Thainyrkkeilyn EM-kilpailut Minsk, Valko-Venäjä

Thainyrkkeilyn EM-kilpailut Minsk, Valko-Venäjä

Parhaillaan on käynnissä thainyrkkeilyn EM-kilpailut Valko-Venäjällä Minskissä. Suomesta kilpailuihin lähti tällä kertaa pieni, mutta iskukykyinen joukkue:

Satu Mykkänen – 45 kg
Riikka Järvenpää – 63,5 kg
Anna Rantanen – 71 kg

Lasse Järvinen – 60 kg
Pok Biil – 63,5 kg

Tuomari:
Katarina Perkkiö

Valmentajat:
Petri Martinez
Jarno Laitinen

3. kilpailupäivänä suomalaisista ensimmäisenä kehään pääsi Katarina Perkkiö, joka aloitti tuomariurakkansa. Seuraavana päivänä ensimmäisenä suomalaisena ottelijana kilpailut käynnisti Lasse Järvisen -60 kg -sarjassa. Hän kohtasi Portugalin Antonio Farian.
Ottelu oli vauhdikas ja tasainen, portugalilaisen ollessa kuitenkin askeleen edellä. Näin voitto portugalilaiselle kaikin tuomariäänin.Tämä oli Lassen ensimmäinen ottelu miesten A-sarjassa. Hän sai rutkasti kokemusta Euroopan tasosta.

4. Kilpailupäivänä suomalaisista semifinaaleissa ottelivat Satu Mykkänen ja Anna Rantanen.

Ensimmäisenä kehään asteli Satu – 45 kg -sarjassa. Hän sai vastaansa Venäjän Anastasiia Kolosovan. Ottelu oli tasaväkinen ja tiukka, mutta tällä kertaa venäläinen nappasi hieman enemmän tilannevoittoja. Näin voitto matkasi Venäjälle ja Satu nappasi mukaansa EM-kilpailuista pronssia. Illan jo laskeuduttua kehään hyppäsi Anna Rantanen, joka kohtasi Ruotsin Angela Mamicin. Ottelu oli hyvin tasainen, mutta tällä kertaa pidemmän korren nappasi ruotsalainen. Näin Annalle tiukka tappio ja tuloksena EM-kilpailuista pronssimitali.

5. Kilpailupäivänä suomalaisista semifinaaleissa ottelivat Pok Jääskeläinen ja Riikka Järvenpää.

Ensimmäisenä kehään asteli Pok – 63,5 kg -sarjassa. Hän sai vastaansa Venäjän Andrey Chromovin. Ottelu oli hyvin tasaväkinen ja tiukka.
Pok hallitsi ottelun alkua, mutta tällä kertaa venäläinen vei ottelun nimiinsä kovan loppukirin turvin.
Näin voitto matkasi Venäjälle ja Pok nappasi mukaansa EM-kilpailuista pronssia.

Pitkän päivän päätteeksi kehään nousi Riikka Järvenpää, joka kohtasi Venäjän Svetlana Vinnikovan. Ottelun ensimmäinen erä oli hyvin tasainen, molempien ottaessa tilannevoittoja. Ensimmäinen erä kääntyi kuitenkin valitettavasti venäläiselle.
Toinen erä alkoi samalla tavalla, kunnes Vinnikova osui vahvalla tekniikalla vartaloon, jota seurasi luvun lasku. Kokenut mestari käytti tilanteen hyväksi ja näin Vinnikova nappasi itselleen voiton keskeytyksellä. Voitto venäjälle ja Riikka nappasi mukaansa EM-kilpailuista pronssimitalin.

EM-kilpailut ovat pitäneet sisällään otteluiden lisäksi myös muunlaista ohjelmaa. EM-kilpailuihin osallistuvat urheilijat mm. tapasivat lapsia heidän kouluissaan. Lapset kertoivat itsestään ja urheilulajeista, joita he harrastavat. EM-kilpailijat puolestaan kertoivat urheilijan arjesta ja omista kokemuksistaan. Suomen joukkuetta tapahtumassa edusti Riikka Järvenpää.

Lisäksi turnauksessa järjestettiin EMF:n vuosittainen kokous, johon valmennustiimin Petri Martinez ja Jarno Laitinen osallistuivat edustaen Suomen Thainyrkkeilyliittoa.

Kokouksessa esiteltiin vuoden 2020 arvokilpailuja ja tulevia monilajitapahtumia kuten World Games ja Combat Games 2021. Lisäksi nuorten tapahtumien ja kehityshankkeiden esittelyille oli varattu reilusti aikaa.

Raportti nuorten MM-kisoista esitteli hyviä asioita; osallistujia oli ennätysmäärä ja kilpailut olivat puhtaat, sillä kaikki testatut urheilijat antoivat puhtaat dopingnäytteet.

Hienoja asioita meneillään ja thainyrkkeilyn tulevaisuus näyttää valoisalta.

 

  

 

 

Heli Salapuro