Pok ja Deo ottelivat Puolassa voitokkaasti

Deo Phetsanghat, Jani Virtanen ja Pok Jääskeläinen

Eilen illalla puolalainen A1 Federacja organisaatio järjesti Muay Thai Gala III tapahtuman Puolan Kaliszissa, jossa Combat Academy of Finland seuraa edustava Pok Jääskeläinen otteli ammattilaissäännöin -71 kg:n sarjassa illan pääottelussa Puolan Filip Rzadekia vastaan.

Punnituksissa sääntöihin tuli pieni muutos vastustajan toivomuksesta: No elbows. Pokin häikäisevä taito käyttää kyynärpäitä oli ilmeisesti sitten kiirinyt Puolan maahan saakka. Jos kyynärpäälyönnit olisi sallittu, ottelu ei olisi todennäköisesti kestänyt täyttä aikaa. Niin paljon vastustajan suojauksesta olisi löytynyt hyödynnettäviä aukkoja.

Jääskeläisen tavaramerkkinä on lajinomaisen taidon lisäksi rento ja jopa letkeä esiintyminen kehän ulkopuolella. Tässäkin illassa Pok keräsi ympärilleen heti faneja ja sai esiintymisellään vastustajastaan henkisen yliotteen jo punnituksissa.

Ensimmäisen ja toisen erän aikana Jääskeläinen totesi nopeasti, ettei Rzadek ehdi torjua mitään potkuja. Kaikki lyönnit ja etenkin alapotkut tuntuivat uppoavan vastustajaan. Tästä oli helppoa siirtää ottelu lähiotteluun ja saada aikaan fanijoukon riemuksi useita näyttäviä heittoja, jossa vastustaja keräili itseään kanveesista.

Kolmanteen erään haettiin monipuolisuutta vahvoilla suorilla polvilla ja viimeisimmissä erissä mukaan lisättiin myös yläpotkut. Jääskeläinen heilutti tahtipuikkoa kaikki viisi erää ja ottelun päätyttyä voittaja oli heti selvillä. Jääskeläiselle hieno voitto vieraskehässä paikallista ennakkosuosikkia vastaan.

Samassa tapahtumassa saman seuran Deo Phethangsak kohtasi toiseen kertaan Bartosz Batran. Edellinen ottelu käytiin huhtikuussa 2016, Tallinnassa, jolloin Deo vei ottelun kaikin tuomariäänin. Tappio jäi kaivelemaan Bartoszia sen verran, että haastoi Deon uusintaotteluun kotikyläänsä.

Mutta edes kotikenttäetu ei tällä kertaa auttanut, koska Deo hallitsi ottelua Pokin tapaan kaikki viisi erää. Vastustaja yritti saada ottelua haltuunsa kovilla iskuilla, mutta Deo väisti ne ja iski takaisin kyynärpäälyönnein.

Vain neljännessä erässä Deo otteli muita eriä rauhallisemmin puolustaen kuitenkin tarkasti tilanteet edukseen. Bartosz antoi läpi ottelun kovan vastuksen ja yritti hakea ottelulle jopa tyrmäävää päätöstä. Deon monipuolisempi lajiosaaminen ja -tekeminen oli lopulta ratkaisun avaimet voittoon, vaikka tuomareiden pisteet olivat ottelun päätyttyä hetken aikaa tasan. Jopa Bartosz osoitti heti ottelun päätyttyä vastustajansa paremmaksi ja tuomareiden tarkistettua pisteet uudelleen, Deon käsi nostettiin voiton merkiksi ylös.

Kuva: Pok Jääskeläinen

Katru Perkkiö