SM-finaalit 26.1.2003 Helsingin urheilutalo

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut SM-finaalit 26.1.2003 Helsingin urheilutalo

 • Tämä aihe on tyhjä.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija

  Artikkelit

 • #39004

  Anonymous

  Jäsen

  SHOKKIMEGATRILLERI


  Topi IRONBALL Helin vs. Jussi THUNDERSTORM Savolainen

  #42732

  Jukka

  Jäsen

  Näyttää siltä, että tulossa on kova kamppailu. Vähän pelottaa ton lippispään puolesta.

  /Jukka

  #42733

  HeikkiH

  Jäsen

  varmaan hyvä matsi tulossa, yllättävän paljon walk overeita noissa pronssi peleissä…. miksiköhän..osaatkos riku vähän valaista asiaa?????

  #42734

  sm

  Jäsen

  Oma veikkaukseni:
  -Yli puolet “vakio SM-jätkistä” oli pois
  -Uudet tulokkaat joutuivat suoraan 5×3 eräsiin otteluihin ilman suojia
  -Prossiotteluihin saattoi päästä vaikka ei olisi voittnut yhtään ottelua

  Monelle eka kertalaiselle tulikin sopivasti juuri ennen kisoja tärkeitä muita menoja 🙂 (Oli varmasti osa ihan syystäkin poissa)

  En osaa sanoa onko nämä uudet säännöt hyvät vai huonot. Niissä on kaksi puolta: Rima SM-tasolla nousee ja esim. SM-tasolla pärjää fyysisesti myös muualla maailmassa (Pitää ottaa huomioon, että monessa maassa käsittääkseni Muay Thaissa ei käytetä suojia amatööritasolla lainkaan)

  Kun taas toisaalta sitten monelle tuo raja on aika korkea.

  Tiedä sitten, saatan olla väärässäkin 🙂

  #42735

  Anonymous

  Jäsen

  No eka noihin poisjäämisiin Tampereen SM-pronssiotteluista. Tietääkseni syinä oli loukkaantumiset, pakottavat menot ym. Pari kaveria jäi kyllä pois täysin ilmoittamatta. Mutta mitalit jaetaan läsnäolijoiden kesken.

  Sm:t tällä tavalla on hyvä juttu. Ne kaverit jotka pääsee ottelemaan turnauksiin ja kansainvälisiä matseja saavat kokemusta kovista otteluista ja turnausmeiningistä näin kotimaassaan “tuttuja” vastustajia vastaan, jolloin meidän kokemus nousee. Suomenmestaruus on aina haluttu olevan saavuttamisen arvoinen asia, eikä mikään läpihuutojuttu.

  #42736

  tommi

  Jäsen

  sunnuntai ja klo 19.24….Pistäkääs heti tuloksia kehiin kun SM-matsit saavat päätöksensä. Taas työvuorojen vuoksi jäi mielenkiintoinen otteluilta näkemättä.. Seurataan tilanteen kehittymistä täällä tietokoneen ääressä…

  Helin/Savolainen matsi on varmasti jännittävä?? 😮 Jussikaan ei ole kuitenkaan ihan “eilisen teeren poikia” ja on varmasti saanu tasotettua painoeroa matsia odotellessa?

  #42737

  NiS0

  Jäsen

  Sen verran tuli tänään treeneissä Johmodilta tietoa että Antero Hynynen voitti vastustajansa ilman ottelua, koska vastustajalla oli flunssa eikä siksi pystynyt ottelemaan. Miten muuten meni?

  #42738

  zage

  Jäsen

  Lieneeköhän mediassa olla tosta mitään juttua?

  Heh,eipä ollut Topilla tällä kertaa toppatakkia päällä kuvassa. 😉

  #42739

  Markus

  Osallistuja

  Onko kellään näin aamuksi tuoreita uutisia miten eiliset SM skabat meni??

