IFMA Youth World Championships kilpailut starttaavat Bangkokissa

Thainyrkkeilyn menestystarina jatkoi kulkuaan juuri menneenä viikonloppuna The World Games kilpailuissa Puolan Wroclawissa. Laji oli mukana kilpailuissa ensimmäistä kertaa ja onnistui debyytissään mainiosti. Finaalit olivat mm. loppuunmyyty ja katsomoissa oli käsin kosketeltavan hieno tunnelma. Osa toimitsijoista ja tuomareista matkasivat suoraan lennosta seuraaviin kilpailuihin. Sillä katse on jo tiukasti kiinni seuraavissa sukupolvissa IFMA Youth World Championships kilpailuissa Bangkokissa. Puolasta paluumatkalla olevat IFMA: n presidentti Sakchye Tapsuan ja pääsihteeri Stephan Fox tapasivatkin jo kilpailuihin matkalla olevia nuorten joukkueita lentokentällä.

Junioreiden MM-kilpailuihin odotetaan yli 1500 ottelijaa 80:sta eri maasta. Nuoria urheilijoita saapuu Bangkokiin kaikilta viideltä mantereelta. Nämä kilpailut ovat samalla paljon muutakin kuin pelkkää urheilua, sillä tuttuun tapaan viikon aikana on erilaisia koulutustapahtumia ja nuoret tutustuvat toistensa kulttuureihin. Luvassa on mm. tutustumiskäyntejä thaimaalaisiin kouluihin sekä IFMA isännöimä Nike Cultural Night -tapahtuma.

Eri kulttuurien perinteet yhdessä urheilun kanssa ovat osoittaneet, että tämä kymmenvuotinen tapahtuma on alkanut kantamaan hedelmää. Sarjojen kärkimaihin on lyhyellä aikavälillä kavunnut muitakin maita ja se osoittaa, että laji menee koko ajan eteenpäin isossa mittakaavassa katsottuna. Tänä vuonna tapahtuman teemana onkin osuvasti “Reach for the Stars“.

Ensimmäiset punnitukset ovat olleet tänään ja kilpailujen avajaisia vietetään torstaina illalla klo 19.00 alkaen Bangkokin kuumassa illassa.

Suomella on mukana kahden ottelijan ja kahden valmentajan joukkue:

Tytöt: Sanni Nurminen -54kg
Pojat: Vihtori Lind -67kg
Valmentaja: Timo Venäläinen
Valmentaja: Hannu Vappula

Suomen Muaythai liitto toivottaa Suomen joukkueelle hyvää matkaa ja onnea otteluihin!

Katru Perkkiö