Suomen naiset nappasivat EMF Antalya Cupista kullan ja hopeaa

Suomen Riikka Järvenpää voitti naisten -67 kg sarjan kultaa ja Satu Mykkänen naisten -45 kg sarjan hopeaa Turkin EMF Antalya Cupissa tänä viikonloppuna.

Riikka Järvenpää selvitti näyttävästi tiensä finaaliin, kun semifinaalissa ensimmäisen erän jälkeen heitettiin vastustajan kulmasta pyyhe kehään. Järvenpään vahva dominointi jatkui myös finaalissa, kun vastaan asettui turkkilainen Nergiz Guzelin. Järvenpää osui vastustajaansa vahvalla polvipotkulla 1. erän puolivälissä, josta laskettiin lukua turkkilaiselle. Hetkeä myöhemmin hän teki saman uudestaan ja kesken luvunlaskun turkkilaisen kulma heitti pyyhkeen kehään.

Mykkänen otti ensimmäisestä ottelustaan selvän pistevoiton ja semifinaalista finaalipaikka irtosi walk over tuomiolla, kun vastustaja ei sairastumisen vuoksi pystynyt ottelemaan. Finaalissa Mykkänen kohtasi turkkilaisen Ezgi Yilmazin. Ottelu oli todella tasainen turkkilaisen viedessä 1. erän ja Mykkäsen viedessä 2.erä nimiinsä. Ratkaisevassa 3.erässä turkkilainen löi ja Mykkänen potki sarjoja ja dominoi lähiottelua. Ottelun jälkeen suomalaisten suureksi ihmetykseksi kotikehän Ezgi Yilmazin käsi nostettiin ylös voiton merkiksi.

Turnaukseen osallistui myös nuorten 14-15 vuotiaiden -48 kg sarjassa Suomen Angelica Öhrn. Hän kohtasi kokeneen turkkilaisen ensimmäisessä ottelussaan. Turkkilainen aloitti ottelun todella räväkästi ja pääsi vahvalla alulla yllättämään suomalaisen. Öhrn pääsi erän aikana väläyttämään myös omaa osaamistaan, mutta valitettavasti päätuomari päätti erätauolla lopettaa ottelun. Nuorelle ottelijalle tarttui paljon kokemusta isosta kansainvälisestä turnauksesta.

Onnittelut Suomen naisille sekä valmentajille Petri Martinezille ja Jarno Laitiselle!