WADA on julkistanut vuoden 2017 kiellettyjen aineiden ja menetelmien luettelon


wadaMaailman antidopingtoimisto WADA on julkistanut vuoden 2017 kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -luettelon sekä yhteenvedon tärkeimmistä muutoksista ja lisähuomautukset vuodelle 2017. WADAn johtokomitea hyväksyi luettelon 21.9.2016, ja se tulee voimaan 1.1.2017. Luettelossa määritetään, mitkä aineet ja menetelmät ovat kiellettyjä kilpailujen aikana ja kilpailujen ulkopuolella ja mitkä aineet ovat kiellettyjä missäkin urheilulajissa.

Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa 2017 muutokset ovat vähäisiä verrattuna vuoden 2016 luetteloon ja osin täsmennyksiä. Muun muassa astman hoidossa käytettävän inhaloitavan salbutamolin sallittua annostusta on täsmennetty. Lisäksi WADA on lisännyt seurantaohjelmaansa useamman beeta-2-agonistin eli avaavan astmalääkkeen samanaikaisen käytön.

Lisätietoja WADA:n sivuilta:
https://www.wada-ama.org/en

WADAn dokumentit:

Suomen Muaythai liitto ja sen jäsenseurat ovat sitoutuneet kaikessa toiminnassaan noudattamaan Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n kulloinkin voimassa olevia sääntöjä ja ohjeita. Lisätietoja SMTL:n antidoping sivuilta.

Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa 2017 -luettelo julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sähköisessä muodossa Suomen antidopingtoimikunta ADT:n internetsivuilla vuoden alussa.

adt_symbol_rgb_240
Täältä pääset ADT:n sivustolle:

http://www.antidoping.fi/etusivu

 

Katru Perkkiö