa”, niin meillä ei ole tarvetta niihin, kiitos vaan. Naisten puolelta on kyllä oltu yhteydessä aktiivisesti, miesten puolelta ei, eikä siellä taida olla muutenkaan kovin aktiivista se homma sillä puolella, kun mihinkään arvokisoihin ei saada miehille edes omaa huoltajaa. Eihän minnekään “maajoukkueleirille” voi ketään ilmestyäkään, kun kukaan ei edes tiedä, mikä se maajoukkue on ja ketä siihen kuuluu. Tietojeni mukaan jonkin näköinen lista em ottelijoista on kuitenkin tehty, joka on pitänyt jo julkaistakin, mutta ei ole vielä näkynyt.
  Meillä ei ehkä ole tarvetta nyt niin noihin leireihin, mutta monella muulla seuralla voisi olla sellaisille, jotka on tarkoitettu muillekin, kuin tuolle “kisajoukkueelle”, tai niille “sparraajille”.

  Toivottavasti muuten hallitus saa nyt kisajoukkueelle MM-kisoihin ne edustusasut hommattua, ettei käy niinkuin ennen EM-kisoja, jolloin minulle soitettiin n pari viikkoa ennen lähtöä, voinko hommata jostain paidat, kun nykyinen hallitus ei ole saanut niitä aikaiseksi. Voin kyllä hommata ne nytkin, kunhan ilmoitatte ajoissa.

  Hyvä, että tuli jotain keskustelua, vaikka tämä lähtikin ehkä hieman eri suuntaan, mitä ajattelin.

  Ai niin, samalla voisin kysyä, mitä sille SLU:n- hakuprojektille kuuluu?
  Siihen pääseminen toisi liitolle luultavasti lisää rahaa ja helpottaisi myös tiedotuksessa yms, kun päästäisiin käyttämään pienlajiliittojen toimiston palveluja. Lisäksi helpottaisi luultavasti seurojen avustuksien hakemista kaupungeilta ja tilojen vuokrausta (ainakin yhdeltä olen kuullut, että meinasi tulla ongelmia kisapaikan suhteen, kun ei kuuluttu SLU:n). Lisäksi se helpottaisi esim intistä harjoitusvapaiden saamista (sitäkin on kysytty siellä) ja thainyrkkeilijät pääsisivät myös “Vuoden Urheilija”-valintaan, saisimme luultavasti oman vakuutuksen jne jne.

  Vein sitä voimakkaasti eteenpäin SLU:n huipulle asti ja sitä kannattaisi painostaa myös eteenpäin. Ilmoitinkin hallituksesta jäätyäni, että voin jatkaa asian hoitamista edelleenkin ilman korvausta (pariinkiin kertaan) hallituksen valtuutettuna, mutta se apuhan ei kelvannut.

  #64438

  Dmoz

  Jäsen

  Millähän ihmeen tavalla näinkin pienen lajiliiton kattavan sateenvarjon alle saataisiin kaikki sen edustajat ajamaan Samaa asiaa?

  Ottamatta kantaa kenenkään mielipiteisiin tai selvityksiin, olisi erittäin hienoa jos sen sijaan, että piikitellään ja haetaan vastakkainasettelua, laitettaiskin kaikki se energia tän yhteisen hyvän toteuttamiseks.

  Jengille matseja, edustusta arvokisoihin, yhteisiä leirejä, treenivierailuja eri seuroissa jne jne…

  En halua tässä provosoida ketään mihinkään siteeraamalla tai haukkumalla, nyt tarttis vaan tehä hei yhdessä jotain ettei homma kokonaan hajoa käsiin (lue, jää siis tällaiseksi, vaikka kaikki sanoo kun kysytään, että joo joo me ollaan valmiita tulemaan vastaan)

  Anteeksi populistinen vire tekstissä, ehkä oon ollu liian kauan poissa salilta 🙂

  EDIT: typo

  #64439

  swede

  Osallistuja

  Ruotsi on tasossa kyllä selvästi lähentynyt Suomea, mutta en ole ihan sitä mieltä että ruotsi viime MM kisoisa selvästi olis ohittanut Suomen.

  Jos katsoo tuloksia viime mm kisosisa niin Suomi otti A-luokassa kaksi pronssia ja naisten puolella yhden hopean ja yhden pronssin.

  ruotsi ei ottanut A – luokassa yhtään mitalia ja naispuolella yhden kullan ja yhden pronssin. Ruotsi otti myös neljä pronssia B-luokassa , mihin Suomi ei ollenkaan osallistunut.

  Jos katsoo tuloksia 2007 PM kisoisa niin ruotsi ottii kultaa kolemassa luokassa joissa kahdessa ei ollut suomalaista ottelijaa. Muissa luokissa Suomi otti kullan.

  Kiinostava keskustelu on kuitenkin mitenkä löytyy kaikille sopivan tasoista matsausta joka vie ottelijaa etenpäin. Se on tuttu ongelma myös meille.

  Alkuksyksystä on yleensä vaikea löytää ottelijoita johtuen siitä että suurin osa ottelijoista/seuroista pitää kesätaukoa. Jos taas vertailee lauantaihin asti niin suomessa tulee otteltu 14 matsia tällä syksyllä ja ruotsissa 7.

  on ehkä idea pitää vähemmän kisoja alkusyksyllä ja useimpia syyskuun loppusta eteenpäin.

