Ottelijaesittelyssä Abdi Khalif

Kuva: Brand Photo
Kuva: Brand Photo

Tulevan viikonlopun SM-kilpailuja odotellessa julkaistaan ensimmäinen ottelijaesittely. Seuraavana vuorossa ovat vuoden 2015 miesottelijaksi valittu Jussi Santalahti sekä vuoden naisottelijaksi valittu Laressa Van Emdem. Kaikkien kolmen tekemisiä voi seurata viikonlopun SM-kilpailuissa.

Suomen Muaythai liiton vuoden 2015 tulokkaaksi valittu Abdi Khalif edustaa Combat Academy of Finlandia. Häntä valmentavat Ari Kangas ja Deo Phetsangkhat. Abdi aloitti thainyrkkeilyn noin viisi vuotta sitten ajatuksenaan parantaa itsepuolustustaitojaan. Laji vei mennessään ja pian Abdi nousikin kilpakehiin.

Ari Kangas kuvailee Abdia mukavaksi valmennettavaksi, joka tekee ahkerasti töitä ja kuuntelee valmentajiensa neuvoja. Hän on tarkka ja tekninen ottelija, jonka tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia. ”Kun en treenaa, niin mietin treenaamista”, Abdi kertoo.

Kova työ ja hyvä tiimi johtivat hyvään vuoteen 2015. Menneen vuoden merkittävimmiksi hetkiksi nousevat makealta maistunut miesten SM 2015 kulta sekä paikka maajoukkueessa. Thaimaan Bangkokissa järjestetty Royal World Cup elokuussa oli Abdin ensimmäinen kova kansainvälinen ottelu, ja kokemuksena tärkeä, vaikka mitaleita ei tullutkaan. Mennyt vuosi opetti hänelle ennen kaikkea sitkeyttä ja periksi antamattomuutta. Royal Cup turnauksesta sai myös tärkeää oppia siitä, mitä sarjan kansainvälinen taso on ja mitä siellä menestyäkseen vaaditaan.

Vuoteen 2016 Abdi ja hänen valmentajansa lähtevät positiivisella mielellä. Katseet ovat jo tulevissa MM ja EM – kisoissa, mutta ensin isketään tulevan viikonlopun SM-kilpailuissa. Abdille on tarkoitus hankkia lisää ottelukokemusta ja treenikilometrejä alle, sekä voimaa ja ilkeyttä ottelutyyliin.

Teksti: Niina Pohjola

Katru Perkkiö