MM-kilpailut ensimmäinen päivä

Suomen joukkueen ottelijat, valmentajat ja tuomari ovat saapuneet Meksikon Cancuniin viikonlopusta alkaen totuttelemaan -8 tunnin aikaeroon ja ilmastoon. Pikkuhiljaa joukkueessa on päästy tekemään myös valmistavia harjoituksia ja kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan.

Kisahotelli ja -paikka ovat kaikki samalla alueella, joten liikkuminen alueella on vaivatonta. Kisapaikka ja punnitus sijaitsevat vain muutaman sadan metrin päässä hotellilta, joten paikasta toiseen siirtymiseen ei tarvita niin paljon aikaa kuin yleensä. Myös treenipaikat ja ravintolat ovat hotellin yhteydessä, ravintoiloissa on huomioitu erikoisruokavaliotkin.

Tänään ottelijoilla oli ohjelmassa ensimmäinen punnitus sarjoihin ja kaikki läpäisivät lääkärintarkastuksen ja punnituksen ongelmitta. Myös tuomareiden urakka alkoi tänään virallisen tuomaripalaverin ja punnitusten merkeissä.

Sarjoihin punnitus jatkuu huomenna aamulla ja sen jälkeen suoritetaan arvonnat. Alustavan arvion mukaan kaikilla suomalaisilla vaaditaan vähintään kolme ottelua voittoon, osassa sarjoista päästään ottelemaan neljästi. Huomenna ohjelmassa ovat myös kilpailujen avajaiset, joihin osallistuvat Suomen joukkueesta ainakin ne, joilla ei ottelua ole heti ensimmäisellä kierroksella. 

IFMA:n juttua ensimmäisestä päivästä:
www.ifmamuaythai.org/2018/05/day-one-2018-world-championships-in-mexico-as-the-athletes-weigh-in/

Kuva: IFMA (kuvasta puuttuu Jarno Laitinen)

 

Katru Perkkiö