  Ruotsissa on tehty MM kisoilla niin että kokeneempi ottelija lähtee edustamaan A-luokkaan ja vähemmän kokenut kaveri b-luokaan hakemaan kokemusta. joskus on myös ollut niin että vaan lähetetään kaveri B-luokaan hakemaan kokemusta ,vaikka olisikin Ruotsin mestari.
  Tätä olen vähän ihmetellyt miksei suomessa lähettetä ottelijoita b-luokaan kokemusta hakemaan.Ainoa oli Joona Hulmi 2006, ja sehän meni aika hyvin.

  Toinen idea on että jos ei kotoo löydy sopivaa matsausta, niin tarvii hake ulkomailta. Meillä on hyvä kokemus otella suomalaisisa vastaan, kaikilla tasoilla jos ruotsista ei löydy sopivaa matsausta. 2007 oli noin 40 ottelua suomalaisia vastaan , ja 2008 tähän mennessä 27 ottelua.
  ottelijoiten hakua voisi leventää ruotsista myös tanskaan.
  ja onhan esimerkiksi Pietilä hyvin saanut otteijoita sekaä venäjältä että virosta.Pertti on myös hakenut ottelijoita englannista ja irlannista.

  Toinen asia mikä on parempi ruotsin puolella ja minusta vähän puutuu suomessa on mahdollisuus kokeneemille ottelijoille otella
  vähän suuremissa kisoissa. Salikisoja on ihan hyvin, mutta isompia kisoja puutu kyllä. porvoon kisat tammikuussa ja kesäkuusa ovat hyvä idea alkuun.

  tässä olisi ehkä idea että useampi seura yhteistyössä järjestäisi 2-3 kertaa vuodessa isompia kisoja jossa matsataan enemän ja vähemmän kokeneita suomalaisia, ja sitten haetaan vastustusta ruotsista,tanskasta,venäjältä, virosta, irlannista ja mistä muusta hittista niitä löytty.

  jos nämä kisat järjestetään säänöllisesti ja on hyvät matsit niin varmaan yleisökin oppisi tulemaan(esim fight festival). Tämä olisi myös tapa suosioida thainyrkkeilyä ehkä ja ehkä tulevaisuudessa löytää isompia sponsoreita.

  “just my two cents”

  #64440

  makes

  Osallistuja

  Meni dmozilla ja swedellä liian kivaks tää keskustelu, niin jatketaan hieman alkuperäisellä linjalla..

  Miten pertsa saat kaverin/t lähtemään ottelemaan ulkomaille, jos ovat haluamassa amatööri arvokisoihin ja annetaan mahdollisuus sinne päästä karsimalla?? Eihän sillon ole mitään järkeä lähteä esim. Kyynäräisen ulkomaille taistelemaan, jos kisoihin haluaa… Vaan sillon karsitaan täällä Suomessa vaiko eikö???

  #64441

  pertsa

  Osallistuja

  Ihan hyvää juttua swedeltä ja onneksi meillä on hyvät yhteistyökuviot Suomen ja Ruotsin välillä, joka auttaa molempia osapuolia.

  Makes, tarkoitit ilmeisesti PM-kisoja, koska muihinhan ei annettukaan mahdollisuutta karsia? Kyse tässä ei sinänsä ole siis yksin Kyynäräisestä, vaan kevään “valinnat” koskivat ihan yhtälailla myös muita mestareita, joilta ei edes kysytty halukuutta lähtöön. Asad oli ainoa, josta meiltä kysyttiin, haluaako lähteä (varmaan siksi, ettei siihen sarjaan löydy muita), mutta hänestä sanoin, ettei ole treenannut tarpeeksi, siis ei lähde.
  Muissa sarjoissa kerrottiin vain, ketä on lähdössä, vaikka kukaan ei oikein tuntunut tietävän varmaksi mitään.

  Tässä tilanteessa me otetaan ottelijoille ne varmat ottelut, mitä tarjotaan. Eli jos Irlantiin tulee kutsu, niin lähdetään mielellämme, eikä jäädä kokeilemaan Suomeen, tuleeko vastustajaa, vai ei. Luultavasti ei tule. Ja voihan niitä “näyttöjä” antaa muuallakin, jos on tarpeen.

  Lisäksi nuo ulkomaan reissut on hyviä kokemuksia ottelijoiden kannalta, kun vastustajana on yhtä kokenut, tai usein kokeneempi vastustaja, niin tiedetään, missä mennään ja saa samalla kokemusta ottelemisesta muualla. Myös tänne pitäisi noihin arvokisoihin tähtääville tuoda samantasoiset, tai kokeneemmat vastustajat, eikä jollekin 30-40-ottelun kaverille jotain muutaman thaimatsin vastustajia. Silloin saa taidoistaan väärän kuvan ja muutaman helpon ottelun kotimaassa voitettuaan saattaa olla haastamassa jo “kenet tahansa” ja arvokisoissa voi tulla se tappio ensimmäisessä ottelussa jollekin nimettömälle ja ihmetellään, että “olipas kova sarja”.

  Jos Hynynen ei lähde PM-kisoihin, niin siinä sarjassa Kyynäräinen on se luonnollinen vaihtoehto seuraavaksi edustajaksi. Onko järkevää estää esim hänen menemisensä sinne, jos ei ole ottelemassa noissa hallituksen jäsenten järjestämissä omissa kilpailuissa? Vai haluaako Suomi joka sarjaan mahdollisimman hyvän ottelijan?
  Tai, sitten voivat karsia keskenään. Ja sama muissa sarjoissa.

