Turku Thaiboxing Clubin valmentajat leireilivät Thaimaassa

Turku Thaiboxing Club (TTBC) on yksi Suomen vanhimmista ja legendaarisimmista saleista. Seinät suorastaan huokuvat tunnelmaa ja tarinoita vanhoista nyt jo uransa lopettaneista mestareista. Pysähdy seuraavalla kerralla Turussa käydessäsi aistimaan tuo tunnelma! TTBC:n tarina jatkuu tänä päivänä vahvana ja  uusia sivuja kirjoitetaan salin värikkääseen ja mielenkiintoiseen historiaan päivittäin.

TTBC panostaa myös valmentajiensa lajiosaamiseen laajalla rintamalla ja lähetti tänäkin kesänä valmentajansa hakemaan oppia sieltä, missä lajin juuret ovat eli Thaimaasta. Osa valmennusryhmään kuuluvista on aktiiviottelijoita, jotka hakevat valmentamisesta oppia omaankin lajiosaamisensa kehittämiseen.

Tällä kertaa leiri kesti täydet kaksi viikkoa ja matka tehtiin heinäkuussa. Mukana olivat Kuvassa vasemmalta Valto Vainio-Puhku, Imad Aknoy, Pia RaitaMirka Salonen, Jussi Santalahti sekä Harri Nieminen. Päivärutiineihin kuuluivat thaimaalaiseen tapaan aamulenkki ja kaksi lajiharjoitusta päivittäin Thaimaan trooppisessa ilmastossa. Harjoitussalina toimi tuttuun tapaan 13 Coins Gym.

13 Coins Gymiltä on hyvät mahdollisuudet päästä ottelemaan legendaarisille Lumpinen ja Rajadamnern stadioneille. Toki tämä mahdollissuus ei ole itsestäänselvyys, vaan se tulee ansaita. Jussi Santalahden otteet harjoitussalilla vakuuttivat valmentajat niin, että hänelle tuo mahdollisuus avautui, Lumpinen stadionille. Harmittavasti ottelu kuitenkin peruuntui viime hetkellä vastustajan sairautumistapauksen johdosta, eikä uutta vastustajaa lyhyellä varoitusajalla saatu enää tilalle.

Mikä valmentamisessa sitten kiehtoo tai mitä siitä saa? Alla yksittäisiä poimintoja turkulaisten haastatteluista, tekstit ovat luettavissa kokonaisuudessaan osoitteesta ttbc.fi.

Pia Ranta “Parasta treenien vedossa on se, kun näkee ihmisten haastavan ja ylittävän itsensä”.

Jussi Santalahti “Hienointa valmentamisessa on se fiilis, kun joutuu itsekin kelaamaan tekemistä ja meininkiä eri kuvakulmasta. Tavallaan myös oppii huomaamaan muista, että miten ne nyt tajuaa jos koitan näin selittää. Samaa kautta on tullut omaan tekemiseen huomioita, joita aikaisemmin ei tajunnut”.

Mirka Salonen “Liikkeen maailman sanallistamisessa on omat haasteensa, mutta se on palkitsevaa, kun onnistuu välittämään oman taitonsa tai oivalluksensa toiselle”.

Valto Vainio-Puhku “Parasta vetämisessä on alusta saakka ollut se, miten lapset ja nuoret kehittyvät lajin parissa ja oppivat jatkuvasti uutta”.

Harri Nieminen “Mieleenpainuvimpia hetkiä ovat olleet Jarno Marilan ja Topi Helinin ottelujen kulmassa, sekä Jani Lehtolan ja Pasi Luukkasen ottelu-urat. Uudesta sukupolvesta erityisesti Jussi Santalahti, Mirka Salonen ja Pia Raita ovat osoittaneet hienoja hetkiä”. 

Imad Aknoy “Lasten ja nuorten kanssa on aina mukava treenata. On ilo nähdä onnellisia ja iloisia lapsia lajin parissa ja on mukava tsempata heitä liikunnalliseen elämään. Parasta on lapsilta ja vanhemmilta saadut positiiviset palautteet ja kiitokset”.

Treenimatkasta on tehty myös päiväkohtainen raportti ja se on luettavissa ttbc.fi sivuilta. Kokonaisuutena valmennusryhmän leiri tuntuu olleen varsin onnistunut ja ryhmän antimista pääsevät jatkossa nauttimaan ainakin turkulaiset harjoittelijat.

Turku Thaiboxing Clubin valmennuksen juuret ovat syvällä lajin syntysijoilla ja tämänkaltaiset leiritykset vahvistavat salin olevan oikealla tiellä.

Kuva ja teksilainaukset: Turku Thaiboxing Club

Katru Perkkiö