Suomen Muaythai- liiton hallitus on antanut Volodymyr Holubieville kuuden kuukauden pituisen urheilun toimintakiellon

Suomen Muaythai- liiton hallitus on antanut Volodymyr Holubieville kuuden kuukauden pituisen urheilun toimintakiellon. Holubiev antoi positiivisen dopingnäytteen Joensuussa 4.2.2018 thainyrkkeilyn SM-kilpailuiden yhteydessä tehdyssä testissä. Näyte sisälsi kannabinoidia, joka kuuluu WADAN kiellettyjen aineiden ja menetelmien luettelon 2018 luokkaan S8. Aine on erikseen määritelty aine ja kielletty vain kilpailuiden aikana. Kannabiksen pääasiallinen vaikutus on keskushermostoa lamaannuttava, ja se heikentää ajan, paikan, nopeuden ja etäisyyden tajua. Koska kannabis heikentää motoriikkaa, tarkkuutta ja arviointikykyä, se heikentää urheilusuorituksia ja kasvattaa onnettomuusriskiä.

Holubiev on myöntänyt kannabiksen käytön. SUEK ja Antidopingasioiden valvontalautakunta eivät pitäneet  dopingrikkomusta tahallisena, ottaen huomioon, ettei kannabiksen käyttäminen kilpailuiden aikana ole todennäköistä sen urheilusuoritusta heikentävän vaikutuksen vuoksi.

Antidopingasioiden valvontalautakunta suositteli Holubieville kuuden kuukauden pituista urheilun toimintakieltoa ja Suomen Muaythai-liiton hallitus asettui päätöksessään valvontalautakunnan kannalle. Lisäksi Holubievin tulos kaikkine seurauksineen thainyrkkeilyn SM-kilpailuissa 2018 hylätään Suomen antidopingsäännöstön mukaan.

Holubiev on hyväksynyt väliaikaisen urheilun toimintakiellon 7.3.2018 alkaen toimittamalla SUEKille allekirjoitetun lomakkeen asiasta. Väliaikainen urheilun toimintakielto astui voimaan tuosta päivästä tarkoittaen, että myös Holubieville annettu kuuden kuukauden urheilun toimintakielto päivätään alkaneeksi 7.3.2018. ja todetaan suoritetuksi 7.9.2018.

Suomen Muaythai- liitto on toiminut asiassa yhteistyössä SUEKin kanssa ja noudattanut virallista dopingrikkomuksen käsittelyn toimintamallia.

Heli Salapuro