  Noita PM-kisoja nyt ei ole mietitty kyllä minään tavoitteena, eikä se ollut varsinaisesti se pääasia tässä, vaan nuo valinnat ja toiminta yleensä. Noihin tämän vuoden arvokisoihin olisi voinut alkaa heti SM-kisojen jälkeen valmistautua kysymällä seuroilta, ketä kiinnostaa ja muodostaa siitä ryhmä, joka tähtää noihin kolmeen vuoden arvokisoihin.
  Tälläinen kysely piti ilmeisesti tehdäkin, mutta se jäi tekemättä.
  Tämä ei siis koske vain meidän seuraa.

  Sweden tekstistä kävi ilmi hyvin se puute, mikä vaivaa osaa seuroista. Siis joka ilmenee tuolla alkusyksyn hiljaiselona ottelurintamalla. Ei olla sisäistetty sitä, ollaanko kilpaurheilijoita, vai ei. Jos kilpailukausi loppuu n toukokuussa ja alkaa elokuun puolessa välissä, niin monet tosiaan ilmeisesti pitävät kesän lomaa ja alkavat harjoittelemaan vasta elokuun alussa. Kyllähän urheilijan pitäisi tehdä myös kesällä töitä, vaikka toki kauden mukaan muutetaan harjoittelua, mutta kuitenkin siten, että elokuussa ollaan valmiina jo ottelemaan, kun kausi alkaa.

  “Miten saan kaverit ottelemaan?” meillä on nyt sellainen hyvä tilanne, että vaikka muutama ottelija on siirtynyt sivuun, niin on suhteellisen monta ottelijaa, jotka panostavat harjoitteluun ja myös seura tukee heitä siinä parhaansa mukaan. Ottelu-ura on miltei kaikilla vasta alkuvaiheessa ja tavoitteet asetetaan yhdessä eteenpäin ja niistä pidetään kiinni. Olen painottanut heille, että pitää juuri päättää, haluaako olla kilpa-urheilija, vai ei. Panostamme niihin, jotka tekevät sen päätöksen ja he voivat luottaa siihen, että saavat kaiken tuen. He puolestaan sitoutuvat tekemään oman osansa treenauksen ja niihin liittyvien asioiden suhteen ja ottelevat siellä, missä sovitaan.
  Näinhän sen pitäisi mennä, myös kokeneemmilla kavereilla. Ei siten, että joku valitaan “joukkueeseen” vaikka liiton taholta ja sitten kaveri ilmoittaakin ilman pätevää syytä vähän ennen kisoja, ettei lähdekään.
  Tällöin se kaveri on vienyt jo mahdollisuuden joltain toiselta lähteä hakemaan kokemusta arvokilpailuista.

  Myös liiton pitäisi tukea rahallisesti esim MM-kisoihin lähtöä. Ottelijat ovat muuten eri lähtökohdissa, joku lahjakas pienemmän seuran ottelija saattaa jäädä kisakoneesta vain sen vuoksi, ettei ole rahaa laittaa kisalippuun. Sama niissä seuroissa, joissa on monta hyvää ottelijaa, tuskin seuralla on varaa maksaa monen ottelijan matkaa kisoihin.

  Tiedän, että osa kritiikistäni on sellaista, jota ei pitäisi puida “julkisesti”, mutta ehkä on kuitenkin jotain hyötyä siitä, että välillä herätellään keskustelua joistakin asioista, jotta saadaan lisää potkua toimintaan.

  #64442

  makes

  Osallistuja

  jeps. ihan kiva vastaus, mutta toi on aina vähän nihkee kun ruvetaan hieman laskemaan PM kisojen arvoa, kun ei pidetä niitä minkäänlaisena tavoitteena vaikka varmasti niissäkin kisoissa riittää haastetta. jo ehkä karsinnassakin..?

  Toki jos ei ole muihin tullut edes mahista karsia,niin ei sekään oikein ole.

  #64443

  mappela

  Jäsen

  @pertsa wrote:

  Rahoituksesta noin muuten: SMTL:n vuosittainen avustushan on toistakymmentätuhatta euroa ja siihen päälle seurojen vuosimaksut ja passirahat ja vakuutuksesta tuleva liiton osuus + tuo SM-osuus. Jos EM-kisoihin meni tuomarin ja huoltajan kulu ja puolet Katrun matkasta ja nyt MM-kisoihin liitolta menee yhden huoltajan ja tuomarin kulu, niin eikös sitä rahaa jäisi vielä vähän ottelijoille? Nuo muutamat satasethan tulevat ilmeisesti niistä OPM:n ylimääräisistä kisoja varten anotuista avustuksista? Ei kai niitä muita kuluja nyt niin järkyttävästi enemmän ole ollut, kuin ennen, jos tosiaan silloin 2006 maksettiin kahden huoltajan ja tuomarin kaikki kulut + koko joukkueen (joka oli selvästi isompi, kuin nyt) matkat?
  Ainakin minulle ilmoitettiin ettei EM-, MM- ja PM-kisoihin tule mitään avustusta, paitsi sitten sijoituksen mukaan kullasta matkan hinta takaisin ja hopeasta puolet

  Ottelijan näkökulmasta tämä on erittäin mielenkiintoinen aihe. Olin itse valmistautunut lähtemaan tuleviin MM-kisoihin, ajatuksena, että nämä olisivat viimeiset amatöörien arvokisat, joihin lähtisin. Kuten jokainen ottelija ja valmentaja tietää, on isoihin arvokilpailuihin tähdättäessä valmistautumiseen panostettava kaikkensa, jos ja kun mielii mitalin sieltä saada. Tässä tapauksessa oma ehdoton ja ainoa tavoitteeni oli voittaa maailmanmestaruus, jota en kyseisen liiton alla ole vielä saavuttanut.

