Heli Salapuro Suomen Muaythai -liiton puheenjohtajaksi

Tamperelainen Heli Salapuro on nimetty Suomen Muaythai -liiton uudeksi puheenjohtajaksi. Pestissään hän on ensimmäinen nainen. Kamppailulajiliiton johdossa nainen on vielä harvinaisuus, mutta Suomen Muaythai -liitossa on tehty aktiivista työtä tasa-arvon edistämiseksi ja puheet on muutettu teoiksi.

Salapuro on ollut mukana lajiliiton hallituksessa kolme vuotta ja toiminut aiemmin liiton juniorikoordinaattorina sekä antidopingvastaavana. Oman kamppailu-uransa hän päätti vuonna 2018.

Urallaan Salapuro on voittanut Suomen mestaruuden, MM-pronssia ja Euroopan mestaruuden vuonna 2011. Salapuro perusti oman thainyrkkeilyseuran Karkkilan Sisu Thaiboxing Clubin vuonna 2016 synnyinseudulleen. Seurassa on panostettu erityisesti junioritoimintaan.

Uudesta pestistä Salapuro on innoissaan. Hän ei pelännyt haastetta, sillä tuki lajiliitossa on vahva. Oli oikea aika suostua.

”Olen onnellinen siitä, että meidän lajissa on näkyvissä muutokset tasa-arvoasioissa ja vallalla kehittämisen ilmapiiri, joka heijastuu kaikille osa-alueille. Tuntuu, että pystymme yhdessä vaikuttamaan asioihin ja viemään niitä eteenpäin”, Salapuro kertoo.

kuva: Teemu Launis

Heli Salapuro