Suomelle 4 pronssia MM-kisoista *päivitys*

Neljä suomalaisnaista selviytyi MM-kisojen semifinaaleihin, jotka oteltiin tänään tiistaina 6.5. Valitettavasti kaikkien tie nousi pystyyn ja Suomen joukkueen saaliiksi jäi 4 pronssia. Myös Joni Muttilainen hävisi tämänpäiväisen ottelunsa miesten b-sarjassa.

Suomen joukkueen pronssimitalistit:

-51kg Jonna Suhonen
-63,5kg Riikka Järvenpää
-75kg Edla Niemi
-67kg Heidi Björklund

Tulokset 6.5 (voittajat lihavoitu):

Joni Muttilainen vs Noel Khan Australia, tko2

Muttilainen haastoi rohkeasti itseään
pidemmän australialaisen lähiotteluun. Strategia onnistui hyvin sillä Muttilainen oli ensi erässä osuvampi. Toisessa erässä Muttilainen pudotti kätensä lähiottelussa ja australialainen rankaisi kyynärpääiskulla päähän. Muttilainen tipahti, nousi ylös, mutta kehätuomari näki paremmaksi keskeyttää ottelun.

Jonna Suhonen vs Yen Libui Vietnam, pisteillä

Odottelevan tyylin ja lujien vastaiskujen vietnamilainen Libui, osoittautui odotettua kovemmaksi. Suhonen ei päässyt omimpaan tekemisrytmiin ja Libau vei voiton. Pistetappio ja MM-pronssia Suhoselle.

Riikka Järvenpää vs Antomina Shewhenko Peru, pisteillä

Maailman parhaimman naisthainyrkkeilijän sisko oli vaikea vastustaja ja Järvenpää pystyis haastamaan häntä vain viimeisessä erässä.

Pistetappio ja MM-pronssia Järvenpäälle.

Edla Niemi vs Isa Tidblad Ruotsi, pisteillä

Ympäripyören ottelun vei ruotsalainen.

Pistetappio ja MM-pronssia Niemelle.

Heidi Björklund vs Anastasiya Napianidi Venäjä, pisteillä

Kovaa iskujenvaihtoa sisältänyt ottelu meni venäläiselle.

Pistetappio ja MM-pronssia Björklundille.


Tulokset 5.5:

63,5kg Peter Sazonov vs Andrea Arduini Italia, pisteillä

Sazonov oli teknisesti italialaisen tasolla, ottelutaidollisesti italialainen osasi paremmin iskeä passiivisimmillakin hetkillä, eikä ottanut juurikaan taka-askelia. Sazonovin harkitsevampi tyyli ei tuonut riittävästi osumia ja italialainen iski itsensä jatkoon.

75kg Joni Muttilainen vs Mohamed Khreis Syyria, pisteillä

B-sarjassa Muttilainen sai vastaansa lyöntivoittoisen syyrialaisen joka tuli agressiivisesti päälle. Muttilaisen laajempi osaaminen ja kova voiton halu olivat avaimet, joilla hän hoiti itsensä pistevoittoon.

81kg Daniel Forsberg vs Aygun Mehmet Turkki, pisteillä

Forsberg kohtasi itsensä peilikuvan, kovaa lyövän lyhyen vasurin. Ensimmäinen erä oli lievästi turkkilaisen, joka potki jalkoihin ja yritti osua kovin koukuin. Liikkuva tyyli ja odottelu tekivät vaikeaksi Forsbergille osumien hankkimisen. Toinen erä oli Forsbergin. Potkut osuivat ja vahva lähiottelu väsytti vastustajaa. Kolmas erä oli turkkilaisen, kun Forsberg ei saanut otteluaan toimimaan, vaikka tämä osui kyynärpääiskulla kasvoihin.

45kg Pia Urpulahti vs Monrudee Saejao Thaimaa, pisteillä

Lähiottelupainoisen ja teknisen ottelun vei thaimaalainen nimiinsä. Urpulahti otteli pirteästi, mutta thaimaalainen osui enemmän.

51kg Jonna Suhonen vs Sita Sorono Malesia, tko3

Kovat lyönnit saivat malesiatteren heti ottelun alussa paniikkiin ja ottelu olisi päättynyt polvesta päähän jo ensimmäisessä erässä, ellei kehätuomari olisi katkaissut joka kerta niskat alas väännettyä lähiottelutilannetta. Malesialaisella ei ollut alapotkun lisäksi mitään sanottavaa ja luvunlaskujen jälkeen ottelu päättyi kolmannessa erässä päähän tulleen polvipotkun jälkeiseen uloslaskuun.

60kg Gia Winberg vs Valentina Shewchenko Peru, pisteillä

Winberg kohtasi maailman parhaimman naisthainyrkkeilijän, mutta lähti siitä huolimatta haastamaan häntä. Loppu olikin Shewchenkon näytöstä. Erittäin taitava ja urheilullinen perutar vei kaikki erät, vaikka Winberg yritti parhaansa.

63,5kg Riikka Järvenpää vs Saleh Salina Malesia, tko1

Järvenpään vastus oli vastaantulija alusta pyyhkeen kehään lentämiseen saakka. Järvenpään iskut upposivat vaivata lyhyeen malesiattareen, joka ei tarjonnut vastusta.

Katru Perkkiö