  Koska panostus on sataprosenttista, on motivaatio oltava huipussaan, jotta on valmis useiksi kuukausiksi jättämään lähes kokonaan muun sosiaalisen elämän ja karsimaan myös työelämän panostuksista vain, jotta on kykenevä treenaamaan aamuin ja illoin lähes jokaisena päivä viikossa.

  Maailmanmestaruuskisat on jokaisessa lajissa (olympialaisia lukuunottamatta) suurin näytönpaikka urheilijalle sekä lajinäkyvyydelle. En keksi mitään suurempaa panostuksen kohdetta Suomen thainyrkkeilyliitolle kuin se, että ottelijamme menestyvät arvokisoissa, jotta saisimme enemmän jalansijaa lajille myös mediakentässä. Näkyvyydestä ja menestyksestä on selvä seuraus lajin hyvinvoinnille ja tuleville avustuksille ja lajin hyväksynnälle myös Suomen urheiluliittojen joukkoon.

  Tältä se ei kutenkaan tunnu ottelijan näkökulmasta siinä vaiheessa, kun puolivuotta kisoihin tähtäävän treenaamisen loppumetreillä ilmoitetaan, että jokaisen ottelijan tulee maksaa itse kisakulunsa (lento n.500€ + hotelli 14yötä x 80$ + muut kulut ja mahdollinen virkavapaa töistä). Omalla kohdallani reissu olisi tarkoittanut rahallista menoa noin 3500 euroa, kun palkattomat viikot otetaan huomioon. Liiton porkkana “kultamitalista lentolipun hinta takaisin” tuntuu lähinnä huonolta vitsiltä. Kukaan ei lähde kisoihin voittamaan kultaa sen vuoksi, että saisi lennoista rahat takaisin. Parempi kannustus liitolta olisi ollut vaikka “kultamitalista maininta liiton nettisivuilla”.

  Omalta osaltani kisat jäävät väliin paitsi rahallisen periaatteen vuoksi, myös loukkaantumiseni takia. Huvittavinta tästä kaikessa mielestäni tekee tarinan loppuhuipennus, jossa loukkaantuneilta tai muuten (rahan vuoksi) matkasta luopumaan joutuneilta ottelijoilta liitto kinuaa rahoja “matkoihin aiheutuneista kuluista”. Allekirjoittaneelta rahaa pyydettiin 100 euroa, koska tajusin sairastua 30päivää ennen kisoihin lähtöä. Niiltä onnettomilta, jotka loukkaantuivat päivääkin minua myöhemmin, peritään matkakassaan rahaa jopa 240 euroa. Kuitenkaan virallista kisajoukkuetta ei edes ole nimetty, joka olisi minusta perusteltavaa tehdä heti kun sellainen on. Enhän edes lääkärin antaman urheilukiellon päivänä varmuudella tiennyt olenko kisoihin lähdössä, kun nimeäni en missään ollut nähnyt. Joten teoriassa en edes tietoisesti aiheuttanut peruutusta, koska nimeäni ei mistään viralliselta listalta oltu vedetty pois?

  Liiton rahat ovat ilmeisesti kertakaikkisen lopussa, koska mm-kisoihin lähtijöiden täytyy olla valmiita uhraamaan paitsi aikansa, myös toistatuhatta euroa rahaa edustuspaikkansa lunastamiseen ja vielä tämän lisäksi liiton on alennuttava kerjäämään rahaa sekä loukkaantuneilta urheiljoilta että heiltä, jotka joutuvat vuoden päätavoitteen jättämään väliin, vain koska heillä ei ole rahaa lähteä sinne.

  Liiton sivuille voisi lisätä kohtaan kilpailutoiminta uuden aiheen: “Liitto on tukenasi kannustamassa sinua menestymään arvokisoissa”. Täällä voisi olla tämä kaikki selkeästi esitettynä, jotta ottelijoille ei syntyisi missään harjoitteluvuosien aikana turhaa mielikuvaa siitä, että kannattaa edes tähdätä arvokisoihin Suomenlipun alla, jollei ole itse sitä valmis kustantamaan. Se voisi lukea ytimekkäästi vaikka näin:

  Jos ottelijalla on allaan useita vuosia aktiivista thainyrkkeilytreenaamista sekä hyvä ottelukokemus ja mahdollisesti tuore SM-titteli, on hänen syytä nousta kohti seuraavaa tavoitetta ja tähdätä EM- / MM-arvokisoihin. Tätä varten ottelijan on syytä varata muutama tuhat euroa pelkkiin kisakuluihin sekä iskunkestävä vartalo, jotta viimehetken loukkaantumisia ei tule. Sillä tällöin joutuu ottelija maksamaan henkisen kärsimyksen lisäksi myös rahallisen osuuden muiden lähtijöiden matkasta. Myös siinä tapauksessa, että ottelija saatuaan tietää täydelliset matkakulut (ei aiemmin kuin kuukautta ennen lähtöä) ja peruessaan lähtönsä viitaten rahattomuuteen, on ottelijan maksettava x määrä euroja liitolle, jotta liitto pystyy lähettämään jäljellejäävät ottelijat matkaan. MM-kullasta liitto palkitsee maksamalla hotellikulut takaisin. Mutta jos mokaat ja saat vain hopeaa, on sinun syytä asua puolet kisamatkasta hotellin ulkopuolella, sillä hotellikuluista korvataan tällöin vain 50%.

