Thainyrkkeilyleirillä rajan takana Petroskoissa 27.-29.1.2017

MMA Joensuun Niina Myller voitti Suomenmestaruuden hurmosmaisella esityksellä vuonna 2012. Hän kohtasi menneinä vuosina maailmanmestari Tessa Kakkosen kolmesti ja poistui kehästä voittajana näistä kohtaamisista kahdesti. Hiljaiseloa pitänyt Myller on harjoitellut viime ajat kaikessa rauhassa Pohjois-Karjalan kunnailla hioen lajikuntoaan takaisin.

Jossain vaiheessa syysiltojen pimetessä ja talven tehdessä tuloaan Joensuussa alkoi muhimaan idea treenimatkasta Venäjälle. Siitä se ajatus sitten lähti ja matkaan päästiin tammikuussa. Leirin järjestelyistä Petroskoissa ja sparrikavereiden kutsumisesta vastasi Fighter Gymin Ivan Andrienko. Leirin ohjelma oli seuraavanlainen:

Lauantaina
08.00 – 10.00 aamutreenit
14.00 – 16.00 uimahallitreenit
19.00 – 21.00 sparrit

Sunnuntaina
08.00 – 10.00 aamutreenit
14.00 – 16.00 sparrit

Myllerin mukana Petroskoihin matkasi mm. maailmanmestari Lotta Loikkanen. Leirin venäläisvahvistuksista mainittakoon mm. Euroopan mestari Natalia Dyachkova. Kaiken kaikkiaan mukana oli noin 50 ottelijaa ja venäläiseen tapaan ottelijoiden taso oli varsin korkea. Myller kirjoitti matkastaan kertomuksen, jossa hän kertoo:

Se mikä yllätti oli venäläisten harjoittelijoiden osaaminen ja asenne. Olin jotenkin varautunut siihen, että siellä painitaan ja tehdään kaikki täysillä, mutta kaikki oli päinvastoin. Lähes kaikki tytöt, junnusta aikuisiin tekivät aamun tekniset treenit tosi tarkasti ja teknisesti. Ottelijoille oli selvästi tärkeää saada puhtaita onnistumisia joka tekniikassa. Näki heti, että perustekniikat on erittäin hyvin opetettu ja harjoiteltu. Tulee mieleen monta leiriä jossa olen ollut ja siellä on kaikenlaista ”mättäjää” ja koko leiri vedetään samalla temmolla. Tajusin, miten suuri vastuu jokaisella treenaajalla on siitä, minkälainen leiri yhdessä rakentuu. Mitä itse oppii ja mitä toinen oppii. Hyvä tasapaino sen kanssa, että on hyvä vastus, mutta antaa toiselle myös onnistumisia”.

Petroskoi

Myllerin viikonloppu rajan takana oli varsin onnistunut ja hän odottaakin malttamattomana uutta matkaa. Venäläiset taisivat tehdä häneen lähtemättömän vaikutuksen. Myller kertoo, että

Venäläisellä thainyrkkeilysalilla oli hauskaa, siellä naurettiin paljon. Ihan alusta asti näytti siltä, että sali on monelle toinen koti”.

Venäläisottelijat ovat maailman ehdotonta kärkeä ja heillä on aina iso joukkue maailmalla mukana. Ihmekös tuo, kun treenisaleilla on niin hauskaa ja siinä samalla tekniikka ja kunto hioutuvat timantinkoviksi.

Niina Myllerin matkakertomus on luettavissa kokonaisuudessaan alla:
http://mmajoensuu.fi/thainyrkkeilyleiri-rajan-takana-petroskoissa/

Kuva: Niina Myller
Kursivoidut tekstit: Niina Myllerin matkakertomus

 

 

Katru Perkkiö