Gia Winberg kutsuttiin heinäkuussa pidettäviin The World Games kilpailuihin Puolaan

Suomen Muaythai liiton puheenjohtaja sai tämän viikon alussa mieluisaa postia lajin kattojärjestö IFMA:n päämajasta. Suomen ja Espoon Kehähaiden Gia Winberg sai kutsun The World Games kilpailuihin, jossa muaythai on ensimmäistä kertaa edustettuna.

TWG

Kutsu ei ole mikä tahansa kutsu, vaan Winberg saa vastaansa sarjansa maailman ehdottoman eliitin. Yli kahden vuoden ajan viidellä eri mantereella yli 10 000 urheilijaa on kisannut näistä samoista paikoista. The World Games kilpailuihin pitää tulla valituksi ja kutsu on kilahtanut postilaatikosta ensisijaisesti MM ja EM voittajille.

Toukokuun Minskin MM-kilpailuissa IFMA paljasti, että The World Games kilpailuihin jaetaan myös ns. “villejä kortteja”, joissa katsotaan urheilijan menestymistä karsintaturnausten aikana. Winberg saalisti Kroatian EM-kilpailuissa ja Minskin MM-kilpailuissa pronssia häviten molemmilla kerroilla sarjansa mestareille. Pronssiset mitalit kirkastuivat hetkessä tämän kutsun myötä.

Winberg tekee historiaa olemalla ensimmäinen suomalainen ottelija, joka on osallistunut The World Games kilpailuihin. Suomalaisesta lajin historiasta löytyy merkittävä tulos Sport Accord Combat Games-kilpailuista vuodelta 2010. Tuolloin Chitalada Finland seuran Milja Nurmi voitti kultaa ja myöhemmin hän saavutti vielä pronssia vuonna 2013. Sport Accord Combat kilpailuissa ottelivat myös vain sarjojensa parhaat ottelijat.

Winberg ottelee naisten -60 kg:n sarjassa. The World Games kilpailut otellaan 28.-30.7.2017. Lisätietoja aikatauluista ja muista sarjoista, jotka ovat mukana:
http://www.theworldgames.org/editions/Wroclaw-POL-2017-4/schedule#

Lisätietoja The World Games kilpailuista:
https://www.theworldgames.org/sports/Muaythai-55

Suomen Muaythai liitto onnittelee Winbergia ja hänen taustajoukkojaan tästä valinnasta ja toivottaa onnea sekä menestystä kilpailumatkalle!

GiaKuva: kuvan käyttöön on varmistettu lupa kuvaajalta

Katru Perkkiö