  Summa summarum. Mikä rahameno on liitolle tärkeämpää urheilun edistämistä kuin lajin mm-kisat ja sinne lähtevien ottelijoiden kannustaminen rahallisesti?

  #64444

  pertsa

  Osallistuja

  @makes wrote:

  jeps. ihan kiva vastaus, mutta toi on aina vähän nihkee kun ruvetaan hieman laskemaan PM kisojen arvoa, kun ei pidetä niitä minkäänlaisena tavoitteena vaikka varmasti niissäkin kisoissa riittää haastetta. jo ehkä karsinnassakin..?

  Toki jos ei ole muihin tullut edes mahista karsia,niin ei sekään oikein ole.

  Ehkä kiireessä ilmaisin itseni huonosti, mutta en sinänsä tarkoittanut, että vähättelisimme PM-kisoja ja varmasti siellä saisi hyvää vastusta, kuten karsinnoissakin. Olen myös realisti omien ottelijoiden suhteen, enkä kuvittele kenenkään kyvyistä sentään yleensä liikoja.
  Tarkoitin, ettei ne ole lähinnä ollut tavoitteena, koska nuo arvokisat ja -valinnat ovat olleet nyt niin epävarmoja, jotta niihin ei näytä kannattavan liikaa tähdätä turhaan. Rehellisesti sanottuna tänä päivänä liiton edustaminen ei ole samasta syystä mikään ylpeyden aihe ja tavoite sinänsä, mikä tulee ilmi ehkä tuosta Mappelankin viestistä. Tämä on erittäin valitettavaa.

  Olen tyytyväinen, että Mappela vastasi tuohon viestiin, koska se antaa konkreettista tietoa tilanteesta. Tuo teksti tuntui kyllä uskomattomalta, jos aletaan periä vielä jotain maksuja takaisin. Ymmärtäisin sen kyllä sitten, jos joku ei vain “viitsi” lähteä.

  Unohdin mainita tuosta 2006-vuodesta, että samana vuonnahan liitolla oli varaa myös keväällä maksaa WMF:n kisoihin mukaan kaksi huoltajaa ja tuomari, kyllä siihenkin kului rahaa IFMA:n reissun lisäksi.

  Seurojen suhteen kannattaisi miettiä myös, että seura satsaisi kunnolla ottelijoihin ja rahaa esim kisamatkoihin. Niihin menevät rahat tulevat kyllä menestyksen ja julkisuuden myötä moninverroin takaisin jäsenmaksu- ja kurssituloina. Ihmiset menevät mielellään mukaan seuraan, jossa on ollut menestystä, antaahan se edes jotain kuvaa opetuksen laadusta, vaikka siellä olisikin pienet pukuhuoneet. Moni ajattelee myös lajia aloittaessaan, että saattaa kilpailla jossain vaiheessa (vaikkei moni koskaan niin teekkään) ja jos heillä on varmuus kuitenkin siitä, että seura satsaa kisamatkoihin+ valmennukseen + muuhun tarpeelliseen asiaan liittyvään, niin toki se on selvä etu seuralle ja se taas tuo lisää harrastajia ja kilpailijoita.

  Tällä en tarkoita HTBC:tä, koska aiemmin viittasinkin siihen, että jos moni ottelija on lähdössä, niin ei isollakaan seuralla ole varaa maksaa kaikkien kuluja. Liiton pussista pitäisi löytyä rahaa MM-kisoihin, joka on vuoden tärkein tavoite ja jonkun menestyminen siellä tuo julkisuutta ja hyötyä kaikille seuroille ja lajin maineelle. Ja vaikka ei heti menestystä tulisikaan, niin arvokasta kisakokemusta tulevaisuutta varten ainakin.

  Toinen asia on tuo, miksi apu ei kelpaa jostain suunnasta. Esim tuon SLU:n asian suhteen, tai keväällä surkuteltiin sitä, ettei löydy huoltajia EM-kisoihin, kun miesten “päävalmentaja” ei lähtenyt mukaan. Kevätkokouksessa meidän seuran edustaja ilmoitti, että meillä on monta kokenutta kaveria,jotka ovat reissanneet myös ulkomaan keikoilla, joista joku on varmasti valmis lähtemään mukaan, jos on tarvis. Ei kelvannut ja Martinez hoiti yksin koko joukkueen huoltamisen, joka on liikaa vaadittu yhdeltä.
  Esim 2006 olin mukana omalla kustannuksellani kisoissa (meiltä oli myös toinen paikalla) ja ihan syystä, meidän kaksi ottelijaa otteli 6 ottelua kisojen aikana ja toinen toi kultaa. Pari kertaa oli tilanne, jossa toinen suomalainen otteli samaan aikaan toisessa kehässä, joten vähän pienelle huomiolle olisi se toinen ottelija jäänyt otteluun valmistautumisen kanssa ja ottelun aikana, jos vain yksi huoltaja olisi ollut paikalla. Nythän on ilmeisesti joukkue lähdössä MM-matkaan taas vain yhden huoltajan avustuksella.

  Pelkän kritiikin sijasta ollaan siis valmiita myös jeesaamaan ja ehkä voisi ajatella, että olisi jotain annettavaakin liitolle, mutta kun se apu ei näytä kelpaavan, tuntuu oudolta.

