Ottelijaesittelyssä Laressa Van Emdem

Kuva: Mika Pietilä
Kuva: Mika Pietilä

Lahti Thaiboxing Clubia edustava Laressa Van Emdem on treenannut thainyrkkeilyä vasta viitisen vuotta. Laressalla on kuitenkin pitkä urheilullinen historia, josta löytyy mm. potkunyrkkeilyä ja bodyfitnestä. Kehä kutsui naista ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten ja menestys on ollut huimaa heti alusta alkaen. Vuonna 2015 Laressa iski ensin suomenmestariksi. Saman vuoden elokuussa Bangkokissa kaikki osui kohdalleen ja Laressa iski neljän kierroksen jälkeen kultaa Royal Cup turnauksessa. Turnauksen voiton arvoa korostaa se, että siellä ottelivat samat ottelijat kuin MM-kilpailuissakin, vaikka kilpailuilla ei MM statusta ollutkaan. Suomen Muaythai liitto valitsi Laressan vuoden päätteeksi vielä Vuoden 2015 naisottelijaksi. Vuoden päätteeksi Laressan valmentaja Hannu Vappula totesikin ”taisi vuosi mennä reilusti yli odotusten”.

Vappula muistelee Royal Cup turnausta hymyssä suin ”Laressa on kovapäinen ottelija, joka syttyy kun haasteet kasvavat tarpeeksi suuriksi. Royal Cup turnauksen finaaliottelu mestaria vastaan oli erityisen kutkuttava. Viimeiseen erään lähdettiin pisteiden ollessa tasan ja sanomattakin oli selvää, että kumpikaan ottelija ei aikonut taipua. Finaalissa kroatialainen ei alun pinnistyksestä huolimatta pystynyt vastaamaan voitontahtoisesti otellutta suomalaista vastaan, vaan joutui sananmukaisesti taipumaan Laressan vahvassa lähiottelussa”.

Laressa ottaa harjoittelun tosissaan ja panostaa siihen. Mennyt vuosi opetti, että omaa kehoaan kuunneltava, eikä elämä saa olla pelkkä suorittamista. Laressa kertoo, että ”thainyrkkeilyssä parasta on ollut uusien asioiden oppiminen, seurakaverit sekä lajin puolesta tehdyt reissut ja matkan varrella tavatut ihmiset” ja jatkaa ”rankinta on ollut kilpaurheilun ja perhe-elämän yhteensovittaminen”.

Hän palkitsee itsensä ihan vaan lepäämällä kotona. ”Pitää osata relaa ja rakastaa” hän sanoo ja kertoo ystävien tapaamisen hyvän ruuan parissa olevan hyvää vastapainoa kovalle treenaukselle. Thainyrkkeilyn lisäksi hän harrastaa uimista ja joogaamista.

Vuonna 2016 Laressa pyrkii pitämään itsensä aina niin hyvässä kunnossa, että voi ottaa vastaan otteluja lyhyelläkin varoitusajalla. SM-kilpailuissa tuli tänä vuonna hopeaa, mutta tavoitteena on jatkaa uraa vielä kilpaillen. Tarkat suunnitelmat ovat hieman auki, mutta ehkä hänet nähdään myös huoltojoukoissa silloin, kun ei ole itse ottelemassa.

Laressan otteluhistoria thainyrkkeilyssä:
https://muaythai.fi/?page_id=762&fighter_id=2092

Teksti: Niina Pohjola

Katru Perkkiö