Suomen valmentajat Ry huomioi palkitun Petri Martinezin

Vuonna 1975 perustettu Suomen Valmentajat Ry jäseneksi pääsi alkuun vain harvat ja valitut. Vasta vuonna 1999 pääsy jäseneksi avattiin kaikille urheiluvalmentajille.

Nykyään yli 40-vuotias Suomen Valmentajat on suomalaisten valmentajien ja valmentajayhteisöjen kotipesä, jossa henkilöjäseninä valmentajia on noin 4000. Yhdistyksen yhteydessä toimii noin 25 valmentajayhteisöä, joista valtaosa on lajiyhteisöjä. Lajien valmentajayhteisöjen lisäksi on lajirajat ylittäviä yhteisöjä, kuten urheiluakatemiavalmentajat, vammaisurheiluvalmentajat ja fysiikkavalmentajat. Yksi henkilö voi kuulua samanaikaisesti useaan yhteisöön osana jäsenyyttään. Henkilöjäsenten lisäksi yhteisöjäseninä on suomalaisia seuroja ja muita urheilutoimintaa järjestäviä tahoja.

Yksi historiallisesti merkittävä osa Suomen Valmentajien toimintaa on Valmentaja-lehti, joka edeltäjineen on vienyt Suomen Valmentajien ja suomalaisen urheiluvalmennuksen viestiä eteenpäin lähes katkeamatta jo vuodesta 1978. Yhdistys osallistuu asiantuntemuksellaan myös suomenkielisen valmennuskirjallisuuden tuottamiseen VK-Kustannuksen osakkuuden kautta. Suomen Valmentajat on ollut ja on yhä aktiivinen toimija valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kehittämistyössä. Yhdistys tuottaa myös itsenäisesti sekä yhteistyössä eri tahojen kanssa valmentajien jatko- ja täydennyskoulutuksia (Lähde: Suomen Valmentajat Ry).

Thainyrkkeily huomioitiin yhdistyksen sivuilla, kun maailmanmestari ja valmentaja Petri Martinez palkittiin poikkeuksellisella kansainvälisellä tunnustuksella urastaan lajin parissa Meksikon MM-kilpailuissa. Martinez valmentaa päätoimisesti Helsinki Thaiboxing Clubilla.

Martinez matkaa kuluvan viikon aikana Prahaan lajin EM-kilpailuihin, jossa hän toimii jälleen valmentajan roolissa.


Kuva: Petri Martinez ja tuore MM-pronssimitalisti Satu Mykkänen

Uutinen on luettavissa kokonaisuudessaan alla:
https://www.suomenvalmentajat.fi/uutiset/petri-martinezille-kansainvalista-tunnustusta/

Suomen Valmentajat Ry:n historia on luettavissa kokonaisuudessaan alla:
https://www.suomenvalmentajat.fi/yhdistys/historia/

Suomen Muaythai liitto uutisoi aikaisemmin Martinezin palkitsemisesta alla:
https://muaythai.fi/?p=4076

Katru Perkkiö