  #42740

  Timo

  Jäsen

  Thainyrkkeilyn SM-kisat 26.11
  Tulokset
  Vuoden 2003 Suomen mestarit ensin:

  Ottelut 5×2 min:
  54 kg: Jari Hirvasvuopio, Helsinki TBC – Juhana Alenius, Combat Academy 3-0
  60 kg: Juha Penttilä, Turku TBC – Pasi Larsson, Tampereen Chitalada luovutus 2. erässä
  63,5 kg: Antero Hynynen, King of the Ring (voitti luovutuksella)
  67 kg: Eetu Kuneinen, Helsinki TBC – Matias Kallio, Helsinki TBC 3-0
  71 kg: Jarno Marila, Helsinki TBC – Pasi Ahola, Helsinki TBC 3-0
  75 kg: Teppo Valtonen, Helsinki TBC – Riku Rahikkala, Helsinki TBC 3-0
  81 kg: Teppo Laine, Lappeenrannan TKBC – Tapio Niemi, Turku TBC 3-0
  +91 kg: Topi Helin, Turku TBC – Jussi Savolainen, Combat Academy luovutus 2. erässä

  Tuulinen ja sateinen sää ei ollut paras mahdollinen kannustin lähteä Helsingin Urheilutalolle seuraamaan muay thain eli thainyrkkeilyn SM-kisoja. Silti muutama sata innokkainta oli saapunut paikalle. Edellisen vuoden SM-kisoihin verrattuna moni konkari ei ollut enää ottelemassa. Muutenkin muutamaa kansainvälisissä turnauksissa menestynyttä ei kehässä nähty. Siitä huolimatta yleisö näki monia kovatasoisia otteluita, jotka varmasti vakuuttivat kaikki. Odotettua Mika Ristaniemen ja Antero Hynysen ottelua ei nähty, Ristanemen loukattua selkänsä.

  Ensimmäisessä 54-kiloisten ottelussa kokenut Jari Hirvasvuopio aloitti maltilla Juhana Aleniusta vastaan. Ottelun edetessä tahti parani ja Hirvasvuopio väläytti lähiottelutaitojaan ja sai useasti horjutettua Aleniusta. Ottelu oli selkeästi tilanne tilanteelta Hirvasvuopion ylivoimaa. 60-kiloisten ottelussa muutaman vuoden takainen Suomen mestari, Juha Penttilä sai vastaansa nuorten Suomen mestarin, Pasi Larssonin. Penttilä aloitti vauhdikkaasti ja Larsson joutui jo ensimmäisessä erässä useasti kehäköysiin puolustusasemiin. Kun toisessa erässä Larssonilla ei ollut mahdollisuuksia varsinkaan alapotkuja vastaan, oli luovutus järkevä vaihtoehto.

  67-kiloisissa saman seuran Eetu Kuneinen ja Matias Kallio(SM2 2000) vakuuttivat teknisellä osaamisellaan yleisön. Kummankin otellessa tarkasti ei yllätyksiä juurikaan nähty. Kumpikin tarkkaili toisensa virheitä, jotka kuitattiin nopeasti. Loppua kohden Kuneinen kumminkin otti painostavamman roolin ja aina torjunnan jälkeen aktiivisemmin kuittasi potkulla. Tasaisen kamppailun voitto meni näin Kuneiselle. Seuraavassa ottelussa, illan kovatasoisin meriiteiltään (World Cup I 2002, EM 2 2002), Jarno Marila ei antanut mitään mahdollisuuksia Pasi Aholalle. Kokemusero oli valtava ja se näkyi. Marila vei kaikki tilanteet nimiinsä ja oli lähellä ettei ottelu keskeytynyt. Ahola kumminkin kesti loppuun asti ja sai varmasti arvokasta kokemusta kovia kamppailuja varten.

