MM-kilpailut 2021, 5.ottelupäivä

MM-kilpailut 2021, 5.ottelupäivä

Suomen maajoukkueen kuulumiset perjantailta 10.12.2021, Bangkokista

Tänään MM kilpailuissa oli vuorossa viides kilpailupäivä.

Kehässä suomalaisista olivat Tessa Kakkonen sekä Kristoffer Björkskog.

Kilpailupäivän aloitti Björkskog joka kohtasi Turkin Ahmed Ertekin U23 – 67 kg sarjassa. Otteluun lähdetiin samoista lähtökohdista kuin edelliseen otteluun hyvien lämmittelyiden kautta, jotta koneet olisivat käynnissä heti ottelun alusta asti. Ottelun ensimmäinen erä oli tarkkaa, teknistä ottelemista Björkskogin liikkuessa taaksepäin ja hakiessa hyviä osumia vastustajaan. Erä kuitenkin tuomittiin turkkilaiskulmaan Suomen edustajien yllätykseksi.

Tästä johtuen seuraavaan erään Kristofferia kehotettiin hakemaan enemmän aloitteita ja olemaan aktiivisempi. Seuraavassa kahdessa erässä osumia vaihdettiin tasaisesti turkkilaisen ollessa kuitenkin hieman aktiivisempi ja panostavampi osapuoli mikä riitti tällä kertaa tuomareille. Näin olen Kristoffer Björkskogille U23 -67 kg sarjan pronssimitali ja Suomen miesottelijat palasivat tällä arvokisa mitalikantaan.

Toisena Suomalaisottelijana kehään nousi hallitseva maailmanmestari Tessa Kakkonen naisten ELITE – 48 kg sarjassa. Vastaan Tessa sai painoluokkaa vaihtaneen Anastasiia Kulinichin, Ukrainasta. Kulinich on kokenut arvokisakävijä ja on aikaisemmin otellut IFMA arvokisa turnauksissa – 51 kg sarjassa.

Tessa pyrki ottelussa horjuttamaan Kulinichia lyönti hyökkäyksillä, mutta Kulinich pääsi tilanteista lähiotteluun ja pystyi hyödyntämään pituuseron näissä tilanteissa. Ottelu oli molemmilta ottelijoilta kova tempoinen, mutta tällä kertaan suomalaisen eväät eivät riittäneet otteluvoittoon ja loppuottelupaikka matkasi Ukrainaan 3-0 tuomiolla. Tessa Kakkoselle naisten ELITE – 48 kg sarjasta pronssia.

Koko Suomen joukkueen ottelijat haluavat jatkossa parantaa sijoituksiaan sekä kirkastaa mitaleja tulevissa arvokilpailuissa.

Suomen tuomari Katariina Perkkiö on tehnyt kilpailuissa uskomattoman kovan urakan kehä- ja arvostelutuomarina turnauksen ajan. Päivät ovat olleet tuomareilla todella pitkiä. Hommat heillä ovat alkaneet aamulla 05.30 punnituksien valvonnoilla, jonka jälkeen on ollut tuomaripalaverit ja siitä kilpailuihin tuomitsemaan otteluita, jotka ovat alkaneet klo. 12.00 ja loppuneet myöhäisimmillään klo. 23.00. Joka kilpailupäivä tuomarointia vaativia otteluita on ollut kolmessa kehässä yli 150 kpl.

 

Heli Salapuro