Battle of Porvoo goes la Fiesta starttasi kisakauden

Thainyrkkeilyn tunnelma katossa“, uutisoi porvoolainen Uusimaa lehti tänään ilmestyneessä painoksessaan. Battle Of Porvoo goes la Fiesta teki juuri sen, mitä luvattiin. Kevään 2018 kisakausi startattiin käyntiin arvoisellaan tavalla, esittelemällä thainyrkkeilyottelujen koko kirjo.

Kehässä nähtiin tulisia taisteluja, dramaattisia käänteitä, yllätyksellisyyttä, jännitystä sekä lajin koko käytettävissä oleva tekniikka arsenaali. Ilta huipentui Porvooo Thaiboxing Clubin Riku Mikkosen ja venäläisen nuorten maailmanmestarin Mark Vavovichin kohtaamiseen. Voitontahtoisesti otteluun lähtenyt Vavovich pääsi yllättämään ensimmäisessä erässä kyynärpää lyönnillä Mikkosen luvunlaskun arvoisesti. Mikkonen on maailmalla otellessaan joutunut koviin paikkoihin aikaisemminkin. Se kokemus kantoi nyt hedelmää, sillä Mikkonen pääsi “työtapaturmasta” selvittyään takaisin otteluun mukaan. Viimeinen erä oli iskujen vaihtoa puolin ja toisin, mutta Vavovich oli muutamissa tilanteissa askeleen verran edellä. “Mikkonen osoitti olevansa ottelija, jolla on suuri sydän. Hän pystyi kokoamaan itsensä otteluun takaisin alun dramaattisten käänteiden jälkeen ja haastoi venäläistä kaikilla osaamillaan osa-alueilla loppuun asti“, summaa Mikkosen valmentaja Mika Pietilä selvästi ylpeänä suojatistaan.

Tämä oli monelle ottelijalle kenraaliharjoitus tuleviin SM-kilpailuihin. Tässä kuussa on mahdollista otella vielä SM-kenraaliotteluja Turku Thaiboxing Clubin salikisoissa 13.1.2018. Myös Chitalada Finlandin salikisoissa pääsee ottelemaan 27.1.2018. SM-kilpailut isketään Joensuussa 2.-4.2.2018.

Ottelutulokset:

 1. -54kg Mirka Phetsangkhat, CAF vs. Sari Levänen, Nummela TBC 3 – 0
  Voittaja Mirka Phetsangkhat
 2. -51kg Saija Simpanen, Porvoo TBC vs. Pia Urpulahti, Helsinki TBC 0 – 3
  Voittaja Pia Urpulahti
 3. -67kg Onni Haapala, Porvoo TBC vs. Lasse Järvinen, Helsinki TBC 0 – 3
  Voittaja Lasse Järvinen
 4. -54kg Pauliina Salonen, Lahti TBC vs. Lotta Loikkanen, KSTBC 3 – 0
  Voittaja Pauliina Salonen
 5. -71kg Tommi Alatalo, Porvoo TBC vs. Jari Mustakallio, PoTBC 0 – 3
  Voittaja Jari Mustakallio
 6. -75kg Ossi Kokkoniemi, Lahti TBC vs. Niko Korventaus, CAF 3 – 0
  Voittaja Ossi Kokkoniemi
 7. -67kg Sebastian Yrjölä, Porvoo TBC vs. At-Hit Thiangtrong, VMT 3 – 0
  Voittaja Sebastian Yrjölä
 8. -51kg Sanni Nurminen, Suomi vs. Irina Ochiganova, Venäjä 3 – 0
  Voittaja Sanni Nurminen
 9. -61,2kg Riku Mikkonen, Suomi vs. Mark Vavovich, Venäjä 0 – 3
  Voittaja Mark Vavovich

Katru Perkkiö