Rauhaisaa Joulun aikaa ja iloista Uutta Vuotta 2016

Arvoisa Thainyrkkeilyväki,

Joulu on jo ovella ja thainyrkkeilyvuosi 2015 on tulossa päätökseensä. Pakkanen paukkuu metsässä, oksat taipuilevat lumen painosta ja luonto uinuu hankien alla“.

Suurimpaan osaan Suomea tuo ei kuullosta siltä, mitä ikkunasta näemme. Tätä kirjoittaessani täällä Napapiirin pohjoispuolella, 1000 kilometriä Helsingistä, tuo maisema alkaa ikkunaruudun toisella puolla.

Tulevan vuoden SM-kisat odottavat meitä jo kuukauden päässä ja urheilijoiden valmistautuminen niihin on tällä hetkellä ehkä kovimmillaan.  Joulu katkaisee toivottavasti sen kaikista puritaanisimmankin thainyrkkeilijän treeniarjen ja tuo rauhoittumisen Joulun pyhien ajaksi. Uskon, että thainyrkkeilijäkin selviää paremmin tulevan vuoden haasteista niin lajin parissa kuin sen ulkopuolellakin, kun annamme itsellemme luvan pysähtyä Joulun ajaksi ja nauttia sen perinteistä, eikä vähiten joulupöydän antimista.

Thainyrkkeily ja mennyt vuosi on tarjonnut meille lukuisasti taas huippuhetkiä. Lajin suosio niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla jatkoi kasvuaan edellisten vuosien tapaan. Uusia saleja ja jäsenseuroja perustettiin ja laji oli esillä monenlaisissa harrastajille suunnatuissa tapahtumissa. Jäsenseurojen huippuvalmentajat ja treenien vetäjät ovat pystyneet tarjoamaan harjoittelumahdollisuuksia niin lapsille, senioreille kuin kilpailijoillekin. Tästä on hyvä jatkaa toimintaa seuraavalle vuodelle.

Suomen Muaythai liitto haluaa omalta osaltaan viedä puhtaan urheilun sanoma eteenpäin. Tulevana vuonna aloitetaan antidopingkoulutukset jäsenseuroille ja liiton omaan Antidopingohjelmaan voi tutustua liiton sivuilta kohdasta: Kilpailutoiminta/Antidopingtoiminta. Tästä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Kiitokset kuluneesta vuodesta kaikille lajin parissa toimiville henkilöille ja rauhallista Joulua sekä hienoa ja menestyksekästä tulevaa vuotta 2016.

 

Antti Naakka, puheenjohtaja
Suomen Muaythai liitto ry

Katru Perkkiö