Kansainvälinen Olympiakomitea KOK myönsi thainyrkkeilylle väliaikaisen olympiastatuksen

logo-olympic

Syksy on ollut täynnä hyviä uutisia lajin kannalta. Ensin marraskuussa Suomen Muaythai liitto hyväksyttiin Suomen Olympiakomitean jäseneksi ja eilisestä KOK:n kokouksesta saatiin kauan odotettu uutinen, kun thainyrkkeilylle myönnettiin kolmen vuoden ajaksi väliaikainen olympiastatus.

Lajin kattojärjestö IFMA (International Federation of Muaythai Amateur) voi jatkossa saada KOK:n rahoitusta ja päästä mukaan olympialiikkeen kehitysohjelmiin. Nyt IFMA:n 135 jäsenmaasta lähes 60 on jäseninä oman maansa kansallisissa olympiakomiteoissa.

Jälleen kerran isot kiitokset kuuluvat kaikille lajin parissa oleville: urheilijoille, valmentajille, tuomareille, toimihenkilöille ja ihan kaikille. Tietysti kansallisten lajiliittojen ja kattojärjestö IFMA:n työ on merkittävässä asemassa, kun tähän saakka on päästy. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja saada laji lopulta kokonaan Olympialaisiin mukaan.

Päivän aikana useissa eri medioissa on uutisoitu aiheesta. Myös Suomen johtava kampppailu-urheilumedia Fightsport uutisoi aiheesta etusivullaan: Thainyrkkeily sai olympiastatuksen.

Lajin kattojärjestö IFMA:n uutinen:
http://www.ifmamuaythai.org/2016/12/muaythai-receives-ioc-recognition/#more-24508

Katru Perkkiö