Youth World Championship 2017 kilpailujen avajaiset ja ensimmäiset ottelut

Kuva: Sanni Nurminen

Lasten ja nuorten MM-kilpailujen avajaisia vietettiin tänään iloisissa tunnelmissa. Lajin kattojärjestö IFMA:n presidentti Sakcyhe Tapsuwanilla oli ilo todeta, että muaythai on näyttänyt voimansa maailmanlaajuisesti tässäkin turnauksessa.

Nuoret ovat loistava esimerkki siitä, että ihmiset voivat toimia yhdessä kulttuurillisesta ja sosiaalisesta erilaisuudestaan huolimatta. Muaythai on enemmän kuin urheilua, se on tapa elää ja tuoda ihmisiä yhteen kaikkialta maailmasta. Nuoret myös tuovat lajiin aivan omanlaisensa tunnelman ja se on ainutlaatuista.

MM-kilpailuihin on ilmoittautunut urheilijoita 79 eri maasta ja osallistujia on yli 1500. Lajin tulevaisuus näyttää tällä hetkellä valoisalta. The World Games kilpailuista saatu hyvä flow jatkuu Bangkokissa ja se näkyy kaikkialla.

Suomella on kilpailuissa mukana neljän hengen joukkue ja avajaiset sujuivat heiltäkin juhlallisissa tunnelmissa. Myöhemmin suoritettiin myös arvonnat ja suomalaisittain saatiin hyviä uutisia heti kärkeen: molempien ottelijoiden sarjoissa pääsee ottelemaan ainakin viisi ottelua, ennen kuin voitonmaljoja voidaan nostella. Lisäksi suomalaiset pääsevät heti huomenna kehään, kun Sanni Nurminen kohtaa vastustajan Ruotsista ja Vihtori Lindin vastustaja tulee Armeniasta.

Valmentajan tehtäviä hoitaa alkuotteluissa Timo Venäläinen. Suomalaisten ottelukaaviot löytyvät kokonaisuudessaan täältä: http://203.150.54.76/IFMA1B/pgDrwListRep.aspx

Ottelujen live stream, ottelulistat ja tulokset päivitetään tänne:
IFMA Facebook

Myös IFMA:n sivuilta löytyy lisätietoja kilpailuista päivittäin:
http://www.ifmamuaythai.org/

 

Katru Perkkiö