MM-kilpailujen loppuraportti

5154920E-79DB-4B86-9A99-697E9858CCB6

Kari Viinikaisen kisaurakka päättyi ennen ensimmäistä ottelua, koska sairastuminen esti kilpailun. Näin ollen mielenkiintoinen ottelu puolalaista vastaan jäi ensikertaan.

Teemu Hellevaaran kisasaldoksi jäi yksi ottelu Venäjän kovalyöntistä ja vahvaa lähiottelijaa vastaan. Teemu osoitti kypsyyttään vaihtamalla taktiikkaa, joka toisi hänelle otteluvoiton. Tällä kertaa Venäjän edustaja oli kuitenkin parempi. Teemu on kohdannut nyt useat maailman huiput sarjassaan ja hänellä on kaikki mahdollisuudet kehittää itseään, jotta jatkossa nämä ovat voitettavissa. Hellevaaran vastustaja putosi jatkosta hävittyään ottelunsa thaimaalaiselle vastustajalleen.

Satu Mykkänen osoitti huimaa kehitystä otteissaan ja pystyi ottelemaan kolme ottelua MM-tasolla. Näin ollen hänelle kertyi arvokasta kisakokemusta näistä kisoista ja palkinnoksi hän sai pronssia. Mykkäsen vastustaja saavutti MM-hopeaa.

Mirka Phetsanghat toteutti omaa ottelutyyliään kovassa MM-kehässä ja näytti otteluälyään ja pelisilmäänsä. Kovatempoisessa ottelussa Mirka käytti kokemustaan ja pystyi löytämään vastustajan heikkoudet ja löytämään iskupaikat. Näillä taidoilla voi jatkossa kääntää tiukat ottelut itselleen. Phetsanghatin vastustaja putosi jatkosta hävittyään thaimaalaiselle vastustajalleen.

MM-kisojen ensikertalainen Riina Sipovaara pääsi mittaamaan tasoaan ja sai hyvän ottelun Venäläisen vastustajan kanssa. Hänelle kertyi arvokasta kokemusta kansainvälisestä kisatapahtumasta. Sipovaaran vastustaja putosi jatkosta.

Gia Winberg sai turnauksesta haluamiaan kovia otteluita ja pääsi mittaamaan taitojaan maailman huppujen kanssa. Gian kokemus arvokisoista näkyi mukautumisessa otteluiden rytmitykseen ja kykyyn sopeutua vaihteleviin tilanteisiin. Näistä kisoista Gia sai palkinnoksi pronssia. Winbergin vastustaja voitti MM-kultaa.

Riikka Järvenpään kisaurakka alkoi epätavalliseen tapaan walk over -voitolla, jonka hän pystyi käsittelemään hyvin. Semifinaalissa hän pystyi tuomaan harjoiteltuja tekniikoita MM-kehään. Mukaan tarttui pronssimitali ja paljon arvokasta oppia mm. ottelutaktiikasta. Järvenpään vastustaja saavutti MM-hopeaa.

Suomen Katariina Perkkiö on ollut Suomen thainyrkkeilyn sanansaattaja ja ahkeroinut tuomarina yli sadassa ottelussa näissä kisoissa. Lisäksi hän on auttanut joukkueen tiedottamisessa. Kisoista saatu oppi ja sen jakaminen vievat suomalaisittain tuomarityöä kotimaassa taas askeleen eteenpäin.

Joukkueen valmentajina toimivat Petri Martinez, Jarno Laitinen, Deo Phetsanghat, Mika Pietilä ja Niklas Winberg.

Teksti: Jarno Laitinen, Petri Martinez

 

Suomen Muaythai liitto onnittelee tuoreita MM-mitalisteja ja koko Suomen joukkuetta hyvästä työsä lajin eteen!

MM-mitalistit

Katru Perkkiö