SMTL:n syyskokouksen satoa

SMTL:n syyskokous pidettiin Oulussa 15.11.2015. Kokouksessa vahvistettiin liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016 sekä valittiin hallitukseen jäsenet erovuoroisten tilalle. Kokouksen parasta antia oli rakentava keskustelu lajin tulevaisuudesta ja kehittämiskohteista.

SMTL:n hallitus vuonna 2016 on:

  • Antti Naakka, puheenjohtaja
  • Tommi Räsänen, varapuheenjohtaja
  • Nelly Salminen
  • Arto Vuoma
  • Fatimah Al-Zeiadi
  • Marko Säkkinen ja Niina Pohjola (varajäsenet)

Kokouksessa vahvistettiin myös salikisamaksujen maksukäytännön muutos 1.1.2016 alkaen. Jatkossa ottelijat maksavat järjestävälle jäsenseuralle 10 €:n suuruisen osallistumismaksun/kilpailu punnitusten yhteydessä. Liitto laskuttaa jäsenseuraa jälkikäteen toteutuneiden ottelujen perusteella, eikä järjestävälle seuralle enää lähetetä erillistä laskua. Alle -vuotiaat ottelijat ottelevat edelleen maksutta.

Suomen joukkue Royal Cup turnauksessa
Suomen joukkue Royal Cup turnauksessa

Kokouksessa keskusteltiin lajia eteenpäin vievistä asioista, joista tärkeimpinä mainittakoon SMTL:n Antidoping-ohjelma sekä lisenssien maksuun liittyvät asiat. Laji on kovassa nosteessa kansainvälisesti ja sillä on erittäin hyvät tulevaisuuden näkymät. Suomessa jäsenseurat ovat tehneet arvokasta työtä lajin eteen ja se on näkynyt monessa asiassa positiivisena “tekemisen meininkinä”.

Lisäksi kokouksessa vahvistettiin tulevien SM-kilpailujen yhteydessä palkittavat vuoden 2015 ottelijavalinnat.

Vuoden ottelijoiksi valittiin ansaitusti:

Turku Thaiboxing Clubin Santalahti on ensimmäinen A-sarjan miesottelija sitten vuoden 2004, joka pystyi ottelemaan itsensä mitaleille kivikovassa Royal Cup turnauksessa. Turnauksessa ottelivat kaikki MM-tason ottelijat ja taso oli huikea, kuten myös Jussin pronssinen mitali.

Lahti Thaiboxing Clubin Van Emdem taisteli samassa turnauksessa kultaa erittäin tiukan ja jännittävän finaaliottelun päätteeksi. Kultamitalin eteen hän teki töitä peräti neljän kierroksen verran, ennen kuin sarjan lopullinen mestari oli selvillä.

Combat Academy of Finland seuraa edustava Abdi Kalifin pirteät otteet kehässä siivittivät hänet vuoden tulokkaaksi. Abdin kansainvälinen menestys odottaa vielä tuloaan, mutta Suomesta hänelle on omassa sarjassaan haastavaa löytää vastustajaa.

Kaikki ottelijat voittivat kuluneen vuoden aikana myös SM-kultaa sekä monia muita arvokkaita ottelutapahtumia.

Onnittelut kaikille vuoden ottelijoille ja menestystä sekä intoa tuleviin koitoksiin!

Katru Perkkiö