MM-kilpailut 2021, 3.ottelupäivä

Suomen maajoukkueen kuulumiset keskiviikko 8.12.2021, Bangkokista

Keskiviikkona MM -kilpailuissa oli vuorossa kolmas kilpailupäivä ja kehässä oli useampi suomalaisottelija.

Urakan aloitti miesten – 67 kg ELITE sarjassa otteleva Surachai Sosom joka sai vastaansa Speth Norbert Attilan Unkarista. Attila on kokenut arvokisakävijä ja ottelut MM turnauksissa aikaisemmin loppuottelussa asti.

Surachai lähti otteluun hyvin mukaan ja ensimmäinen erä oli molemmilta ottelijoilta hyvää tekimistä.

Toisessa erässä Attilan vahva tekeminen alkoi kuitenkin viemään tilanne voittoja Unkarin kulmaan ja Surachai ei pystynyt vastaamaan Unkarin ottelijan eteenpäin tulemiseen,

vaikka saikin ajoitettua hyviä polvia sekä potkuja vastaan. Kolmas erä meni samoissa merkeissä ja ottelu päättyi Unkarin 3-0 voittoon.

Seuraavaksi kehään astui naisissa – 60 kg ELITE sarjassa Miina Sirkeoja.

Miina sai vastaansa Kubra Kocakuksen, Turkista. Kubra tiedettiin ennakkoon olevan tekninen, vahva ja hyvä liikkeinen ottelija.  Vastustajan liike sekä vahvat vastatekniikat ratkaisivatkin ottelun Kubran hyväksi ja ottelu päättyi Turkin 3-0 voittoon. Miina sai arvokasta kokemusta kansainväliseltä huipulta ja tästä on hyvä lähteä harjoittelemaan tulevaisuutta silmällä pitäen koska nyt on tiedossa taso, johon pyritään ja se mitä sinne pääseminen vaatii.

Viimeisenä kehään Suomalaisista nousi Tessa Kakkonen naisten – 48 kg ELITE sarjassa.

Tässä vaiheessa kisapaikalla kello oli jo lähemmäs puolta yötä eli kilpailuja oli käyty jo 11 h kolmessa eri kehässä keskeytymättä.

Kakkonen on tunnettu otteluissaan työmäärästä ja volyymistä mutta tässä ottelussa ensimmäinen erä lähti Kakkoselta hieman käsijarrut päällä liikkeelle.

Kokenut arvokisakävijä kuitenkin kuunteli kulman ohjeet ensimmäisen erän erätauolla ja toisesta erästä eteenpäin kehässä mentiin Kakkosen komennossa.

Etenkin Tessan vahvat lähiottelutilanteet käänsivät ottelun Suomen kulmaan 3-0 voiton arvoisesti.

Bangkokin MM kilpailuissa jatkaa ottelemista Suomenjoukkueesta Tessa Kakkonen sekä Kristoffer Björkskog.