Maailmanmestari Harri Niemisen opissa Helsingissä

Maailmanmestari Harri Nieminen ohjasi yhden päivän leirin Helsingissä lauantaina 23.9.2017, paikkana toimi Suomen Muaythai liiton jäsenseuran Crest Professional Fighting Center harjoitussali Läkkisepäntiellä. Isäntäseuran lisäksi osallistujia oli SMTL:n muista jäsenseuroista: GB Gymiltä, Combat Academy of Finland seurasta, Helsinki Thaiboxing Clubilta, Ringside Gymiltä, MMA Team 300:sta sekä Nummela Thaiboxing Clubilta.

Leiri koostui kahdesta kahden tunnin mittaisesta harjoituksesta. Ensimmäisessä harjoituksessa paneuduttiin ottelurytmiin ja siitä painonsiirron kautta potkuun. Lisäksi hiottiin potkuja hämäyksen ja torjuntojen kautta. Lopuksi harjoiteltiin erilaisia ”roolisparreja”.

Iltapäivän harjoitusten teemana olivat polvitekniikat ja lähiottelu. Polvipotkuja harjoiteltiin liikkeestä välineisiin ja käytiin läpi erilaisia lähiotteluheittoja ja -kaatoja sekä näiden soveltamista erilaisiin tilanteisiin. Mukana oli myös erilaisia lähiotteluun kuuluvia otteita ja niistä vapautumista. Iltapäivä huipentui lähiotteluun, jossa ensimmäinen jakso treenattiin nyrkkeilylähiottelua ja toinen jakso perinteistä lähiottelua.

”Crestin tupa oli täynnä iloisia, hikisiä ja innokkaita treenaajia. Ihan paras meininki”, maailmanmestari Nieminen summaa päivän antia.

Kuva: Mikko Blom

Katru Perkkiö