Suomen Muaythai – liitto ry

EM-kilpailut kuudes päivä

Päivän ensimmäisenä suomalaisena kehään asteli naisten -45kg:n sarjassa otteleva Satu Mykkänen vastassaan Ruotsin Camiella Danielsson. Naiset ovat kohdanneet kahdesti aikaisemminkin ja molemmilla kerroilla Mykkänen on vienyt voitot nimiinsä. Suomalaiskulmauksessa oli hyvin tiedossa, että ruotsitar tulisi tänään kaikin keinoin taistelemaan voitosta ja näyttämään, että “kolmas kerta toden sanoo”.

Mykkänen oli kuitenkin valmistautunut otteluunsa huolellisesti, eikä jättänyt mitään sattuman varaan. Ruotsalaisen iskiessä vahvoja hyökkäyksiä, Mykkänen liikkui ja iski vastaiskut näyttävästi takaisin. Ensimmäinen erä näytti, miten ottelun käsikirjoitus tulisi kulkemaan. Ruotsi hyökkäsi, mutta Mykkäsen taitava liike ja oikein ajoitetut vastaiskut saivat ruotsittaren hyökkäykset tehottomiksi. Mykkänen iski myös kaikissa erissä näyttäviä pysäytyspotkuja, joihin vastustaja ei löytänyt vastalääkettä. Kaikki erät kirjattiin Mykkäsen nimiin ja näin hän taistelee euroopan mestaruudesta lauantaisessa finaalissa. Vastaan asettuu valko-venäläinen Svetlana Spetsyan, joka voitti tänään omassa ottelussaan venäläisen Viktoriia Kogalenokin.

Heti seuraavaksi kehään asteli naisten -48kg:n sarjassa otteleva Lotta Loikkanen. Vastassaan hänellä oli venäläinen Tatiana Petrova, joka edellisessä ottelussaan iski väkevän voiton. Erän alku lähtikin liikkeelle venäläisen hallinnassa, kun hän iski vahvoja isku ja -potkusarjoja. Erä kirjattiin selkeästi vastustajan kulmaukseen, mutta myrskyvaroitus oli annettu. Loikkanen nimittäin pääsi erän lopulla juoneen mukaan ja totesikin erätauolle tullessaan “Minä voitan tämän ottelun”.

Toiseen erän lähdettiin takaa-ajo asemasta ja se tuntui sopivan Loikkaselle. Hurja “metsästys” ja prässäys tuotti tulosta ja venäjätär alkoi taipumaan minuuttien edetessä. Venäläinen tiedettiin vahvaksi lähiottelussa, mutta Loikkanen piti niin kovaa ottelutempoa yllä, ettei vastustaja pysynyt siinä enää mukana. Toisen erän jälkeen Loikkanen oli taistellut ottelun tasatilanteeseen ja viimeisessä erässä jatkettiin siitä, mihin edellisessä erässä oli jääty. Näin Loikkanen saavutti hurjalla taistelulla itselleen arvokkaan voiton kaikin tuomariäänin ja lunasti paikkansa lauantaina iskettävään EM-finaaliin. Vastaan asettuu ranskalainen Miriame Djedidin, joka voitti tänään omassa ottelussaan ukrainalaisen Yuliia Diachenkon.

Kuvat: Bartáková Lenka