  #64445

  janne

  Osallistuja

  @pertsa wrote:

  Makes, tarkoitit ilmeisesti PM-kisoja, koska muihinhan ei annettukaan mahdollisuutta karsia? Kyse tässä ei sinänsä ole siis yksin Kyynäräisestä, vaan kevään “valinnat” koskivat ihan yhtälailla myös muita mestareita, joilta ei edes kysytty halukuutta lähtöön.

  Ahaa, ei kysytty?? Unohditko, että soitin sinulle kaksi kertaan ja kysyin, että onko teitä ketään tulossa MM/PM karsintoihin, itse sanoit, että ette aio antaa näyttöä sekä jos edustuspaikka menee niin menköön. Pitää itse olla aktiivinen ja olla yhteydessä, eli ottaa puhelimen käteen ja soittaa tai lähettää viestiä tai mailia. Ei Laurankaan MM-paikka tullut itsestään, olen ollut päävalmentajaan monet kerrat yhteydessä ja olemme keskustelleet lähdöstä. Aika huono selitys, että ei annettu mahdollisuutta karsia MM paikasta, olen kirjoittanut karsintapäivät foorumille 5.6-08. Liput on varattu ennen ensimmäistä karsintapäivää, mutta juuri tästä syystä joukkueelle oli varattu ryhmäliput, jotta nimiä voidaan muuttaa tarvittaessa. Perin tyhmä ajatus, että pyytäisimme halukkaita karsimaan ja antamaan näyttöjä, emmekä voisi muuttaa lähtijöiden nimiä. Kuten kaikki hyvin tietävät, on kaikilla oltava samat säännöt, eli kaikki antavat näyttöä, on se sitten ottelemalla tai leireillä. On päivän selvää, että jos lähdemme antamaan joillekin erioikeuksia, on myönnyttävä kaikille.

  @pertsa wrote:

  Tässä tilanteessa me otetaan ottelijoille ne varmat ottelut, mitä tarjotaan. Eli jos Irlantiin tulee kutsu, niin lähdetään mielellämme, eikä jäädä kokeilemaan Suomeen, tuleeko vastustajaa, vai ei. Luultavasti ei tule. Ja voihan niitä “näyttöjä” antaa muuallakin, jos on tarpeen.
  Jos Hynynen ei lähde PM-kisoihin, niin siinä sarjassa Kyynäräinen on se luonnollinen vaihtoehto seuraavaksi edustajaksi. Onko järkevää estää esim hänen menemisensä sinne, jos ei ole ottelemassa noissa hallituksen jäsenten järjestämissä omissa kilpailuissa? Vai haluaako Suomi joka sarjaan mahdollisimman hyvän ottelijan?

  Fitnes Expoon olisi ollut ja on edelleen matseja tarjolla muutamaankin sarjaan. Ei ole järkevää estää kenenkään lähtöä, mutta näytöt on vaadittu ennenkin ja vaaditaan tästä eteenpäinkin. Mistään varmasta voitosta ei MM joukkueenkaan kohdalla voida puhua, he vain ovat antaneet näyttönsä.

  @pertsa wrote:

  Myös liiton pitäisi tukea rahallisesti esim MM-kisoihin lähtöä. Ottelijat ovat muuten eri lähtökohdissa, joku lahjakas pienemmän seuran ottelija saattaa jäädä kisakoneesta vain sen vuoksi, ettei ole rahaa laittaa kisalippuun. Sama niissä seuroissa, joissa on monta hyvää ottelijaa, tuskin seuralla on varaa maksaa monen ottelijan matkaa kisoihin.

  Kuten kaikki tietävät Pertsa on ollut yhtä lailla liiton hallituksen puikoissa miettimässä, että mistä löydetään rahaa liiton toimintaan. Mikään ei ole tässä suhteessa muuttunut, nyt vain joidenkin ottelijoiden seura ei avusta ottelijoita kuluissa. Jokainen voi miettiä, että voimmeko ottaa linjan, jossa katsotaan seuran taloutta ja ottelijan pankkitilin saldoa päätettäessä avustuksien suuruudesta…

  @pertsa wrote:

  Tiedän, että osa kritiikistäni on sellaista, jota ei pitäisi puida “julkisesti”, mutta ehkä on kuitenkin jotain hyötyä siitä, että välillä herätellään keskustelua joistakin asioista, jotta saadaan lisää potkua toimintaan.

  Kritiikkiä voi ja saa esittää ja kyllähän tälle foorumille mahtuu paljon lisää keskustelua, mutta kannattaa tarkkaan miettiä, että hoiditko jonkun näistä kritisoimistasi kohteista itse paremmin kuin mitä minä olen hoitanut?

  Nyt meillä on sentään naisten päävalmentaja sekä miehillä puolivaloilla toimiva päävalmentaja 😆

  #64446

  janne

  Osallistuja

  @mappela wrote:

  Tältä se ei kutenkaan tunnu ottelijan näkökulmasta siinä vaiheessa, kun puolivuotta kisoihin tähtäävän treenaamisen loppumetreillä ilmoitetaan, että jokaisen ottelijan tulee maksaa itse kisakulunsa (lento n.500€ + hotelli 14yötä x 80$ + muut kulut ja mahdollinen virkavapaa töistä). Omalla kohdallani reissu olisi tarkoittanut rahallista menoa noin 3500 euroa, kun palkattomat viikot otetaan huomioon. Liiton porkkana “kultamitalista lentolipun hinta takaisin” tuntuu lähinnä huonolta vitsiltä. Kukaan ei lähde kisoihin voittamaan kultaa sen vuoksi, että saisi lennoista rahat takaisin. Parempi kannustus liitolta olisi ollut vaikka “kultamitalista maininta liiton nettisivuilla”.

