Lahti Thaiboxing Clubin Tessa Kakkonen on valittu edustamaan Suomea World Games 2022 -kilpailuihin 

Lahti Thaiboxing Clubin Tessa Kakkonen on valittu edustamaan Suomea World Games 2022 -kilpailuihin 

World Games on suuri monilajitapahtuma ei olympialajeille ja se järjestetään neljän vuoden välein. Kilpailuihin osallistuu kutsuttuna 3600 lajiensa parasta urheilijaa 34 urheilulajin parissa. Urheilijoita saapuu yli sadasta eri maasta. Tänä vuonna World Games tapahtuma järjestetään heinäkuussa 7.-17. päivä Birminghamissa, USA:ssa.

Thainyrkkeilyssä lajin kärkinimien kohdatessa, otteluissa on paikan päällä kutsuttuina myös ammattitaitoisimmat tuomarit. Kutsun on saanut Suomesta Katarina Perkkiö, joka oman ottelu-uran jälkeen on jo vuosien ajan toiminut Suomessa ja maailmalla arvostettuna tuomarina.

Kakkonen osallistuu World Games kilpailuissa naisten – 48 kg sarjaan. Tässä sarjassa hän on voittanut useita arvokilpailumitaleita ja -mestaruuksia mm. IFMA maailmanmestaruudet vuosina 2019 ja 2016 sekä IFMA euroopanmestaruudet vuosina 2016 ja 2013. Vuoden 2013 Euroopan-mestaruuskilpailuissa hänet palkittiin myös parhaana naisottelijana. Viimeisimpänä isompana meriittinään hän pitää viime vuonna voitettua ammattilaisten ISKA Euroopan mestaruutta -50,5kg sarjassa.

Valmistautuessa kilpailuihin Kakkonen valmentajineen aikoo luottaa vuosien saatossa hyväksi havaittuihin rutiineihin. ” Kun tieto kisapaikasta tuli, on valmistautuminen sujunut hyvällä mielellä. Loppuvuonna 2021 käydyissä MM-kilpailuissa vaivasi niskan välilevynpullistuma, joka nyt on saatu kuntoutettua ja harjoitukset ovat päässeet jatkumaan täyspainotteisesti”, hän kertoo.

Kakkonen työskentelee Suomen Puolustusvoimilla Kaartin jääkärirykmentissä. Työn ja harjoittelun yhteensovittaminen ei aina ole helppoa, mutta Kakkonen on luottavainen, ettei työ häiritse valmistautumista: ”Alkuvuodesta työ hieman haittaa harjoittelua. Työkuvaan kuuluvia sotaharjoituksia on muutamia tässä vuoden alkupuolella, mutta kisoja kohti mentäessä ei työn pitäisi haitata valmistautumista.”

Kakkosen Tavoite World Games -kilpailuissa on kultamitali. Jo pitkän uran tehneellä Kakkosella on vielä myös tavoitteita tulevaisuudelle thainyrkkeilyn parissa. ”Otella myös tulevaisuudessa arvokilpailuissa sekä lähteä haastamaan ammattilaistenpuolella maailman parhaimmistoa” hän mainitsee.

Kakkosta on alusta asti valmentanut Hannu Vappula. Vappula kertoo valmennettavansa vahvuuksiksi lyönti- ja kyynärpäätekniikat. ”Lisäksi mainittavia ominaisuuksia ovat kova kunto, periksiantamattomuus sekä itsensä syvään päätyyn laittaminen tarpeen vaatiessa”, Vappula lisää luottavaisena valmennettavansa voittomahdollisuuksiin World Games-kipailuissa.

Heli Salapuro