Vs: Re: 20-27.9.2011 IFMA MM-kilpailut Tashkent, Uzbekistan

Uutiset Foorumit Kilpailutoiminta Kilpailut 20-27.9.2011 IFMA MM-kilpailut Tashkent, Uzbekistan Vs: Re: 20-27.9.2011 IFMA MM-kilpailut Tashkent, Uzbekistan

#69785

pietu

Osallistuja

Thainyrkkeilyn MM-kisat, Tashkent, Uzbekistan

21.9.2011

Porvoon kaksikosta molemmat thainyrkkeiljät aloittivat urakkansa kilpailujen ensimmäisenä ottelupäivänä. Naisten 57 kiloisissa otteleva Gia Winberg sai vastaansa ensimmäisen kierroksen ottelussa Kroatian Maria Bodacin. Porvoolainen näytti ensimmäisestä tilanteesta asti kumpi on vahvempi. Kroatilainen löysi itsensä pystypaini tilanteissa aina lattialta ja Winbergin loppua kohti kiihdyttäessä potkuilla tahtia, oli selvää myös tuomareille, että voitto matkaisi Suomeen. Näin Winberg jatkaa turnausta 23.9. valkovenäläistä Ekaterina Vandaryaevan, joka puolestaan selvisi ensimmäiseltä kierrokselta walkover voitolla Iranin edustajasta. Iranilainen ei suostunut riisumaan huiviaan kehässä, jota säännöt eivät salli, joten ottelu päättyi ennen ensimmäistä eräkellon kilahdusta. 57 kilon sarja on naisten sarjoista kaikista suurin yhdellätoista ottelijalla. Kulta irtoaa neljällä voitetulla ottelulla.

Miesten B-sarjassa 63,5 kiloisissa Porvoon Kari Viinikainen kohtasi avauskierroksella Chilen Arturro Passcualin. Ensimmäinen erä meni Viinikaisella hieman tarkkaillessa, mutta kolme viimeistä erää tahtipuikkoa heilutti Porvoolainen. Vahvat potkut, torjunnat ja
vastahyökkäys potkut puuduttivat Chileläisen niin pahoin että hotellille palattuaan hänen piti käydä hoidattamassa uupumusta lääkärillä. Näin toinen pistevoitto Suomeen. Toisella kierroksella Viinikaista vastaan asettuu Kazakstanin Kaziyev Darkhania, joka on tämän vuoden EM- kolmonen.

Muista suomalaisista kehässä oli kaksi ottelijaa. Miesten A-luokassa 67 kiloisissa Suomea edustaa Antero Hynynen.
Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Kirkisian Rafael Fidziev. Vasenkätinen suomalainen käytti vahvoja takajalan potkuja ja polvia, sekä taidokasta lähiottelua nujertaakseen kovalyöntisen Fidzievin. Jokainen erä meni suomalaisen hallinnassa, joten lopputuloksena oli selvä pistevoitto ja matka seuraavalle kierrokselle isäntämaa Uzbekistanin Kahhorv Mavlonbekkiä vastaan. Varmaa on kenen puolella yleisö on ja hurmiossa ottelevat Uzbekit ovat otelleet vahvasti, joten seuraavan ottelun voittaminen ei tule olemaan helppoa.

Miesten B-luokassa 67 kilon sarjassa otteleva Jarkko Kekäräinen on kokenut turnausottelija, mutta tällä kertaa rakkaan naapurimaamme Ruotsin Adell Ekval oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja oli varautunut Kekäräisen hyökkäyksiin. Tarkasti vastahyökkäyksiä viljelevä pitkänhuiskea Ruotsalainen napsi pisteitä ja sotki suomalaisen ottelun. Vasta viimeisessä erässä Kekäräinen pääsi mukaan otteluun, mutta vahva loppukiri ei kuitenkaan riittänyt ja tuomarit palkitsivat Ekvalin pistevoitolla.