  Olisi kiva maksaa vaikka kaikkien ottelijoiden kaikki kulut, mutta asia ei ole ihan niin yksiselitteinen. Tarkastelin juuri viimevuoden tilinpäätöstä, josta hain hivenen suutaa-antavia numeroita, jotta on helpompi ymmärtää miksi emme maksa kaikkien kaikkia kuluja.

  Valtion yleis avustus 13 000 euroa, tämä on tarkoitettu liiton toimintaa, valmennukseen sekä esim. leireihin, eikä pelkästään MM-matkaan

  Jäsenmaksut 4500 euroa, nämä varat voimme käyttää parhaaksi katsomallamme tavalla.

  Lisenssit ja passit 1690 euroa

  SM-kisojen lipputulot 1000 euroa

  Tässä suurimmat tulot yhteensä 20190 euroa

  Jotta kaikki saavat paremmin kuvaa siitä, että mihin ne rahat menivät viime vuonna, tässä muutamia suurimpia kuluja:

  MM-kisojen pelkät avustajien sekä tuomarin kulut noin 6400 euroa

  PM-matkat avusajille sekä ottelijoille 4800 euroa

  Eli oli palanut 11 000 euroa rahaa, eikä liiton varoista oltu maksettu mitään muuta, kuin PM-kisoijen kulut ja maksettu avustajien kulut MM-kisoihin. Rahaan pitäisi vielä riittää mm. leireihin, liittojen jäsenmaksuihin, tuomarikoulutukseen, ohjaajakoulutukseen ja sitten siihen ottelijoiden tukemiseen.

  On myös hyvä todeta, että tänä vuonna on naisille järjestetty muutama maajoukkueleiri mittauksineen, jotka liitto maksanut, oletetuille MM-kisoihin lähtijöille leiritys oli täysin ilmainen.

  Haluan vielä muistuttaa, että vuotta 2006 ei suoraan voida verrata mihinkään muuhun vuoteen, koska vuoden 2005 arvokilpailut peruuntuivat ja siten liitolle jäi rahaa peruuntuneista kilpailuista, eli on turha vedota yhteen vuoteen tässä keskustelussa. Lisäksi vuonna 2006 liitto ei tukenut yhtään leiriä.

  @mappela wrote:

  Omalta osaltani kisat jäävät väliin paitsi rahallisen periaatteen vuoksi, myös loukkaantumiseni takia. Huvittavinta tästä kaikessa mielestäni tekee tarinan loppuhuipennus, jossa loukkaantuneilta tai muuten (rahan vuoksi) matkasta luopumaan joutuneilta ottelijoilta liitto kinuaa rahoja “matkoihin aiheutuneista kuluista”. Allekirjoittaneelta rahaa pyydettiin 100 euroa, koska tajusin sairastua 30päivää ennen kisoihin lähtöä. Niiltä onnettomilta, jotka loukkaantuivat päivääkin minua myöhemmin, peritään matkakassaan rahaa jopa 240 euroa. Kuitenkaan virallista kisajoukkuetta ei edes ole nimetty, joka olisi minusta perusteltavaa tehdä heti kun sellainen on. Enhän edes lääkärin antaman urheilukiellon päivänä varmuudella tiennyt olenko kisoihin lähdössä, kun nimeäni en missään ollut nähnyt. Joten teoriassa en edes tietoisesti aiheuttanut peruutusta, koska nimeäni ei mistään viralliselta listalta oltu vedetty pois?

  Liiton rahat ovat ilmeisesti kertakaikkisen lopussa, koska mm-kisoihin lähtijöiden täytyy olla valmiita uhraamaan paitsi aikansa, myös toistatuhatta euroa rahaa edustuspaikkansa lunastamiseen ja vielä tämän lisäksi liiton on alennuttava kerjäämään rahaa sekä loukkaantuneilta urheiljoilta että heiltä, jotka joutuvat vuoden päätavoitteen jättämään väliin, vain koska heillä ei ole rahaa lähteä sinne.

  Tämänvuotiset MM-kisat ovat historian värikkäimmästä päästä jo ennen kuin kisat ovat edes käynnistyneet. Kisojen järjestäjä on lähettänyt kolme erilaista kuponkia täytettäväksi. Jokainen kisoista kiinnostunut / kisoihin tähdännyt ottelija on täyttänyt nämä kaavakkeet ja toimittanut minulle. Omasta mielestä on perin hullunkurista, että päävalmentaja on samalla ottelijan henkilökohtainen valmentaja ja lisäksi ottelija täyttää kaavakkeen jossa kysytään hänen kaikki henkilötiedot ja hän toimittaa passikuvankin, eikä hän vieläkään tiedä kuuluvansa kisajoukkueeseen. Kaikki on hyvin mahdollista tässä nyky yhteiskunnassa jossa kaikilla on kännykät ja sähköpostit.

  Lisäksi törmäämme jälleen ognelmaan raha. Vaikka olemme lähettäneet laskut matkansa peruneille ottelijoille, jää maksettavaa liitolle erittäin paljon peruuntuneista matkoista, summan ollessa yli 1000 euroa, tämäkin raha on pois siitä summasta jolla voimme tukea ottelijoita MM-kuluissa.

  Vakuutus on pakollinen kaikille jotka matkaan ovat lähdössä, jos peruutus johtuu terveydellisistä syistä, matkavakuutushan helpottaa näissä maksamalla ainakin osan kuluista.