  75-kiloisten ottelua ei enää voinut pitää itsestäänselvyytenä. Riku Rahikkala ei suostunut häviämään ”kättelyssä”. Parin vuoden takainen Suomen mestari, Teppo Valtonen, joutui tosissaan tekemään töitä alusta alkaen. Taitava Valtonen piti suurimmaksi osaksi ohjat käsissään, mutta ajoittain Rahikaisella oli mahdollisuutensa. Lopulta Valtonen otti voiton paremman kuntonsa ansiosta.

  Alle 81-kiloisten sarjassa, Teppo Laine lähti ennakkosuosikkina Tapio Niemeä vastaan. Niemi ei kumminkaan antanut periksi, vaan lähti taistelemaan. Ottelun alkuvaiheessa Laine pyrki painostamaan kovilla lyönneillään. Kolmannessa ja neljännessä erässä Niemen väsymys alkoi näkyä ja vastayökkäykset eivät oikein ottaneet onnistuakseen. Niemi joutui koville ensimmäisessä SM-finaalissaan.

  Ehkä illan odotetuin finaali Topi Helinin ja Jussi Savolaisen välillä oli Helinin ylivoimaa. Helin lyö ja potkii lujaa, eikä Savolainen Helinin hyökkäyksiä kestänyt. Juuri ensimmäisen erän lopussa Helinin kovakeskivartalopotku oli lopettaa ottelun, mutta gongi pelasti Savolaisen. Toinen erä oli ensimmäisen kertaus ja Savolaisella ei ollut juuri mitään mahdollisuuksia. Ainoaksi mahdollisuudeksi jäi enää luovuttaminen.
  Näin kuudennet thainyrkkeilyn SM-kisat olivat onnistuneesti ohi. Yleisö selvästi piti näkemästään ja kannusti mukana . Monille ottelijoille käydyt kisat olivat ensimmäiset kovatasoiset ja ensikertalaisten taidot on jo seuraavissa SM-kisoissa varmasti korkeammalla.

  S.M.T.L ry. -tiedotusosasto

  #42741

  Ana

  Osallistuja

  Onnittelut Mestareille!

  #42742

  mouth4war

  Jäsen

  hittovie, topi on kova luu. oikea tuhoaja. sääliksi käy vastustajia… aivan mahoton 😆

  #42743

  Anonymous

  Jäsen

  Heitänpä tähän jotain kommenttia matseista.

  Hirvasvuopio vs. Alenius
  Hirvasvuopio teki mitä tahtoi ja Juhana ei tainnut saada tehtyä mitään. Tasoero oli huomattava. Jari löi muutaman kerran ihan napakasti, tosin asento meni rikki ja lyönti hajosi.

  Penttilä vs. Larsson
  Juha on treenannut yhtä paljon kuin Topi ja joutunut aika helvetilliseen pyöritykseen MB-Centterissä. Välillä on hanskat lennelly pitkin seiniä ym. kapinointia, mutta sieltä ne haettu joka kerta takaisin. Olisin henk. koht. (ja Harri+Kaitsu) ollut helvetin pettynyt, jos Juha olis hävinnyt tämän matsin. Viikolla meinas Juha kaatua sairauden ansiosta, joten voitto oli turkulaisleirissä aika helpotus.
  Tässäkin matsissa taitoero oli huomattava. Väitän, että Juhalla on Suomen nopeimmat jalat ja ne tulee kiukkusesti ja kovaa. Käsiä ei olla voitu treenata, kun Juhan peukalo on ollut remontissa koko ajan, joten kädet oli halvaantuneena koko matsin ajan. Lisäksi ylävartalo on edelleen liian pystyssä ja suojaus auki. No, matsissa tuli myös hyeenamainen asenne esiin. Pasille pisteet siitä, ettei antanut periksi.

  Hynynen vs. Ristaniemi
  Ristaniemen välilevy on pullistunut, joten Antero vei walk over voiton.

