Thainyrkkeilyä maailman huipulta, The World Games 2017 kilpailut käynnistyvät

Kuva: Photographer Teemu Siikarla

The World Games on monilajitapahtuma, joka järjestetään neljän vuoden välein. Kilpailut järjestää IWGA (International World Games Association), joka on kansainvälisen olympiakomitean suojeluksessa oleva järjestö. Kilpailuissa käytävät lajit eivät ole olympiaohjelmassa, mutta osa lajeista on sinne ehdolla.

Muaythai eli thainyrkkeily on ensimmäistä kertaa mukana Puolan Wroclawissa pidettävissä  The World Games kilpailuissa 28.-30.7.2017, kun kolmen päivän ajan lajin tämänhetkiset amatöörihuiput iskevät yhteen.

Naisten sarjoista mukaan on valittu vain kolme sarjaa ja miehet edustavat turnauksessa peräti kahdeksan sarjan voimin. Keräilyeriä ei ole, vaan vain voittaja jatkaa turnauksessa eteenpäin. Naisten ja miesten ottelut ovat tuttuun tapaan kestoltaan 3 x 3 minuuttia.

Suomen ainoa ottelija näissä kilpailuissa on Espoon Kehähaiden Gia Winberg, joka ottelee naisten -60 kg:n sarjassa. Winberg iski toukokuussa Valko-Venäjän Minskissä pidetyissä MM-kilpailuissa pronssia ja heinäkuussa Tampereella hän sinetöi SM-kultaa omassa sarjassaan vahvalla esityksellä.

Winberg matkustaa Puolan Wroclawiin valmentajansa Niklas Winbergin kanssa kuluvan viikon torstaina ja hänen kilpailunsa alkavat perjantaina 28.7.2017 klo 17.10 B-kehässä.

Pääset seuraamaan kilpailuja Olympic Channel-kanavalta, jossa lähetykset ovat 24/7. Sarjakohtaiset aikataulut löydät tästä linkistä: https://theworldgames2017.com/en/about-the-world-games-2017/schedule/

Naisten sarjat:
-51kg
-54kg
-60kg

Miesten sarjat:
-54kg
-57kg
-63,5kg
-67kg
-71kg
-75kg
-81kg
-91kg

The World Games 2017, viralliset sivut:
https://theworldgames2017.com/en/

The World Games kilpailuja pääsee katsomaan alla olevasta linkistä 24/7:
https://www.olympicchannel.com/en/

Lajin kattojärjestö IFMA (International Federation of Muaythai Amateur) on kutsunut tuomaristoonsa mukaan vantaalaisen Katarina Perkkiön. Sinivalkoista väriä nähdään siis läpi turnauksen myös tuomaristossa.

Kannattaa virittäytyä kanaville seuraamaan thainyrkkeilyä maailman huipulta!

Suomen Muaythai liitto toivottaa Winbergille ja hänen taustajoukoilleen antoisaa kilpailumatkaa ja onnea otteluihin!

Katru Perkkiö