Suomen Muaythai liitto kasvoi yhdellä uudella jäsenseuralla

Suomen Muaythai liitto hyväksyi helmikuussa 2018 uudeksi jäsenekseen kempeleläisen JMT Jaowsamut Muaythai Ry:n, jonka päävalmentajana toimii Jaowsamut Poseidon.

Jaowsamut aloitti thainyrkkeilyn 8-vuotiaana ja ammattilaisotteluja hänelle on kertynyt yli 200. Uran varrelta takataskussa on mm.

  • Etelä-Thaimaan mestari
  • Ratchadamnoen ja Lumpinee otteluja
  • voittanut Lumpinee mestarin

Jaowsamutin suuri unelma on aina ollut oman salin perustaminen ja vihdoinkin haaveesta tuli totta. Tätä ennen hän toimi valmentajana Thaimaassa 8 vuoden ja Oulun eri saleilla 4 vuoden ajan.

Salilla kunnioitetaan thaimaalaisia perinteitä ja treenien lisäksi vietetään yhdessä aikaa ja syödään hyvin. Sali tekee yhteistyötä thaimaalaisten promoottorien kanssa ja heidän kauttaan on mahdollista päästä ottelemaan mm. Max Muay Thai stadionille. Jaowsamutin valmentama Aki Kytöaho otteli Max Muay Thai stadionilla 16.2.2018 sarjassa 66 kg. Kytöaho on tiettävästi ensimmäinen ottelija, joka on Pohjois-Suomesta tällä stadionilla otellut. Muista suomalaisista stadionilla on nähty mm. lajilegenda Antero Hynynen sekä nuori taituri Riku Mikkonen.

Salin ensimmäinen peruskurssi starttaa 1.4.2018 klo 15.00, lisätietoja salista löytyy täältä.

Pohjois-Suomen thainyrkkeily on saanut muutamassa vuodessa lisävärejä, joista riittää tuleville sukupolville kerrottavaa. Pohjois-Suomalaisilla seuroilla on kaikki edellytykset olla mukana kilpailupuolella lajin huipulla Suomessa ja ulkomailla. Kaikilla seuroilla on runsaasti tarjottavaa ja hyviä treeni valikoimia myös harrastajille.

Katru Perkkiö