  Kuneinen vs. Kallio
  Eetu oli selkeästi parempi, Matias on ollut poissa treeneistä ja se valitettavasti näkyi. Mikä mun silmään matsissa pisti, oli se, että matsissa oli hiukan sparrailun makua. Toki seurakavereita, mutta silti.
  Kiva nähdä, että juniorina aloittanut Eetu on tehnyt onnistuneen takaisintulos (eng. comeback). Taitaa olla historian toinen onnistunut, Jari Parkkali on se toinen.

  Marila vs. Ahonen
  Erittäin kokenut vs uusi kasvo. Jarno otteli n. 75% voimasta ja piti otteissaan Pasia kaikki viisi erää. Pasilla oli varmasti kovin ilta kaikista matsaajista. Jalat ei välillä pitäneet, ilmat meinas lähteä ja erät pitkiä kuin piinaviikot. Taistelua itseään vastaan on aina ihailtavaa seurata.
  Marila otti mestaruuden rutiinimaisesti, mitään ongelmia ei missään vaiheessa ollut.

  Valtonen vs. Rahikkala
  Vuoden totaalitauon pitänyt ruskettunut Teppo Valtonen ei saanutkaan mestaruutta, niin helposti kuin muitten sarjojen ennakkosuosikit. Rahilkkalan kannattajat huusivat kovasti, että “lyö sitä, sillä on lasileuka”. Tukka kyllä heilui Tepolla pariin otteeseen, mutta lasista leuka ei kyllä ollut rakennettu. Eikä Rahikkalan iskuissa vielä niin paljoa kaatoa ollut. Mutta Rahikkalan vastaiskut olivat piristävää, kun kelkka kääntyi hetkeksi toiseen suuntaan. Valtonen vei tittelin kohtalaisella rutiinilla. Vielä jos suojauksen saisi tiukemmaksi ja lyönnit radalleen, niin Teppo voi lunastaa joku päivä maajoukkupaikan.

  Laine vs. Niemi
  Ennakkotilanne turkulaisella Tapiolla oli heikko. Ehdimme harjoitella kolme viikkoa kolmesti viikkoon ja kaksi viikkoa sitten Tapiolla katkesi kylkiluukin. Kolme tuntia ennen matsia Tepon auto vielä varastettiin, kun he kävivät syömässä, jotan käyräkin oli korkealla. Vastassa oli vielä vahva Teppo, joten vähän etukäteen jännitettiin. Jos polvi olisi tullut tuohon kylkeen, ottelu olisi ehkä ollut siinä. Siis ehkä, sillä niinkuin kaikki näki, Tapion tahto on vankkumaton. No Teppohan sen matsin vei, siitä ei ole epäilystäkään. Mutta Tapio pisti todella kovaa kampoihin, rapakuntoisenakin. Tiedä mitä Tapsasta vielä tulee, jos saadaan hänet käymään salilla yhtä useasti kuin Juha ja Topi. Tepolle onnittelut, kolmas kerta toden sanoo (2 hopeaa tätä ennen)!

  Helin vs. Savolainen
  Ennenkuin mentiin kehään, Jussi kävi pyytämässä ettei Topi teloisi häntä kehään. Topi tuumaili, että vedänpä jaloista taikka vatsasta sitten pihalle. Mun mielestä Jussi oli totaalisen väärässä sarjassa. Paino oli hankittu ihan väärällä tavalla ja vastuskaan ei ollut sieltä helpoimmasta päästä. Varmaan moni ihmetteli tätä siirtoa, ite ihmettelen vieläkin.
  Matsissa oli sitten tahatonta komiikkaa, kun lihaksikas tiukkakuntoinen Topi nuiji löysässä kunnossa köysissä olevaa Jussia, joka ei paljoa pystynyt vastaamaan Topin vetoihin. Ehkä kuvaavinta oli kun Topi löi kaksi kertaa Jussia vatsaan/rintaan ja Jussi lensi komeasti köysiin (jos pistäsin lapin lisää, niin ainakin kolme metriä).
  Kaksi kertaa kongi Jussin pelasti, kolmannessa olisi tullut noutaja. Sovittiin Topin kanssa niin toisen ja kolmannen erätauolla, että nyt ei Topi enää leiki, että vedät sen mistä saat. Omaksi onnekseen Jussi päätti lopettaa ottelun sikseen.

