Jikida

Kirjoitetut vastaukset

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 466)
 • Julkaisija

  Artikkelit


 • vastauksena käyttäjälle: Thainyrkkeilyn SM-karsinnat 2011 + ilmoittautuminen

  #68621

  Jikida

  Jäsen

  Onpas tullut huonosti seurattua, kun vasta nyt huomasin että finaalit ovat Lahdessa… Tosin viime vuonna muistaakseni olin tämän asian suhteen olla paremmin hereillä.


  vastauksena käyttäjälle: Turku Fight II – Champions are here. 23.10.2010

  #67748

  Jikida

  Jäsen

  Pedro Karlsson (140kg / 200cm), Turun Toverit (TuTo) FIN
  Strongest Man in Finland 2010
  vs
  Sauli Heilimö (85kg / 178cm), Finnfighters´Gym Turku FIN

  Eh?


  vastauksena käyttäjälle: Kilpailemisen aloittaminen

  #67679

  Jikida

  Jäsen

  @Physe wrote:

  Kiertopotkut ja muut pyrin tekemään aina thainyrkkeilyn tyylillä. Kuitenkin esimerkiksi suojaaminen, väistäminen, lyönnit, liikkuminen ja osa potkuista ovat kuitenkin suhteellisen samanlaisia ja näin aloittelevalle harrastajalle (mitä koen vielä vuoden jälkeen olevani) en usko tuosta nyt hirveästi haittaakaan olevan.

  Esimerkiksi keskivartalopotkujen torjumisessa on iso ero lajien välillä: käsillä ne koppaamalla häviät aika monta tilannetta thai-nyrkkeilyssä. U-väistöjä yms. ei thai-nyrkkeilyssä myöskään ole jne.


  vastauksena käyttäjälle: Kilpailemisen aloittaminen

  #67678

  Jikida

  Jäsen

  @HeikkiP wrote:

  Nää kaks asiaa yhdessä tekee sen, että sulla on väärät perusoletukset siitä kumpi johtaa ja huonosti lajiin sopiva tekniikka. Eli joko potkunyrkkeilet thaikehässä tai thainyrkkeilet potkiskehässä. Pitkän päälle potkiskehässä voittaa potkunyrkkeilemällä ja thaikehässä thainyrkkeilemällä.

  Tietysti jos kumpaakin lajia treenataan samalla salilla, samojen vetäjien toimesta, voi lajien väliset erot (ja sitä kautta lajin hienoudet) hävitä aika pieniksi.

  Voisinkin väittää että thai-nyrkkeilyn kannalta on parempi treenata potkunyrkkeilyä kuin ei ollenkaan mitään. Parempi treenata molempia kuin pelkästään potkunyrkkeilyä. Ja parempi treenata thai-nyrkkeilyä thai-nyrkkeilysalilla kuin molempia potkunyrkkeilysalilla. Ja jos treenaa kunnolla thai-nyrkkeilyä kunnon thai-nyrkkeilysalilla, ei potkunyrkkeilytreenit tai -seurat kiinnosta enää.


  vastauksena käyttäjälle: Kilpailemisen aloittaminen

  #67672

  Jikida

  Jäsen

  Ehdottomasti kannattaa valmentajan kanssa puhua ja sopia, että missä otteleminen alkaa. Olettaen siis että kuulut thai-nyrkkeilyseuraan.

  Shortsien suhteen tuskin mitään rajoituksia on. Sukkamalliset säärisuojat kannattaa hommata, koska niitä tulet tarvitsemaan jatkossakin. Salikisoissa kiertää totta kai myös aloittelijoita, joten valmentajan kanssa kannatta kytätä tätä keskustelualuetta, ja katsoa ketä kisoihin on ilmoittautumassa.

  Lisää juttua kilpailemisesta löydät ainakin näistä ketjuista:
  viewtopic.php?f=25&t=1761
  viewtopic.php?f=25&t=1873
  viewtopic.php?f=25&t=640&st=0&sk=t&sd=a


  vastauksena käyttäjälle: SM-kilpailut ja WMC:n ammattilaisten MM-ottelu vuodelta 1999

  #67665

  Jikida

  Jäsen

  Voi hemmetti mitä matseja tarjolla :urheilujuoma


  vastauksena käyttäjälle: Jalkapallon MM-kisat 11.6-11.7.2010

  #67409

  Jikida

  Jäsen

  Perhana. Bittiavaruus nielaisi pitkän tekstini. Parempi niin. Tässä tiivistettynä:

  Ranskan puolesta on tullut liputettua jo vuodesta 1998, mutta muutama maa varmaan kiilaa Ranskan edelle ennakkoveikkailussa.

