Helsinki Thaiboxing clubin EM-edustajat valmiina kaatamaan ennakkosuosikit

Kuva: Riina Sipovaara

Helsinki Thaiboxing Clubilla ei olla levätty laakereilla ja vietelty kesälomia heinäkuussa käytyjen SM-kisojen jälkeen, sillä katseet suunnattiin pikaisesti nyt jo muutaman päivän päästä käynnistyviin Pariisin EM-kisoihin. Seurasta EM-kisakoneeseen hyppäävät tällä kertaa jo tutut maajoukkue-edustajat Satu Mykkänen (-45kg) sekä Riina Sipovaara (-57kg), jotka molemmat ovat pokkasivat heinäkuussa Suomenmestaruudet suvereeneilla esityksillä. Helpolla naisia ei ole valmistautumisen aikana päästetty, sillä seuran edustusjoukkueesta sparrikavereita löytyy yhteensä seitsemän entistä ja nykyistä Suomenmestaria, joista osa itsekin kokeneita arvokisamitalisteja, sekä siihen päälle kymmenkunta sm-mitalistia.

Naisten valmistautumisesta on vastannut Suomen Muaythai-liiton valmennustiimiin kuuluva pitkänlinjan valmentaja ja maailmanmestari Petri Martinez. Vaikka omalla ottelu-urallaan vastustajille unettomia öitä aiheuttanut Martinez onkin nykyään tuttu kasvo kansainvälisien kilpailujen valmentajapuolella, aiheuttaa herran läsnäolo edelleen jonkinasteista punttien tutinaa osalle kansainvälisissä kisoissa kiertävistä valmentajista, joilla on myöskin oma ottelu-ura takanaan.

Teknisellä osaamisellaan ulkomailla asti hämmästyttänyt Satu Mykkänen lähtee taistelemaan Euroopan mestaruudesta luottavaisin mielin. Viime keväisten MM-kisojen semifinaaliottelu ja hyvin lähelle jäänyt finaalipaikka on silminnähden sisuunnuttaneet helsinkiläistä. Tämän ovat saaneet huomata myös Mykkäsen treenikaverit, jotka joutuvat usein nöyrtymään naisen laittaessa niin sanotun kakkosvaihteen päälle.  Salilla kuuleekin usein treenikavereiden naureskelevan, kuinka salin pienimällä naisella on nyt potkujen lisäksi nopeimmat ja kovimmat lyönnit.

Kuva: Siiri Tura

Treenisalilla “Alfanaaraaksi” ja “El Championeksi” tituleerattu Sipovaara tunnetaan ennen kaikkea yllätyksellisyydestään ja ”mistä se oikein tuli”-päähänpotkuistaan, joita tullaan varmasti näkemään myös Pariisissa lähipäivinä. Etenkin arvokisoissa ylilatautumisen kanssa kamppaillut Sipovaara lupaa, että Pariisissa nuorattuun neliöön hyppää sopivassa määrin aiempaa rennompi ja hyvin paljon nälkäisempi urheilija. Kertaalleen hallitsevan Euroopan- ja maailmanmestarin kohdannut nainen onkin valmiina ”päästämään pedon irti” ja viemään kruunun ennakkosuosikeilta. Arvaamattomasta ja omintakeisesta tyylistään tunnetulla naisella huhutaankin olevan yllätyskortteja hihat täynnä vastustajiensa päänmenoksi.

Teksti: Siiri Tura

Katru Perkkiö