  Paremmat kisat mitä moni odotti. Pari tähteä syttyi, saa nähdä miten ne jatkossa tuikkii.

  #42744

  Anonymous

  Jäsen

  Tälläistä juttua lähti Turun Sanomille. Paikallislehti kun on, niin väriä on jutussa normaalia enemmän.

  KAKSI SUOMEN MESTARUUTTA THAINYRKKEILYSSÄ TURKUUN
  Helin ja Penttilä murskasivat vastustajansa

  Maanantaina Helsingin urheilutalolla iskettiin Muay Thain Suomen mestaruuksista ja turkulaisväriä oli mukana kolmessa sarjassa. Alle 60 kiloisissa Turun Juha Penttilä kohtasi tamperelaisen Pasi Larssonin. Heti ensisekunneista lähtien Penttilä pakotti kovilla alapotkuilla nuoren tamperelaisen köysiin. Toisessa erässä Penttilä runttasi potkuja vastustajansa reisiin siinä määrin, että kanveesi kutsui Larssonia monta kertaa. Parin luvunlaskun jälkeen avustajan pyyhe lensi kehään ja Juha Penttilä sitoi vyölleen jo toisen SM-vyön. Edellinen mestaruus oli vuodelta 1999.

  Porilaista alkuperää oleva Tapio Niemi kohtasi alle 81 kiloisissa kovakuntoisen Teppo Laineen. Kaksi viikkoa sitten kylkiluunsa murtanut Niemi ei myynyt nahkaansa halvalla, vaan yllätti kaikki taistelutahdollaan. Laine huomattavasti kokeneempana yritti kukistaa sitkeän turkulaisen ennen täyttä aikaa, mutta sai vastaansa vain potkuja ja lyöntejä. Mestaruus meni odotetusti Lappeenrantaan, mutta Tapio Niemen taipumaton tahto jäi yleisön mieliin, että tästä kaverista vielä kuullaan.

  Viimeisessä ottelussa Turun ykköstykki Topi Helin oli jälleen kerran vastustajalleen tyly. Vastakkaisessa kulmassa oli jo miehen ikään ehtinyt Helsingin Jussi Savolainen. Helin otti alkuun rauhallisesti, mutta lennätti Savolaista köysiin pariin kertaan näyttävästi vatsaan osuneella oikean käden suorallaan. Ensimmäisen erän lopussa ilmat pakeni Savolaisen palleasta, mutta kongi ehti pelastaa hänet. Sama ralli jatkui toisessa erässä ja Savolainen keinui kuin mikki merihädässä. Erän lopussa Savolainen oli jälleen kanveesissa happea haukkoen, mutta jälleen hänet pelasti kongin kumahdus. Kolmanteen erään Jussi Savolainen ei enää tullut. Se oli varmasti viisas päätös. Mestaruus oli Helinille jo kolmas.

  Helsinki Thaiboxing Club oli kilpailuiden paras seura vieden 4 mestaruutta. Turku Thaiboxing Clun tuli komeasti toiseksi kahdella mestaruudellaan.

  #42745

  mouth4war

  Jäsen

  Hyvä juttu ja sopivasti väriä. Ettei vaan joku ota nokkiinsa tuosta siinä mielessä, että “meidän poika / tyttö ei ikinä sais harrastaa tollasta hullua lajia, missä hakataan ja potkitaan toista niin, että kuolema on melkein lähellä”

  Näin lajia seuranneelle tuo otteluraportin värittäminen on hauskaa luettavaa 😆

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.