  Englanti: Ainainen alisuorittaja, mutta nyt liikkeellä on vahvasti karsinnat pelannut joukkue. Rooneyn varaan lasketaan paljon, mutta keskikenttä pystyy pelaamaan vahvasti hyökkäyssuuntaan.

  Saksa: Todella vahva joukkue, vaikkakin loppukausi meni monella vaisusti (Klose, Gomez). Mielenkiintoista nähdä pelkästään Bundesligasta kootun joukkueen kovuutta esim. Englantia vastaan.

  Espanja: Paperilla kisojen kovin joukkue. Casillas ja Valdes. Pique, Puyol ja Ramos. Iniesta, Fabregas ja Alonso. Torres ja Villa. Voittamisen kulttuuria löytyy myöskin. Ehdoton ennakkosuosikki


  vastauksena käyttäjälle: Poliittisen näkökannan vaikutus uskottavuuteen -väittelyä

  #67388

  Jikida

  Jäsen

  @AndyS wrote:

  Itse miellän tuon lähinnä erikoisen tyypin käyttämisenä markkinoinnissa. Siis vähän samaan tapaan, kuin jos paikalla olisi Matti Nykänen tai Johanna Tukiainen. Vaikutus on minusta lähinnä se, että vedetään porukkaa sisään kun ihmiset haluavat nähdä, miten kuuluisuus suoriutuu tuomaroinnista. Ei se, että tapahtuma pyrkisi leimaantumaan tai leimaantuisi joksikin isäm maan puollustajien neekerinhakkausillaksi.

  Anteeksi nyt vain, mutta nämä kommentit ovat mielestäni äärettömän naiveja.

  Tuntuu kuitenkin olevan tyyppillistä alalla, että asioita ei ajatella kovinkaan monesta näkökulmasta. Kuten eräässä tapahtumassa promoottori, ottelijan manageri ja valmentaja toimi ottelijansa matsissa kehätuomarina. Oli kyseinen henkilö kuinka hyvä ja objektiivinen tuossa kehätuomarin tehtävässä tahansa, se mielikuva joka tilanteesta välittyy on toinen.

  Yhtälailla jos jengiä pyritään imuroimaan baariin katsomaan kamppailu-urheilua osittain sillä, että tapahtumassa esiintyy oikeudessa useita kertoja (kiihottamisesta kansanryhmää vastaan) tuomittu henkilö on syntyvä mielikuva aika kaukana siitä, mihin liiton ja lajin pitäisi pyrkiä. Siinä missä Tukiaisen tai Nykäsen käyttäminen olisi lähinnä typerää, on Mäenpään kaltaisella henkilöllä markkinointi myrkyllistä lajin imagolle.


  vastauksena käyttäjälle: IAMTF EM 1998 suomalaisten ottelut

  #67434

  Jikida

  Jäsen

  Helvetin hienoa työtä suomlaisen thai-nyrkkeilyn eteen, ja mistäpäs muualtakaan kuin Turusta.


  vastauksena käyttäjälle: Poliittisen näkökannan vaikutus uskottavuuteen -väittelyä

  #67384

  Jikida

  Jäsen

  @AndyS wrote:

  Onko Olavi Mäenpää osoittanut olevansa jotenkin huono nyrkkeilytuomari?

  Riippuu ihan siitä miten huono määritellään.

  Harva suuresta yleisöstä tietää Puhakan tai Valtosen poliittisia kantoja, kun taas harva tietää Mäenpään olevan virallinen nyrkkeilytuomari. Vahingossa tai tahallaan, mutta väärä mielikuva on väistämätön.


  vastauksena käyttäjälle: Baltic Olympic 16 – 18.4.2010

  #67065

  Jikida

  Jäsen

  Varastettiinko autot?


  vastauksena käyttäjälle: Suomi-Ruotsi maaottelu 10.4.2010

  #66646

  Jikida

  Jäsen

  Toivottavasti videot saadaan Youtubeen!


  vastauksena käyttäjälle: Suomi-Ruotsi maaottelu 10.4.2010

  #66637

  Jikida

  Jäsen

  @ex-fighter wrote:

  En sitä tarkoittanutkaan, vaan sitä että ennen ottelua keskustelupalstoilla hehkutettiin että Pirani on tyrmätty usein.

  Syyllinen. Nopealla vilkaisulla kaverin suojaus ei yläpotkuista tykännyt, ja tuo yli 10 vuoden kokemus isommista kehistä pääsi unohtumaan.

