MM-kilpailut, 5.päivä

MM-kilpailut, 5.päivä
Viidentenä kisapäivänä valmentajien One Standard Muaythai (OSM) koulutus jatkui. OSM koulutuksessa päivän aiheena oli psyykkinen valmennus, syvennettiin antidoping asiaa ja tutustuttiin Wai Kru:n. Raulin IFMA-tuomarikoulutus on päättynyt ja Rauli on jatkanut tänäänkin täysipäiväistä tuomarointia niin pistetuomarina kuin kehätuomarinakin kisoissa.
Kisaurakan aloitti naisten -48kg sarjan Jovena Peñol Kanadan Nida Uz-Zamania vastaan. Ottelu oli super tasainen, josta Jovena voitti ensimmäisen erän, kanadalainen toisen erän, joten viimeiseen erään tarvittiin pistetuomaroinnin tehosteeksi jurya (tarkoittaa 5 tuomaria, normaalisti on 3). Tämän huipputasaisen viimeisen erän vei suomalaisten iloksi Jovena.
Seuraavaksi kehään astui naisten -57kg sarjassa Miina Sirkeoja, joka kohtasi sarjan ennakkosuosikin Thaimaan Kaewrudee Kamtakrapoomin (Maailmanmestari 2019, World combat games hopeamitalisti 2023). Miina aloitti pirteästi ja haastoi thaimaalaista, joka osoitti ettei suotta ole voittanut Maailmanmestaruutta aiemmin. Thaimaalainen korjasi voiton tästä ottelusta.
Päivän viimeisenä suomalaisena Emma Nurmi otteli naisten -71kg sarjassa viime vuoden MM-pronssimitalistia Slovakian Iveta Srncováa vastaan. Nämä pitkät ja vahvat ottelijat olivat valinneet saman ottelutaktiikan. Emman kokemus kovista otteluista näkyi kun Emma pystyi lähiottelussa kaivamaan pisteet kotiin. Vastustaja ei löytänyt tähän ratkaisua ja näin Emma vei kaikki erät ja sitä kautta koko ottelun nimiinsä 3-0.

Heli Salapuro