  #64447

  pertsa

  Osallistuja

  PM-kilpailuista kyllä on puhuttu, MM-karsinnoista ei ole, ilmoitettiin vain, että Hynynen on lähdössä ja karsinnasta puhuttiin hyvin ympäripyöreästi. Tiedän, että vaikka oli “ryhmäliput”, niin ennen Hyvinkäätä nimet oli ilmoitettu kisajärjestäjälle passinumeroineen ja niitä olisi ollut vaikea muuttaa sen jälkeen, koska Koreaan oli eri käytäntö ilmoittautumisissa, kuin aiemmin Thaimaahan. Karsinta tuolla olisi ollut mahdotonta siten käytännössä+ juttelin itse Hynysen kanssa, joka ei ollut valmis karsimaan Kyynäräistä vastaan myöskään noin myöhään, vaan oli sitä mieltä, että ne olisi pitänyt hoitaa ajat sitten. Ehkä olisin sitten voinut kiusallani vaatia karsintaa sitten Hyvinkäälle (?), mutta mielestäni Hynynen on kokeneempi ja oli oikeutettu jo siinä vaiheessa lähtemään, enkä halunnut vaikeuttaa toisen valmistautumista siinä vaiheessa. Kuten sanoin, olen realisti ottelijoiden kyvyistä, vähättelemättä tässä nyt ketään. Lisäksi minulle sanottiin, ettei avustusta tule senttiäkään, joten asia jäi osaltamme jäädä. Laitan ne rahat ennemmin sitten vaikka otteluun Thaimaassa.

  PM-kisoista sanoin juuri noin, ettei tulla sinne karsimaan, mutta valmiita ollaan, jos meidän kaveri olisi paras ehdokas sarjaan ja sinne halutaan mukaan paras ehdokas.

  Kuten sanottu, en kirjoittanut silti vain koskien omia ottelijoitani, minulle on kyllä kerrottu, ettei muillekaan ole annettu mitään tietoa sen paremmin. Ja nuo valinnat ja tiedotukset olisi ehkä voitu hoitaa jo keväällä?

  Sen verran nyt sitten vielä jos kysyn noista rahoista, että jos tänä vuonna tulee yhteensä se 20.000€ + ne erilliset OPM:n EM-ja MM-kisoja myöntämät tuet, joita et tuossa maininnut, niin kuinka se budjetti muodostuu tämän vuoden osalta, jos ottelijoille ei riitä rahaa? Nythän ei ole mennyt rahaa vielä esim PM-kisoihin, eikä ole ollut ohjaajakoulutuksia jne.

  #64448

  janne

  Osallistuja

  MM-kisojen joukkue näytti aluksi suuremmalta ja sen vuoksi emme uskaltaneet lähteä tukemaan suurilla summilla ottelijoita, kun oikea joukkueen koko alkoi hahmottua, hallitus teki päätöksen, jossa tarkoituksenamme oli tukea ottelijoita 300 eurolla, joka on informoitu ottelijoille heti. Nopeasti jos laskee liiton kuluja tästä avustuksesta, päätöskentekohetkellä kisoihin oli lähdössä 10 ottelijaa = 3000 euroa. Suuresta peruutuksien määrästä johtuen, pitää koko avustuspaketti pohtia uudelleen. Lisäksi jokaiselle ottelijalle on kerrottu, että jos ja kun OPM-antaa meille avustuksia MM-kisoja varten, se jaetaan hallituksen päättämällä suhteella ottelijoiden kesken, avustushakemus on lähetetty noin kuukausi sitten, mutta päätöstä ei ole vielä tullut.

  On turha rutista, että nimiä ei olisi voinut muuttaa enää Hyvinkään kisojen jälkeen, on aivan varma että nimiä pystyy muuttamaan varmasti vielä tässäkin kohtaa IFMA:n puolesta, kukaan ei ole sitä kieltänyt. On päivän selvää, että jos 1.nyrkki sairastuu, kisoihin voi lähettää 2.nyrkin. Ottelijoiden henkilötietokaavakkeet on pitänyt toimittaa siitä syystä ajoissa, että he ehtivät tehdä kaikki laput siellä päässä valmiiksi. Tämäkin olisi selvinnyt jos olisit kysynyt..

  Nyt loppujen lopuksi kun ottelijoita on lähdössä kisoihin enää 5, teimme yhdessä päätöksen, jossa avustajaksi lähtee ainoastaan Martinez. Lentolippujen uudelleen järjestelyllä ja toisen avustajan pudottamisella matkasta liitto sääti runsaasi rahaa, jonka johdosta pystymme mahdollisesti maksamaan ottelijoiden joitakin kuluja, tästä tiedotan ottelijoita heti kun päätös on saatu tehtyä.

  EM-kisoihin ainostaan yhden huoltajan lähettäminen kisoihin oli muuten Martinezin oma ehdotus, hänkin halusi säästää rahaa loppuvuotta varten.

  Mainittakoot vielä OPM:N EM avustuksesta, ei ollut läheskään niin suuri, kuin joinain vuonna olemme arvokilpailuihin saaneet.

  Mainitsen nyt vielä kerran, että jos ottelijat ja valmentajat haluavat, että ottelija pääsee arvokilpailuihin edustamaan isänmaataan, tulee aloitteen lähteä ottelijasta sekä valmentajasta. Todellinen tahto päästä kilpailuihin selviää hyvin helposti, jos ilmoittautuu, eikä jää kotiin odottelemaan kutsukorttia kisoihin.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 21)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.