Viikonloppuna isketään thainyrkkeilyn SM-kisat Tampereella järjestettävässä SM-viikko monilajitapahtumassa

SM-viikko on urheilun monilajitapahtuma, jossa noin 3000 urheilijaa kilpailee neljän päivän aikana 30 lajin SM-mitaleista. Mallia kotimaiselle SM-viikolle on haettu Ruotsista, jossa “SM-veckan” on ollut menestys jo usean vuoden ajan.

Kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen SM-viikko järjestettiin helmikuussa 2016, ja silloin mukana oli jo 22 lajia ja 1500 urheilijaa. Tapahtuma keräsi kiitosta niin lajiliitoilta kuin kilpailijoiltakin. Paikan päällä kisatapahtumia kävi seuraamassa viisituhatta katsojaa ja Ylen kotikatsomoihin välittämät kilpaurheilun jännitysnäytelmät keräsivät hyvät katsojaluvut. SM-viikko 2016 palkittiin Urheilumarkkinointiteko-palkinnolla Suomen Urheilugaalassa.

Tampereella kesällä järjestettävä SM-viikko on siis järjestyksessään toinen, ja ensimmäinen kesätapahtuma. 6.-9. heinäkuuta järjestettävällä SM-viikolla on mukana 30 lajia. Voit tutustua tarkemmin lajeihin täällä. Tapahtuman aikataulun löydät täältä.

SM-viikon päätapahtumapaikka on Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, muita kisapaikkoja ovat muun muassa Ratinanniemi, Kaukajärvi ja Kaupin urheilupuisto. Tarkemmin eri lajien suorituspaikkoihin voit tutustua täällä.

Yle on vahvasti mukana SM-viikolla, ja kisatunnelmaan pääsee TV2-kanavalla torstaista sunnuntaihin 6.-9.7. Yhteensä Yle välittää kisatunnelmia ja mitalitaisteluja TV2-kanavalla ja Areenassa peräti 22 tuntia.

SM-viikkoa tehdään ja toteutetaan lajien ja lajiliittojen välisenä yhteistyönä. Tapahtuman toteutuksesta vastaa Suomen Olympiakomitea yhdessä Ylen, Tampereen kaupungin ja Tampereen kaupungin liikuntapalvelujen kanssa.

Lisätietoja löydät myös tapahtuman sivuilta: https://www.sm-viikko.fi/

Klikkaa SM-viikon käsikirja ja suunnista Tampereelle nauttimaan kesän parhaasta urheilujuhlasta!

 

Katru Perkkiö