Finaalipäivä ja Suomeen Maailmanmestaruus

MM1 Tessa KakkonenPitkä MM-turnaus on saatu päätökseen ja Suomi saavutti kilpailuissa peräti seitsemän mitalia. Kirkkaimpana saavutuksena on Tessa Kakkosen Maailmanmestaruus naisten -48 kg:n sarjassa.

Jo pukuhuoneessa oli täysin selvää, että Kakkosen voittaakseen vastustajan pitäisi ylittää itsensä ja vielä vähän enemmänkin. Niin itsevarma ja taistelutahtoinen ottelija nähtiin pukuhuoneessa. Kehässä nähtiin monipuolista tekemistä, joista etenkin kaksi ensimmäistä erää olivat lähes hurmosmaista ottelemista Kakkoselta. Turnauksen aikana Kakkonen antoi vastustajalleen vain yhden ainoan erän, joten saavutus sekin, kun hän otteli kuitenkin neljä kierrosta. Matkalla Maailmanmestaruuteen kaatui moni kova tekijä, joista kirkkaimpana thaimaalainen hallitseva ja moninkertainen maailmanmestari.

 

 

MitalistitJuniorit:
-51 kg Sanni Nurminen, pronssia

Naiset:
-57 kg Essi Riihimäki, pronssia
–67 kg Riikka Järvenpää, pronssia

Miehet A-sarja
-67 kg Pok Jääskeläinen, pronssia
-86 kg Daniel Forsberg, pronssia

Miehet B-sarja
-91 kg Aki Kulmala, hopeaa

Finaalipäivänä suomalaisväriä nähtiin myös tuomaripuolella, kun Katarina Perkkiö oli mukana läpi finaalipäivän sekä naisten että miesten otteluissa. Finaalipäivän jälkeen suomalaistuomari sai lukuisia kiitoksia hyvästä työstä muilta tuomarikollegoilta sekä thaimaalaisilta kutsun samantien tuomaroimaan Bangkokiin.

Kilpailujen aikana maajoukkue hitsautui tiiviiksi ryhmäksi ja oppi hienosti puhaltamaan yhteen hiileen. Vaikka päivät venyivät pitkiksi ja toisinaan raskaiksikin, kaikki olivat hienosti sitoutuneet yhteisen tavoitteen eteen. Kilpailujen aikana harjoiteltiin yhdessä, vietettiin kisakylä elämää sekä otteluihin valmistautuvia ottelijoita tuettiin yhdessä ja kisapaikalle saavuttiin kannustamaan omiaan. Koko pitkää rupeamaa sävytti hurtti huumori, joka osaltaan nosti joukkuehenkeä ja auttoi jaksamaan tiukoissakin paikoissa. Sarjojensa mestarit ovat lajinsa ehdotonta eliittiä ja huippu-urheilijoita, jotka ansaitsivat paikkansa. Kilpailuista Suomen maajoukkue sai paljon mukaansa ideoita ja ajatuksia siihen, miten huippu olisi mahdollista tulevinakin vuosina saavuttaa.  Meillä on yksittäisiä huippuottelijoita, joiden tieto ja taito rantautetan laajemmin muun joukkueen ja koko Suomen lajikehityksen käyttöön. Kilpailujen aikana kansainvälinen yhteistyö ja moniammatillinen verkostoituminen sekä uusien ystävyyssuhteiden solminen syvensi jo ennestään tiiviin Muaythai Family sidettä. IFMA:n slogan “One World One Muaythai” on kilpailujen parasta ja rikkainta antia.

Kilpailujen aikana huoltajat ja osa ottelijoista osallistuivat IFMA World Championship May 2016 Third and final day of the Sports Conference seminaariin, josta jäi paljon kotiintuomisina uusia ideoita. Ohessa Sport Is Your Gang Mexico video seminaarista: https://www.youtube.com/watch?v=A_KImMyOx_8.

Alla olevista linkeistä vielä kisojen avajaisista ja tulevista EM-kilpailuista videoita:

Avajaisten Highlight:
https://www.youtube.com/watch?v=DutL2WdiBvc

We are muaythai:
https://www.youtube.com/watch?v=eL7B2fYjylU

IFMA European Champioship 2016, Kroatia promo video:
https://www.youtube.com/watch?v=w0geJB7VATA

Katru Perkkiö