Tunnelmia Nordic Fightexpo 2016 kamppailu-urheilutapahtumasta

SMTL:n osastosta vastasivat Arto Vuoma, Siiri Tura, Katarina Perkkiö ja Anette Österberg
SMTL:n osastosta vastasivat Arto Vuoma, Siiri Tura, Katarina Perkkiö ja Anette Österberg

Suomen Muaythai liitto osallistui tapahtumaan omalla osastollaan, jossa järjestettiin tietovisa ja potkukisa. Tietovisa sisälsi viisi kysymystä lajin historiasta, maahantuojista, itse lajista sekä maajoukkueen rakenteesta. Tietovisaan saatiin lähes 300 vastausta. Potkukisaan osallistui lähes 35 osallistujaa ja osastolla kävi ajoittain aikamoinen kuhina. Potkukilpailusta muodostui kilpailu kilpailun sisällä, kun usean nuoren miehen joukko yritti kerta toisensa jälkeen parantaa tulostaan.

Suomen Muaythai liiton osasto oli yhdistetty ”Kovat tyypit EI kiusaa” osaston kanssa. Kovat tyypit EI kiusaa on kampanja kiusaamista vastaan kouluissa, työpaikoilla ja joka puolella. Kampanjaa tuodaan esille pääasiassa kamppailutapahtumissa. Suomen Muaythai liitto tukee kiusaamisen vastaista ajatusta vahvasti. SMTL:n yhtenä kantavana ajatuksena on myös naisten ja miesten välinen tasa-arvo. Tätä haluttiin tuoda esiin myös tietovisassa, jossa yksi kysymys koski naisten ja miesten välistä jakaumaa maajoukkueessa.

Päivän huipensi lajiesitys, jossa maailmanmestari Mika Pietilän johdolla ottelijat Siiri Tura ja Anette Österberg taiteilivat sekä bädiharjoittelu session että ottelun. Katarina Perkkiö toimi selostajana läpi esityksen, jossa tuotiin esiin lajin monipuolista taktista ja teknistä osaamista. Yleisön aplodeista päätelleen, esitys oli onnistunut ja yleisö sai jonkinlaisen käsityksen, mitä muaythai parhaimmillaan on.

Molempien kilpailujen palkintoina oli tuotepalkintoja, jotka olivat tapahtumaan lahjoittaneet Blue Corner, Crest ja Twins. Näistä Crest lahjoitti tuotepalkintoja molempiin kilpailuihin.

Tietovisassa palkittiin kaksi oikein vastannutta ja yhdet nyrkkeilyhanskat arvottiin kaikkien vastanneiden kesken. Potkukilpailussa palkittiin päivän paras tulos, yhteensä 39 potkua 15 sekunnin aikana. Palkitut ovat:

MMA Team 300:n Romeon tyylinäyte potkukisan vahvimmista junioripotkuista.
MMA Team 300:n Romeon tyylinäyte potkukisan vahvimmista junioripotkuista.

 

Tietovisa, oikein vastanneet:
-Turo Jalava, Tampere
-Mikko Kytölä, Tampere
Lisäksi tuotepalkinnolla palkittiin Julia Suojanen.

Potkukisa, päivän paras tulos:
-Mikael Silvola, Tampere

 

 

Suomen Muaythai liitto kiittää kaikkia osastolla vierailleita henkilöitä, tapahtuman järjestäjää, tuotepalkintojen lahjoittajia Blue Corneria, Crestiä ja Twinssiä sekä tietysti osaston toteuttamiseen osallistuneita henkilöitä Siiri Turaa, Anette Österbergiä, Arto Vuomaa ja Katarina Perkkiötä. Erityiskiitokset Arto Vuomalle, jolla oli aikamoinen urakka koko päivän kestävässä potkukisassa sekä Mika Pietilälle avusta lajiesityksessä.

 

 

 

Katru Perkkiö