MUAY THAI LEGENDA JOMHOD KIATADISAK BACK TO HOME

Legendaarinen, yli 300 ottelun thai- ja potkunyrkkeilyn neljätoistakertainen (14x)  maailmanmestari, Jomhod Kiatadisak vieraili Sörnäisissä sunnuntaina 4.11.2018 vanhalla kotisalillaan Combat Academy of Finlandissa pitämässä thainyrkkeilyleirin.

Leirillä käytiin neljän tunnin ajan läpi Jomhodin pitkällä urallaan oppimia ottelutekniikoita ja –taktiikoita. Leirillä mukana oli myös vanhoja Jomhodin oppilaita 90 -luvulta sekä tietenkin nuorempaa sukupolvea lajin tiimoilta.

Moni lajin uudempi harrastaja ei edes tiedä, että Jomhodin sittemmin tähtiin noussut ura on startannut Combat Academy of Finlandista jo 90-luvulla. Ennen uransa alkua tämä thaimaalainen nouseva tähti oli palkattu Turkuun harjoitusvastustajaksi Janne Mustosen thainyrkkeilyuran siivittäjäksi, mistä hän kuitenkin Jannen tappion myötä joutui lähtemään.

Tämän jälkeen Jomhod saapui Combat Academy of Finlandin kourassaan  resuinen paperilappu, jossa luki harakanvarpailla ”minä olen Jomhod Kiatadisak, thainyrkkeilyn maailmanmestari ja teen mitä töitä vaan”.

Sopimus syntyi Jomhodin ja Combat Academy of Finlandin sekä Ari Kankaan (nykyisin Vargman) välillä. Ja niinpä Jomhod opetti ja otteli koko 90-luvun lopun Combat Academy of Finlandin väreissä, voittaen tänä aikana puolenkymmentä kertaa eri liittojen potku- ja thainyrkkeilyn maailmanmestaruuden. Jomhodin ottelu- ja Pr-asioita hoiti koko tämän ajan Ari Kangas.

Kuten aina, mikään imperiumi ei kestä ikuisesti, ei siis tämäkään. Julkisuuden ja maineen myötä Jomhodin ympärillä alkoi pyöriä ”managereita” ja “hyviä kavereita”, joiden lupauksia Jomhod lähti lunastamaan.

Ensin avattiin “Jomhodin oma sali” Helsinkiin Kaapelitehtaalle. Tämän salin pitoa kesti vain vuoden (ei vuosia tai vuosikymmeniä kuten eräät tarinat kertovat). Lopulta Jomhod oleskeli Combat Academy of Finlandista lähdettyään vain muutaman vuoden Suomessa otellen tänä aikana muutamia mestaruuksia sekä hämäriä “turpakeikka” baariotteluita.

Pian Jomhod muuttikin takaisin Thaimaahan ja perusti perheen sikäläisen naisen kanssa. 2000- luvulla hän jatkoi ottelemista ja maineen luomista sekä MM-vöiden metsästämistä Thaimaassa sikäläisten managerien suojissa aina vuoteen 2013 asti.

Jomhod otteli tällä Suomen vierailullaan Tampereella, 27.10.2018 Pertti Nurmen järjestämässä WMC Muay Thai Galassa, lähes 20 vuotta nuoremman englantilaisen Junior Colemanin kanssa 5×3 eräisen ammattilaisottelun, ottelu päättyi ratkaisemattomaksi.

Katsellessa pitkästä aikaa legendan ottelua, on vain pakko todeta, että 90- ja 2000- luvun huippuvuosiin verrattuna aika ja sadat ottelut ovat jättäneet oman jälkensä mestariin, jopa legendankin on aika tunnustaa, että kehävalojen loiston aika on mennyt, ja on aika siirtyä elämässä eteenpäin.

Kiitokset Mahtavasta leiristä Kaikille mukana olleille, Jomhodille (Nikolle ja Abdille) ja Pertti Nurmelle Tampereelle sekä myös Ronille hienoista kuvista!

Teksti ja kuvat Ari Kangas, Combat Academy of Finland

  

Heli Salapuro