Gia Winberg iskee neljän naisen turnauksessa Thaimaassa

Kuva: Tuomas Rytkönen, Battle of Porvoo kilpailut

Espoon Kehähaiden Gia Winberg on kutsuttu ottelemaan neljän naisen turnaukseen Thaimaan Bangkokiin 5. joulukuuta. Thaimaan Kuninkaan syntymäpäiviä juhlitaan maassa monin tavoin ja se on thaimaalaisille kansallinen vapaapäivä. Yksi suurista tapahtumista on Sanam Luang puistossa järjestettävä Muaythai ottelutapahtuma, jonne odotetaan jopa useita satoja tuhansia katsojia.

Winbergin saavutuksiin lukeutuvat mm. ammattilaisten Pohjoismaiden mestaruus, Suomenmestaruus ja Euroopan mestaruuskilpailujen pronssimitali. Näiden lisäksi hän on edustanut Suomea useissa MM-kilpailuissa ja otellut monissa kansainvälisissä ottelutapahtumissa ja -turnauksissa.

Winbergin vastustajat turnaukseen saapuvat Thaimaasta, Australiasta sekä Ranskasta ja mestaruus ratkotaan saman päivän aikana. Suomalaisia ottelijoita on aikaisemminkin kutsuttu mukaan vastaavaan ottelutapahtumaan, mutta historian kirjan sivuja on käännettävä vuoteen 2006 saakka. Tampereen Chitalada Finland seuraa edustava Antti Nuutinen voitti tuolloin kazakstanilaisen vastustajansa.

Lisätietoja King’s Cup turnauksesta IFMA:n sivuilla:
http://www.ifmamuaythai.org/2015/12/kings-cup-2015/
Uutisointi Fightsport-sivuilla:
http://www.fightsport.fi/uutiset/gia-winberg-ottelee-thaimaan-kuninkaan-syntymapaivilla

 

Katru Perkkiö