Vauhdikas viikonloppu takanapäin

Kuva: Aku Heinonen

Viikonloppu aloitettiin seuraamalla Combat Academy of Finland seuran kaksikon Deo Phetsanghatin ja Abdifatah Kalifin otteita Thaimaan MX Muay Xtreme ottelutapahtumasta Bangkokista. Phetsanghat teki kehässä tyrmäävää jälkeä kolmannessa erässä ja Kalifin hyvin lähtenyt ottelu päättyi harmilliseen polvivammaan toisessa erässä. Kulmamiehen roolissa nähtiin Pok Jääskeläinen, joka itsekin ottelee myöhemmin huhtikuussa Thaimaassa.

Lauantai aamu käynnistyi Suomen Muaythai liiton kevätkokouksella Mäkelänrinteen uimakeskuksessa. Tuttuun tapaan kokouksessa paketoitiin vuosi 2017 hyväksytysti pakettiin vahvistamalla toimintakertomus, tilinpäätös ja toiminnnantarkastajan lausunto.

Lisäksi kokouksessa vahvistettiin liiton uudet säännöt sekä päätettiin ottaa käyttöön 1.9.2018 alkaen kaikille pakollinen lajilisenssi. Käytännöistä tiedotetaan seuroja myöhemmin.

Lauantai päivä huipentui Helsingissä Crest Professional Fighting Centerin isännöimiin salikisoihin. Harjoitusottelujen parasta antia tarjoilivat lahjakkaat juniorit Tuisku Uvanto ja Albin Peci. Tasainen ja jännittävä ottelu päätyi Uvannon voittoon, mutta lopputuloksesta käytiin ankara taistelu ennen sitä. Peci aloitti erät vauhdikkaasti, mutta Uvanto pystyi kääntämään enemmän tilannevoittoja ja erien loppusekunteja itselleen. Tästä kaksikosta kuullaan vielä.

Päivä huipentui, kun SM-kilpailujen paras mies ja naisottelija astelivat kehään. Ensin Grite Org haastoi venäläisen Alina Mojorovan, joka on nähty aikaisemminkin ottelevan Suomessa. Venäjätär iski näyttäviä kääntökyynärpäälyöntejä ja yritti tosissaan saada Orgin perääntymään. SM-kilpailujen sensaatio osoitti, ettei saavuttanut SM-kultaansa sattumalta. Tälläkin kertaa Orgin voitontahtoinen ja periksiantamaton ottelutyyli toi hänelle voiton kaikin tuomariäänin. Tosin kolhuitta voitto ei irronnut ja jatkossa torjuntoihin onkin syytä keskittyä huolella.

SM-kilpailujen parhaan miesottelijan Ossi Kokkoniemen tavaramerkkinä ovat pelisilmä ja tekniikoiden ajoitus. Kotisalillaan otteleva Sami Leino on kuitenkin kova vastus, joka ei kumarra ketään kuin kompastuessaan. Ensimmäinen erä kirjattiinkin Leinon nimiin, sillä hän vei etenkin erän loppua kohden tilanteita enemmän nimiinsä.

Toiseen erään Kokkoniemi lähti “sapelit ja miekat” terotettuina, eikä antanut Leinolle enää ilmaisia osumia. Kokkoniemi imutti vastustajansa ottamaan harha-askelia ja viimeisteli iskusarjansa monipuolisilla osumillaan. Kolmannessa erässä Kokkoniemen kyynärpää osuma Leinon poskipäähän oli lopettaa koko ottelun. Haava pysyi kuitenkin loppuun asti kasassa ja ottelu saatiin käytyä loppuun asti. Jännittävä taistelu, jossa oli puolin ja toisin vaarallisia ja vauhdikkaita tilanteita. Kokkoniemi kirjasi otteluvoiton itselleen kaikin tuomariäänin ja antoi vastustajalleen ansaitusti mojovat kiitokset hienosta taistelusta.

Leinon kannustusjoukoissa oli 7-vuotias Meiju tyttö, joka ryntäsi ottelun päätyttyä Leinon kulmaukseen ja esitti heti huolestuneena kysymyksen “sattuiko?”. Leinon rauhallinen vastaus “no, ei” sulatti tytön kasvoilta huolestuneen ilmeen heti pois ja katsomossa taisi kuulua syvä huokaus.

Salikisojen tulokset, voittajat lihavoidulla tekstillä:

3×3 min ottelut ilman suojia:
-57kg Grite Org, Crest – Alina Majorova, Venäjä 3-0
-75kg Sami Leino, Crest – Ossi Kokkoniemi, LTBC 0-3

3×2 min harjoitusottelut:
-63,5kg Oona Valkeinen, Crest – Henriikka Salmi CAF 3-0
-60kg Ossi Luomanen, PoTBC –Noel Vänttinen,HMAC RSC Injury 3Rd, voittaja Vänttinen
-71kg Tuisku Uvanto, Crest – Albin Peci, RSG 3-0
-81kg Joachim Nyman CAF – Ville Aaltonen, KoTBC RSC Injury 3Rd, voittaja Aaltonen
-81kg Joakim Hagner, PoTBC – Tomi Koskela, RNC 0-3
-91kg Aleksi Manner, CAF – Julius Nykänen, Lempäälä TBC 0-3
-57kg Tiia Bärlund, CAF – Mea Kuukka, RNC DRAW
-81kg Tuomas Hankimaa, PoTBC – Antti Kinnunen, HMAC 3-0
-63,5kg Oona Valkeinen, Crest – Laura Lind, CAF 3-0

Katru Perkkiö