Sport Is Your Gang tapahtuma hurmaa Helsingissä

Suomen Muaythai Liitto, Helsinki Thaiboxing Club sekä Helsingin kaupungin nuorten palvelut ovat järjestäneet kuluvan viikonlopun aikana thainyrkkeilyn nuorten suomenmestaruuskilpailut ja Sport is Your Gang -tapahtuman Helsingissä Kontulassa nuorten toimintakeskus Luupissa.

Tapahtuma on koostunut mestaruusotteluiden lisäksi nuorille suunnatusta toiminnasta, kuten esimerkiksi kankaanpaino- ja graffitityöpajoista sekä kamppailulaji- ja tanssiharjoituksista. Perjantaina Suomen maajoukkueen urheilijat Satu Mykkänen, Riina Sipovaara ja Riikka Järvenpää olivat pitämässä lajitreenejä ja esittelemässä lajin tekniikoita innokkaille nuorille.

Lauantaina iskettiin yksi junnu SM-karsintaottelu tyttöjen -51 kg:n sarjassa, kun RNC Sport Clubin Mea Kuukka kohtasi Porvoo Thaiboxing Clubin Roosa Eerolan. Vauhdikas ottelu päättyi Kuukan 3-0 voittoon ja hän kohtaa tänään finaalissa hallitsevan nuorten suomenmestarin Inka Walinin.

Henkilöhaastatteluja eiliseltä:
https://www.youtube.com/watch?v=0UXS5tufYvs&feature=youtu.be

Otteluparit sunnuntaina 29.4.2018

Kids Best Friend Championship, finaalit

-57 kg Hanin Hussin, Lempäälän Thaiboxing Club – Ancelica Örhn, Helsinki Thaiboxing Club
-34 kg Navid Karami, Turku Muay Thai – Istref Peci, Ringside Gym
-54 kg Tommi Kauma, Espoon Kehähait – Mikael Tuomikoski, Helsinki Thaiboxing Club
-60 kg Erik Skyttä, Turku Thaiboxing Club – Paavo Leinonen, MMA Kuopio
-75 kg Jesse Ignatov, MMA Kuopio – Albin Peci, Ringside Gym

Junnujen SM-finaalit:

-63,5 kg Toivo Heinonen, Porvoo Thaiboxing Club – Tuisku Uvanto, Crest Fighting Center
-67 kg Kasperi Raita, Nummela Thaiboxing Club – Väinö Ahonen, MMA Joensuu
-71 kg Cemal Kalkan, Helsinki Thaiboxing Club – Atte Lehtonen, Sisu Gym
-51 kg Inka Walin – Mea Kuukka

Viikonlopun otteluja voi katsoa suorana lähetyksenä EMF – European Muaythai Federation FB-sivuilta ja koko tapahtumaviikonloppu dokumentoidaan Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden nuorten toimitus- ja tuotantoyhteisö Hattumedian toimesta.

Mikä Sport Is Your Gang?
Sport is your Gang -projekti on ennaltaehkäisevää nuorisotyötä ja hankkeeseen osallistuvia nuoria rohkaistaan aloittamaan urheiluharrastus. Säännöllisen harjoittelun ja ryhmässä tapahtuvan vuorovaikutuksen kautta innostamme nuoria positiivisuuteen sekä terveellisiin elämäntapoihin. Suomen SIYG-toiminnassa yhteistyötä tehdään thainyrkkeilytahojen lisäksi myös muun muassa peruskoulujen ja Helsingin kaupungin nuorten palveluiden kanssa yhdistämällä uudella tavalla liikuntaa ja musiikkia koulunkäyntiin.

Katru Perkkiö