Suomen Muaythai-liiton syyskokous 6.10.2018

Suomen Muaythai-liiton syyskokous pidettiin 6.10.2018 Porvoossa. Kokouksessa oli paikan päällä edustajia Helsinki Thaiboxing Clubilta, Combat Academy of Finlandilta, Kotka Thaiboxing Clubilta, Chitalada Finlandilta, Lahti Thaiboxing Clubilta, Crest – PFC:ltä, Nummela Thaiboxing Clubilta ja Karkkilan Sisu Thaiboxing Clubilta. Kokouksessa valittiin uudet hallituksen jäsenet erovuorossa olevien tilalle. Nykyisen hallituksen muodostaa Mikko Blom, Hannu Vappula, Jarno Laitinen, Nelly Soikkeli, Heli Salapuro ja Simo Ukkonen.

Uudeksi liiton puheenjohtajaksi erovuorossa olleen Antti Naakan tilalle valittiin Mikko Blom ja varapuheenjohtajaksi Hannu Vappula. Lisäksi toiminnantarkastajaksi vuodelle 2019 valittiin Olli Leppänen.

Kokouksessa päätettiin yksimielisesti liittymisestä kamppailulajien yhteiseen kurinpitolautakuntaan. Lisäksi keskusteltiin harrastajalisenssin käyttöönottoon liittyneistä ongelmista ja vaihtoehdoista, joilla saadaan seurat aktivoitumaan lisenssien ostossa. Tällä hetkellä osa seuroista on hienosti asian hoitanut, mutta monista seuroista harrastajalisenssiä ei ole hankkinut yksikään harrastaja.

Kokouksessa päätettiin, että seuraa, joka ei hoida lisenssiasiaa, ensin huomautetaan asiasta ja sen jälkeen seuralta vaaditaan selvitys jäsenmäärästään. Mikäli seura ei tämän jälkeenkään asiaa hoida, seura menettää ensin osallistumisoikeutensa liiton leireille ja kilpailuihin ja viimeisin toimenpide on seuran erottaminen lajiliitosta.

Syyskokouksessa hyväksyttiin ensi vuoden toimintasuunnitelma sekä talousarvio. Ensi vuoden tavoitteena on kasvattaa harrastustoimintaa viemällä sitä myös erityisryhmien ja ikäihmisten pariin. Lisäksi sekä liitto että seuratasolla panostetaan yhä enemmän lasten ja nuorten liikunnan ja urheilun mahdollistamiseen ja kehittämiseen. Tavoitteena on myös kouluttaa lisää valmentajia ja tuomareita sekä kehittää ja kasvattaa leiritoimintaa. Jäsenmaksuksi ensi vuodelle hyväksyttiin 350€, ja eräpäivä maksulle on 1.2.2019.

Mikko Blom