  Sitä miten matsissa olisi lopulta käynyt, on mahdoton mennä sanomaan, joten jokainen voi olla omassa mielessään oikeassa. Tiukka, mielenkiintoinen vääntö todennäköisesti. Tällä kertaa Kinnusen torjunnat olivat liikaa vastustajalle.


  vastauksena käyttäjälle: Suomi-Ruotsi maaottelu 10.4.2010

  #66622

  Jikida

  Jäsen

  @tku wrote:

  Ei tullut kuulemma takkiin. Ihan mukavasti jäi EM-joukkueelle matkakassaan yleisömäärään nähden.

  Jos tästä lähtisi tekemään isompaa tapahtumasarjaa, niin järjestäjäksi ei mitään demokraattista kaikkien miellytyselintä tapahtumaa latistamaan, vaan joku kuka osaa poimia rusinat pullasta.

  Luut ruttuun vaan. Lol.

  Helvetin hieno juttu, että tapahtuma ei jäänyt tappiolle!

  Ja mikä parasta, lajilla on vielä potentiaalia parempaan! Matsit osoittivat että viihdyttävyydessä thai-nyrkkeily ei häviä yhtään vapaaottelulle, potkunyrkkeilystä puhumattakaan. Kaiken lisäksi nyt kunnon vastustajia tuntuu saavan niin itä- kuin länsirajalta, eikä ukkoja tarvitse lennättää eri mantereilta.

  Ongelmiakin kuitenkin on. Ja nyt huudellaan täysin sivusta, mutta tuntuu siltä että tällaiset tapahtumat kaipaavat taustalleen yhden vahvan hahmon, joka kantaa hommasta taloudellisen vastuun, ja sitä kautta puskee projektia eteenpäin. Maunu on tehnyt hienoja asioita Fight Festivalin kanssa, ehkä hän on valmis siirtämään sitä tietotaitoa markkinoinnista yms. MT-promoottorille.

  Uudet markkinointikanavat tarjoavat juuri tämän kaltaisille tapahtumille mahdollisuuden tavoittaa ison joukon ihmisiä ilman, että budjetti karkaa käsistä. Kyse on hypen nostattamisesta ja oikeisiin asioihin vetoamisesta. Nyt esimerkiksi oli huomattavissa, että Kinnusella alkoi olemaan myös muun yleisön joukossa nostetta. Koska suomalaisten ottelut ovat tällä hetkellä amatöörikehissä, ei nimimiesten paikalle tuominen ole oikein ajankohtaista. Enkä tiedä kuinka monta MT/K1-nimimiestä Suomessa muutenkaan tunnetaan.

  Toinen yksityiskohta mihin tartun on nuo numeroimattomat liput. Paikkaliput aiheuttavat ilmeisesti sen verran lisätyötä, että niitä ei katsota tarpeellisiksi. 25 euron tasahinta on kuitenkin aika kova “casual”-faneille, niille jotka eivät tunnista ottelijoita. Tuntui siltä (paikalla olevasta yleisöstä lähti sen verran hyvin ääntä), että juuri nuo ihmiset jäivät Kisahallista puuttumaan. Vaikka koko hallia ei jaksaisikaan numeroida, Töölön kisahalli tarjoakaan kuitenkin helpon tavan saada myös hintatietoiset paikalle: jakakaa halli esimerkiksi 2 alueeseen: Ne yläkatsomot 19e, alakatsomot 30e.

  Ja tästä vapari-buumista hyötyminenkin onnistuu alhaisilla kustannuksilla: 2-3 hyvää vaparimatsia iltaan, ja paikalle eksyy myös sen harrastajia/tv-turisteja.


  vastauksena käyttäjälle: Suomi-Ruotsi maaottelu 10.4.2010

  #66615

  Jikida

  Jäsen

  Suoraan sanottuna järjestäjät ottavat sen verran takkiin mitä ansaitsevat. Kuukautta aiemmin Fight Festival oli täyttänyt kisahallin niin että yläkäytävien seisomapaikoiltakaan ei nähnyt kehää. Nyt kamppailulajeja harrastava tuttuni sai tietää tapahtumasta vasta kun oli poistumassa Kisiksen punttisalilta lauantaina. Harmi sillä ottelijat selvästi tarvitsevat kansainvälisiä matseja, yleisöstä puhumattakaan.

  Seuraava mahdollisuus olisi 16.6 kun Fight Festival goes Kaisaniemi, mutta FF:kin on valitettavasti nykyään “vapaaottelun ja potkunyrkkeilyn huipputapahtuma.”

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 466)