MM-kilpailut yhdeksäs päivä

MM-kilpailujen kahdeksas päivä oli lepopäivä ja osa joukkueista kävi tutustumassa mexikolaiseen kulttuuriin Tulumin Maya raunioilla.

Yhdeksäs päivä ottelut taas jatkuivat semifinaaleilla ja osalla finaaliotteluja sekä niiden palkintojenjako tilaisuuksilla. Naisten -45 kg:n sarjan finaali oteltiin tänään ja vastakkain olivat monikertainen hallitseva maailmanmestari Valko-Venäjän Alena Liashkevich ja isäntämaan Paola Jacqualine Ganzales. Mexikolainen haastoi, mutta mestari ei taipunut ja Liashkevich kirjasi nimiinsä yhden maailmanmestaruuden lisää.

Illalla järjestettiin myös tämän sarjan palkintojenjako tilaisuus, jossa Suomen ja Helsinki Thaiboxing Clubin Satu Mykkänen otti vastaan MM-pronssimitalin. Naisten -45 kg:n sarja on taitotasoltaan kilpailujen eliittiä. Mestaruuteen vaadittiin neljä ottelua ja sarjassa vilisee thainyrkkeilyn huippumaita kuten Thaimaa, Valko-Venäjä, Venäjä ja Ukraina. Liashkevich on hallinnut sarjaa viimeiset vuodet, mutta joutuu koville jokaisessa ottelussaan. Sarjan kärki on leveä ja päivästä riippuen siinä on useammalla ottelijalla mahdollisuus voittaa mestaruus. Maailmanmestari Petri Martinezin valmentaman Mykkäsen tavaramerkkinä ovat taito, pelisilmä ja liike. Hän sopii tähän taitavien ottelijoiden sarjaan loistavasti. Mykkänen on ottanut urallaan isoja harppauksia eteenpäin ja pystyy tällä hetkellä kohtaamaan sarjansa huiput. Hän oli myös koko Suomen joukkueen menestynein ottelija näissä kilpailuissa.

Suomen Muaythai liitto onnittelee tuoretta MM-mitalistia ja hänen valmentajaansa arvokkaasta suorituksesta tässä kovatasoisessa sarjassa!

Kuva: Riina Sipovaara

Katru Perkkiö