SMTL:n valmennusryhmän syysleiri 2.9.2017

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna lajin parissa tapahtui usealla rintamalla. Yksi tapahtumista oli SMTL:n valmennusryhmän ohjaama leiri Helsinki Thaiboxing Clubin salilla. Leirille pääsivät maajoukkueen mukana treenaamaan myös muut.

SMTL:n valmennusryhmän viikonlopun leirin TOP 5:

  • Leirille saapui mukava määrä innostuneita kilpailijoita, joilla oli halu oppia uutta ja päästä sparraamaan uusien kavereiden kanssa. Valmennustiimistä oli mukana tällä kertaa Edla Niemi, Marko Säkkinen, Petri Martinez ja Jarno Laitinen.
  • I harjoituksessa jatkettiin viimeleiriltä tuttua teemaa; lantion ja keskivartalon hallintaa. Teimme erilaisia oheisharjoitteita makuulla ja seisten. Kun keskivartalo oli kesytetty, niin siirryimme lajitekniikan pariin, jossa edelleen keskityttiin samoihin asioihin; kuinka hallitsemme lantion liikkeessä, potkaistaessa ja lyödessä.
  • Harjoituksen jälkeen oli aika nauttia eväitä, vaihtaa kuulumisia ja valmistautua seuraavaan harjoitukseen.
  • II harjoituksessa siirryttiin otteluharjoittelun pariin. Aluksi sparrasimme lyhyitä pätkiä, joissa haettiin tilannevoittoja. Seuraavaksi oteltiin 3 x 3 minuuttia. Pienen tauon jälkeen jatkoimme lyhemmillä erillä, keskittyen taas tilanteiden voittamiseen ja voitontahdon kasvattamiseen. Harjoituksen lopuksi treenasimme erilaisia horjutustekniikoita lähiottelussa.
  • Leiriläiset olivat mukana hyvällä asenteella ja halu oppia uutta paistoi kasvoilta. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja ja leirejä.

Kiitos kaikille leiriläisille! – SMTL Valmennustiimi

Teksti: Jarno Laitinen

Katru Perkkiö