Suomen Muaythai-liitto jakoi Ottelija- ja Kunniapalkintoja

Suomen Muaythai -liiton hallituksen päätöksellä Turun 30 –vuotisjuhlakisoissa 21.3.2015 julkistettiin neljä uutta liiton palkintoa.

Erinomaisia ottelijoita on monia ja loistavaa menestystä ovat saavuttaneet monet muutkin, mutta ensimmäiset palkitut nousivat itseoikeutetusti ylitse muiden: SMTL:n Ottelija -palkinnon saivat Vesa Puranen ja Milja Nurmi (os. Heino).

Samoin liiton Kunniapalkinnon voisi myöntää lukuisille ihmisille vuosien varrelta, mutta nämä kaksi nousivat esille ajankohtaisuudellaan. Molemmat palkitut, Katru Perkkiö, liiton pitkäaikainen rahastonhoitaja sekä Viktor Rantala, monivuotinen puheenjohtaja, ovat tehneet työtään haastavissa oloissa ja velvollisuudentunnosta.

Lajin kenttä tuntuu yhtenäisemmältä ja yhteistyökykyisemmältä kuin aikoihin, joten on kohtuullista kiittää julkisesti tekijöitä, ja näin ollen liitto jakaa muistamisia jatkossakin.

 

Liiton Ottelijapalkinto: Vesa Puranen

vesapuranen

valmentaja Kai Mustonen, TTBC

Puranen oli ensimmäinen suomalainen amatöörien ja ammattilaisten maailmanmestari, ja on kenties legendaarisin ja pelätyin kaikista suomalaisottelijoista. Purasen tavaramerkkejä olivat voima ja kestävyys, samoin kuin vastustajia ahdistanut asenne: erätauot ovat liian pitkiä.

Amatöörien MM 1996, 1997

WMC MM 1997

 

Liiton Ottelijapalkinto: Milja Nurmi (os. Heino)

miljaheino

Valmentaja: Pertti Nurmi, Chitalada Finland

Ottelusarja: Ammattilaisissa: 118lbs, amatööreissä: 54kg.

Otteluja: 34, joista 29 voittoa ja vain 5 tappiota.

13 ammattilaisottelua.

Saavutukset amatööreissä, mm:

MM-kultaa

Ammattilaisissa:

WMC-liiton MM vyö

S1-liiton MM vyö

WPMO-liiton MM vyö

WMC-liiton EM vyö

Thaimaan Theprasit-stadionin mestaruusvyö

Thaimaan Chonburin-stadionin mestaruusvyö

Sportaccord Combat Games, Peking, kultaa.

Sportaccord Combat Games, Pietari, pronssia.

Muuta mm:

Hämeen Liikunta-ja Urheilun Vuoden Urheilija 2010.

 

Liiton kunniapalkinto: Katru Perkkiö

katruperkkiö

Tarkkana ja suorasanaisena tunnettu liiton rahastonhoitaja, joka on kunnostautunut myös ottelijana ja nyttemmin tuomarina. Perkkiö on hoitanut varmalla otteella liiton raha-asioita, vaikka perheenlisäys toikin lisää haastetta työhön.

 

Liiton kunniapalkinto: Viktor Rantala

Rauhallisena ja diplomaattisena tunnettu hiljainen puurtaja, joka joutui työ- ja perhe-elämän keskellä venymään liiton puheenjohtajana pitkän kauden, koska halukkaita tulijoita tälle tuuliselle paikalle ei löytynyt. Velvollisuudentuntoisena miehenä Rantala kuitenkin jatkoi lajin edun nimessä liiton luotsaamista.

Kiitokset ja onnittelut kaikille palkituille.

Suomen Muaythai –liitto

Nelly