EM-kilpailujen kolmas kisapäivä

Kolmannen kisapäivän ottelu-urakan aloitti Kari Viinikainen 63,5 kg sarjassa. Vastaan asettui Puolan Oskar Siegert. Puolalainen oli huomattavasti Viinikaista pidempi ja osasi hyödyntää pituutensa hyvin. Kari lähti totutusti tekemään aloitteita ja pyrkien pitämään ottelutempoa yllä. Siegertin pituus näkyi, sillä Karin päästessä omalle etäisyydelle, Siegert jäädytti ottelun lähiottelulla. Ensimmäinen erä kirjattiin puolalaisen nimiin. Toisessa erässä sen puolivälissä Kari sai etäisyyden haltuun, ja pääsi toteuttamaan omaa ottelutaktiikkaansa. Loppu erä oli tasainen, mutta erän alun johdosta myös toinen erä puolalaiselle. Kahden erän tappioasemassa Kari lähti hakemaan tyrmäystä viimeisessä erässä, sillä se oli ainoa tapa voittaa. Kokenut puolalainen pystyi torjumaan Karin yrityksen. Tässäkin ottelussa Viinikainen antoi kaikkensa ja yritti loppuun asti. Ottelijoiden kokemus näkyi ottelutaktiikoiden muutoksissa.

Seuraavaksi arvokisojen ensikertalainen vasta 18 vuotias Kristoffer Björkskog sai vastaansa Valkovenäjän Uladzislau Yadzeshkan B-sarjan alle 63,5 kiloisissa. Ottelun alku oli erittäin vauhdikas Kristoffrin tapaan molempien näyttäessä osaamistaan. Ensimmäisessä erässä käytiin thainyrkkeilyn kaikki osa-alueet läpi. Erä meni vastustajalle muutaman selvemmän tilanne voiton jälkeen. Toisen erän alku oli Kristofferiltä hyvä ja ottelun hallinta oli siirtymässä Kristofferille. Valkovenäläisen alasuojat irtosivat muutamaan otteeseen ja niiden uudelleen sitomiseen käytetyn ajan jälkeen valkovenäläinen pääsi mukaan Kristofferin rytmiin, ja sai taas tarvittavat tilannevoitot erän viemiseksi. Viimeisessä erässä Kristoffer lähti antamaan kaikkensa, ja sai useita polvitekniikoita osumaan vastustajaan. Valitettavasti tämä ei riittänyt kääntämään ottelua ja otteluvoitto kirjattiin kaikin tuomariäänin valkovenäläiselle. Hyvä debyytti ja loistava kokemus arvokisoista nuorukaiselle.

Huomenna suomalaisista kehässä ovat Pauliina Salonen -54 kg ranskalaista vastaan. Laressa van Emden -63,5kg, saa vastaansa Ukrainan. Riikka Järvenpäällä asettuu vastaan -67 kiloisissa venäläinen ottelija. Anna Rantanen -71 kg saa vastaansa ruotsalaisen. Kehässä nähdään myös suomalainen tuomari Katariina Perkkiö.

Teksti: Hannu Vappula, Jarno Laitinen, Timo Viinikainen ja Petri Martinez

Kuvat: Riina Sipovaara

 

 

Katru Perkkiö