Kahdeksas kilpailupäivä

Suomalaisittain päivä alkoi mehukkaalla tavalla, kun naisten -48 kg: sarjassa otteleva Tessa Kakkonen kohtasi Truc Nguyen Thi Thanhin Vietnamista. Ensimmäisen minuutin aikana Kakkonen teki pikanalyysin vastustajan tyylistä ja taktikoi siihen sitten omansa. Vietnamilaisella ei tämän jälkeen ollut enää mahdollisuuksia kuin yksittäisillä pysäytyspotkuilla yrittää voittaa itselleen lisäaikaa. Toisen erän erätauolla Kakkonen totesi kulmamiehille tulostaulun tarkastettuaan “mä johdan tätä ja nyt mä vedän Dekkerit“.  Kolmannessa erässä vastustajalle sitten laskettiinkin lukua ja ottelu päättyi selvään suomalaisvoittoon. Tällä voitolla Kakkonen lunasti itselleen oikeutetusti MM-finaalipaikan ja kohtaa finaaliottelussa vastustajan Kanadasta.

Seuraavaksi kehään astui miesten -67 kg:n sarjassa otteleva Pok Jääskeläinen, joka sai vastaansa venäläisen Zaynukov Magomedin. Jääskeläinen aloitti ottelun tuttuun tyyliinsä tunnustellen ja sai läpi muutamia hyviä vartalopotkuja. Erä oli tasainen, mutta venäläisen loppurutistuksen ansioista se kirjattiin vastustajan eduksi. Toisessa erässä venäläinen sai läpi muutamia vahvoja osumia ja osoitti olevansa lähiottelussa väkivahva vääntäjä. Tämä sekoitti jonkin verran Jäskeläisen tekemistä, kun vastustaja sai jälkitilanteista monia hyviä heittoja läpi. Kolmanteen erään lähdettiin takaa-ajoasemasta ja Jääskeläinen saikin muutamia hyviä kyynärpää osumia läpi, mutta iskuista puuttui viimeinen silaus ja voitto matkasi Venäjälle. Jääskeläinen väläytteli huipuosaamistaan kehässä hetkittäin huippuottelijaa vastaan ja sai tästä arvokasta ottelukokemusta jatkoa ajatellen.

Tämän jälkeen kehään nousi naisten -57 kg:n sarjassa otteleva Essi Riihimäki, joka kohtasi ruotsalainen Patricia Axlinin. Ensimmäinen erä oli tasainen ja suomalaisten yllätykseksi erä pisteytettiin kuitenkin vastustajan kulmaan. Toisessa erässä Riihimäki lisäsi sekä liikettä että tehoja, mutta tuomarit arvostivat enemmän ruotsalaisen vahvaa kehäolemusta ja toinenkin erä meni vastustajan kulmaan. Riihimäki oli tullut MM-kilpailuihin voittamaan ja nauttimaan otteluista, joten viimeiseen erään lisättiin taas lisää vauhtia. Kehässä nähtiin kaikki lajiin liittyvät vahvat tekniikat, mutta tämä ei tällä kertaa riittänyt voittoon asti. Tappiosta huolimatta Riihimäki ansaitsee hatunnoston loistavasta taistelusta sekä periksiantamattomuudesta. Myös ruotsalaiskulmasta todettiin ottelun jälkeen “she has a vicious elbous”.

Päivän kääntyessä jo iltaan, kehään astui naisten -67 kg:n sarjassa otteleva Riikka Järvenpää, joka sai vastaansa kovalyöntisen turkkilaisen Bediha Tacyildizin. Tässä taistelussa olevilla ottelijoilla oli samantyyppinen ottelutyyli ja samat vahvuudet. Järvenpää teki enemmän töitä ja painosti, mutta turkkilainen onnistui osumaan muutamilla vahvemmilla osumilla ja tämän turvin vei erän nimiinsä. Toisen erän raivoisan taistelun ansiosta ottelu saatiin tasoihin ja kolmanteen erään lähdettiin jännittävässä tasatilanteessa. Kolmas erä alkoikin hyvin, mutta toisen erän tulinen taistelu näkyi hiukan Järvenpään tekemisissä. Erä oli tasainen, mutta turkkilainen sai muutamia näyttäviä osumia perille ja vei näin viimeisen tärkeän erän itselleen. Järvenpään periksiantamattomuus ja taistelutahto ovat ihailtavaa katseltavaa yleisölle ja kannustusjoukoille.

Illan suomalaisittain viimeisessä ottelussa kehään nousi miesten -86 kg:n sarjassa otteleva Daniel Forsberg, joka sai vastaansa Anatoliy Vanakovin Valko-Venäjältä. Taistelu alkoi heti tulisesti kummankin ottelijan hakiessa vahvoja lyöntisarjoja, jotka Forsberg viimeisteli alapotkuilla. Forsberg jahtasi läpi erän, mutta valko-venäläinen onnistui ajoittain liikkeellä eliminoimaan Forsbergin hyökkäykset. Erä kirjattiin kuitenkin vastustajan kulmaan ja se muutti toisen erän taktiikkaa, joka onnistuikin niin, että toinen erä kirjattiin suomalaiskulmaan. Kolmanteen erään lähdettiin pisteiden ollessa tasatilanteessa ja Forsberg jatkoi samalla hyvällä vireellä, joka jäi voitollisesta toisesta erästä. Heti erän alussa ristiinlyöntitilanteesta vastustaja sai ns. vastaiskulla Forsbergin käymään kanveesissa. Tuomari keskeytti ottelun päähän tulleen iskun vuoksi heti, vaikka Forsberg olisi ollut halukas vielä jatkamaan ottelua. Kehässä Forsberg osoitti tappiosta huolimatta kuuluvansa miesten A-sarjaan monipuolisella ja vahvalla tekniikallaan sekä voitontahdollaan.

Huomenna kehässä nähdän miesten B-sarjassa -91 kg:n sarjassa Aki Kulmala, joka kohtaa vastustajan Algeriasta.

Katru Perkkiö