Suomen Muaythai – liitto ry

Tuomaritoiminta

Kuva: Porvoo Thaiboxing Club

Suomen Muaythai liiton kehä- ja arvostelutuomarit vastaavat tuomaritehtävistä  ja suomalaisen tuomaritoiminnan kehittämisestä kotimaassa. Tuomarikoulutuksia järjestetään vuosittain kevät ja syyskaudella.

Kansainväliset kehä- ja arvostelutuomarit työskentelevät vuosittain tämän lisäksi lajin EM- ja MM-kilpailuissa sekä muissa kansainvälisissä turnauksissa sekä osallistuvat kansainvälisiin tuomarikoulutuksiin ja -palavereihin.

Kaikki thainyrkkeilykilpailujen tuomaritoimintaan liittyvät tiedustelut ja kyselyt ohjataan SMTL:n hallitukselle. SM-kilpailuihin valitaan erikseen päätuomari ja hän koordinoi oikeat kehä- ja arvostelutuomarit kilpailujen mukaan.

SMTL ei vastaa otteluista, joiden tuomaristo on hankittu muuta kautta, eikä otteluja merkitä SMTL:n ylläpitämään ottelijatietokantaan.

Kilpailuissa noudatetaan SMTL:n ja IFMA:n sääntöjä ja ohjeita. Tutustu alla olevaan kilpailuoppaaseen huolella. Kilpailujen järjestäjä voi tulostaa kilpailuissa käytettävän tuomareiden arvostelulomakkeen alla olevasta linkistä.

SMTL_Kilpailusäännöt-2018
SCORE CARD 2018

Lajin kansainvälissä turnauksissa, EM- ja MM-kilpailuissa noudatetaan kattojärjestö IFMA:n (International Federation of Muaythai Amateur) ohjeita ja sääntöjä:
Rules & Regulations
Code of Ethics